Odpoveď na príspevok od hockto:
Ak mas rocnu spotrebu 3 485kWh, tak pri ZSE v dd2… @hockto a prečo mi vracajú 405,-eur, mám splatky nastavené na 62,-eurOdpoveď na príspevok od hockto:
pretoze od teba eviduju este Vopred prijate platb… @hockto Ale to mi skoro kazdy rok vracaju a navrhli mi aby som si znižil preddavky na 32,-eur, že potom nebudem mat min preplatok alebo min doplatok.Odpoveď na príspevok od slovakman22:
@hockto a prečo mi vracajú 405,-eur, mám splatky … @slovakman22 podľa tohto by sa mesačne malo platiť cca 55€ a nebude vysoký preplatok. Chýba ešte jedna strana z faktúry a tam je zobrazené ako boli platené úhrady, ale vychádza to že sa zaplatilo cez 1000€ až (88€ mesačne), preto vracajú 400€. Teraz navrhli splátky na 62€, čiže ak sa nezvýši spotreba, tak stále vznikne nejaký preplatok. A tí zákazníci v červenom krúžku sú iní ľudia, čo majú rovnakú tarifu a z ich spotreby vyrátali priemernú spotrebu 130kWh asi aby si ľudia pozreli koľko majú oni spotrebu voči ostatným.Odpoveď na príspevok od slovakman22:
Dobry den, vedel by mi njiekto povedat ako je to … @slovakman22 dobrý deň, prosim vás na čo využívate elektrinu keď máte sadzbu DD2? ĎakujemOdpoveď na príspevok od pani_holubova:
@slovakman22 dobrý deň, prosim vás na čo využívat… @pani_holubova ... aj my máme DD2 a elektrinu používame absolútne na všetko (nemáme plyn). Ročnú spotrebu sme ešte ani raz neprekročili 5,5 MWh. Pred 9 rokmi nám to vychádzalo tak najlepšie, odvtedy sa toho asi moc nezmenilo (či sa to zmení v budúcnosti, to neviem.Odpoveď na príspevok od pani_holubova:
@slovakman22 dobrý deň, prosim vás na čo využívat… @pani_holubova na stranke URSO je kalkulacka kde si vies nasimulovat ktora sadzba je najvyhodnejsia a zaroven ti spravi aj porovnanie jednotlivych dodavatelov. Netusim ci to je uplne aktualne, ale minimalne nejaku predstavu budes mat https://www.urso.gov.sk/cenova-kalkul...