Odpoveď na príspevok od fero1821:
Ahojte, chcem kúpiť tento geberit set. V popise v… @fero1821 to čo tam pišu. Duofix kotvy sa o podlahu a do zadnej steny. Jadrofix kotvenie do podlahy a bočných stien, kombifix sa spodok zalieva betónom pri predsadenej dutej stene.Odpoveď na príspevok od fero1821:
Ahojte, chcem kúpiť tento geberit set. V popise v… @fero1821 Celé to je o tom, že ak to ukotvíš do platne a pozinkovanú časť zabetónuješ, tak pri väčšej hrúbke izolácie pod poterom sa ti nemusí podariť nastaviť správnu výšku zvyšného modulu. Ideálne to je kotviť do poteru...Odpoveď na príspevok od dedo758:
@fero1821 Celé to je o tom, že ak to ukotvíš do p… @dedo758 Každý radí inak :D Niekto povie, že lepšie je to ešte osadiť pred poterom, iní že stači zakotviť do hotového poteru. A teda ak kúpim v podstate taký istý ale tam to už nebude uvedené, tak tam výšku v pohode nastavím?Odpoveď na príspevok od fero1821:
Plánujem to totiž osadiť pred poterom. a kvázi n… @fero1821 da sa to, len musis vediet na akej vyske skoncis s poterom a toto cislo pripocitat k 100 na taku vysku nastavit laser a do take vysky osadit rysku "100" ci ako sa to teraz oznacuje na geberite. Mozno budes musiet dokupit predlzene nozicky, lebo tie od vyroby nebudu stacit.Odpoveď na príspevok od fero1821:
Plánujem to totiž osadiť pred poterom. a kvázi n… @fero1821 ten duofix je idealny na osadenie do predstenovej konstrukcie - das na zem UD a donho vlozis duofix (nozicky pasuju). Ak chces robit konstrukciu pred poterom (na poschodi v pohode, na prizemi s hrubou izolaciou neviem, neviem) tak nemas problem ak ti vyjde vyska. Ale komplikovat si zivot s robenim konstrukcie az po osadeni duofixu by som nechcel...Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@fero1821 da sa to, len musis vediet na akej vysk… @sousedekovci89 Chápem akože, bude to robiť firma resp. vodár, tak on s tým má skúsenosti, len každý radí inak. A neviem z akégo dôvodu tam je nevhodné na zabetónovanie. Či sa to myslí na iný typ steny. My to budeme klasicky obmurovávať. Teda vzadu bude priečka, kde sa to ukotví a dole sa tiež ukotví na základovú dosku.Odpoveď na príspevok od fero1821:
Ahojte, chcem kúpiť tento geberit set. V popise v… @fero1821 my máme sigma inštalačný modul a aj všetci naokolo si dávali ten. A keď pozerám fotky, tak jeden záchod je kotvený do betónu a poter končí kúsok pred nožičkami (nie je to zaliate, dalo sa s tým hýbať keby bolo ešte treba a tade sa viedli aj potrubia atď) a druhý je asi na potere (nie je dobrá foto). Takže aj aj sa spravilo. A teda ten jeden záchod sa využíval hneď, čiže ten sa občas aj demontoval na nevyhnutný čas.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@fero1821 my máme sigma inštalačný modul a aj vše… @marsdm Pokiaľ viem, tak sigma je typ tlačidla, alebo splachovania, ale asi myslíte duofix, ktorý sa bežne dáva všade.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@sousedekovci89 Chápem akože, bude to robiť firma… @fero1821 ja to mam tak urobene (zaliate do poteru) duofix a bez problemov. Len som nemal vysoko poter takze mi to vyslo ltt na original nozicky. Ale viem ze vodar pri montazi sa pytal ako vysoko pojde podlaha aby pripadne pouzil tie predlzene.Odpoveď na príspevok od fero1821:
Konečne normálna odpoveď :) ďakujem. Budem to tie… @fero1821 myslis sety s misou? Neviem nevyuzil som to. Ja som modul kupoval v hornbachu a kupil som tamaj misu jungborn. Akoze nie je zla, ale nic moc. Na pochodie budem davat misu ideal standard. Mame ju u rodicov a je po splachnuti asi o polovicu tichsia ako ta jungborn + nevyspliechava.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@marsdm Pokiaľ viem, tak sigma je typ tlačidla, a… @fero1821 na sigmu sa dá dať iba sigma tlačidlo, ale je tam trochu aj iná konštrukcia tej nádržky. A duofix, kombifix znamená inú konštrukciu na uchytenie (či treba obmurovať alebo samostatne bude držať). My máme Sigma duofix. A my máme misy iných značiek, čiže nie set.Odpoveď na príspevok od minoo:
@fero1821 odpisem ti na spravu sem, aby ti k tomu… @minoo No dobre a prečo dáva každy duofix do novostavieb na obmurovanie?Odpoveď na príspevok od fero1821:
@minoo No dobre a prečo dáva každy duofix do novo… @fero1821 urob ako chces... Ja som urcite nevidel vsetko, ani to ako to robi "kazdy", ale videl som obmurovane kombifixy a duofixy zalozene v sdk profiloch... Nvm sice ako planujes prepojit tu obmurovku s tym duofixovim jaklom, ani ako vyplnis priestor medzi jaklami, ale mozno si vymyslis funkcny sposob popri obchadzani manualov a overenych postupov... Btw. ked vidis zalozeny geberit v predstene, nezistis pohladom ci je obmurovany alebo oblozeny sdk, je to pod obkladackami...Odpoveď na príspevok od minoo:
@fero1821 urob ako chces... Ja som urcite nevidel… @minoo Ja praveže vidím, že každy obmurovava duofix. Kombi minimalne.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@minoo Ja praveže vidím, že každy obmurovava duof… @fero1821 nevravim ze to je nemozne, ale bud teda nedas obmurovku zarovno konstrukcie a teda ten modul utopis pod cojaviem 5ku ytong, co ti zbytocne zvacsi cely "kastlik" a este ti bude aj kratky ochranny tunel k tlacidlu, alebo budes dako dosekavat okolo jaklov a dufat, ze ti to nebude praskat... Nvm. no, mas nejaku fotku ako to niekto robil?Odpoveď na príspevok od fero1821:
@minoo Ja praveže vidím, že každy obmurovava duof… @fero1821 a sú ozaj zamurované? Duofix má výhodu, že sa dá prichytiť do zadnej steny ale aj do bokov, čiže ak sú potrubia/medzera za tým, tak sa to vie takto vyriešiť (aj v tých bytoch). Mne príde jednoduchší sadrokartón, lebo vždy je tam potrubie na vodu, odvetranie zo záchoda atď, čiže sa to ľahšie schová do sadrokartónovej predsteny, a teda tam ide duofix. Po obložení to vyzerá všetko rovnako.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@minoo No dobre a prečo dáva každy duofix do novo… @fero1821 to nie je pravda. Do novostavieb sa dáva skôr kombifix, pretože 1) je lacnejší 2) za ním sa nachádza len stena, takže nie je potreba ho dávať dolu.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@minoo Ja praveže vidím, že každy obmurovava duof… @fero1821 kombifix 2x som daval a ten je na obmurovanie. Stal kus tuším 160eurOdpoveď na príspevok od fero1821:
@minoo No dobre a prečo dáva každy duofix do novo… @fero1821 uplne napohodu ubmurujes 5 ytongom aj duofix. Mam to tak aj ja. Na konci dna, ak by si daval SDK, davas tam stenove profily, tie najuzsie su v hrubke 5 cm. Plus 2x hrubka SDK- 7,5 cm. 5 ytongom to napohodu obmurujes (tusim mam aj foto v albume)pekne okolo vonkajsich linii duofixu.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@fero1821 uplne napohodu ubmurujes 5 ytongom aj d… @sousedekovci89 aj v bytovke si nosil majster 5ku Ytong. Tipujem, že obmurovával Duofix - len neviem, či len z boku alebo aj predok..Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@fero1821 uplne napohodu ubmurujes 5 ytongom aj d… @sousedekovci89 ale tak sa to nespocitava, duofix zasadis do vnutra profilu, takze koniec profilu je zarovno s duofixom, takze k nemu pripocitas len sadrac 2,5cm alebo 1,25 ak das daco pevnejsie. Celkovo je duofix vzdy dalej od steny ako kombifix, lebo musis tu 100ku ruru mat za konstrukciou (nozicky), takze mas automaticky 10+5cm, a teda este + 5 ytong mi uz pride nezmyselne. Lebo ked viem, ze tak ci tak (z nejakeho dovodu) idem murovat, preco nedat kombi, ktory je lacnejsi, nema nohy, takze rura ide popod neho, nie poza a miesto 20cm koncim na 12cm?Odpoveď na príspevok od minoo:
@sousedekovci89 ale tak sa to nespocitava, duofix… @minoo z mojho pohladu po obmurovani duofixu vznika vselku sikovny odkladaci priestor 😃 nikdy som nemal pocit ze by to nejako tak dramaticky vstupovalo do priestoru, ze by som mal potrebu to zmensovat. Ano ale beriem ze mozu byt priestory kde sa hra o centimetre.co sa tyka toho sdk, no vsetky navody co som videl ukazovali konstrukciou sdk obohnat ten duofix, nie vyplnat. Kazdopadne original tlacidlove tycinky v pohode dosahuju na splachovanie aj pri obmurovani ytongom+kachlicky, vlastna skusenost.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@sousedekovci89 aj v bytovke si nosil majster 5ku… @gadefox predpokladam ze aj predok, normalne to tym ytongom obides popred jakle.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@minoo z mojho pohladu po obmurovani duofixu vzni… @sousedekovci89 to ja uz nvm aky navod, ale jediny navod ktory treba, je na stranke geberitu a tam to inak ako som pisal nie je...Odpoveď na príspevok od minoo:
@sousedekovci89 to ja uz nvm aky navod, ale jedin… @minoo to mas pravdu neviem preco som sa k tomu predtym nedopatral. Wc usadzaju prave do uw profilu. Kazdopadne ide to aj obmurovkou a bude to fungovat v pohode. Inak usporu casu co sa samotnej montaze tyka nevidim ani v jednom vyjde to zhruba narovnako. Akurat ze ytong treba nechat aby zatvrdol do druheho dna.