Horúca

Elektrika: Prečo malý istič vyhodí aj hlavný istič pri žiarovke?

Zobraz úvodný príspevok
Dobrý deň, chcem sa spýtať.... Prečo, keď napríklad prdne žiarovka, vyhodí mi malý istič (B10) ale zároveň aj hlavný istič a tým pádom aj celý dom.... A je to tak zakaždým keď sa niečo stane..... vyhodí malý istič a aj hlavný istič Ďakujem za rady!
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od technik007:

@petersd To máš pravdu že niečo viac vydržia ker…
@technik007 Kde naspodku chytne skrat porcelánová objímka? Veď spodok je všetko porcelán a na ňom sa tá "skratová cestička" nevytvorí takmer nikdy. (alebo len zcela výnimočne - na nečistotách, ktoré sa usadia na povrchu porcelánu)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@technik007 Kde naspodku chytne skrat porcelánová…
@petersd "" tá "skratová cestička" nevytvorí takmer nikdy. (alebo len zcela výnimočne - na nečistotách, ktoré sa usadia na povrchu porcelánu)""" Už si si odpovedal sám....Tá skratová cestička sa vytvorí na spodku medzi kontaktmi L-N....""Nevytvorí sa takmer nikdy"" áno takmer nikdy......Ale vytvorí sa...
Odpovedať
Takmer... Stačí že niekto párkrát povolí-pritiahne poistku do záťaže, pri zaiskrení sa naparí vrstvička kovu a je vymaľované.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Takmer... Stačí že niekto párkrát povolí-pritiahn…
@starysomar "" tá "skratová cestička" nevytvorí takmer nikdy. (alebo len zcela výnimočne "" Počas mojej služby sa nič zvláštneho nestalo!!!!! ALE stane sa....😂
Odpovedať
Videl som za desaťročia dosť prerazených porcelánových spodkov a neraz aj vodivú cestu zvonka poistky no to spravidla ak blbec natiahol drôtik a nenasypal nazad kremíkový zhášací piesok...
Odpovedať

Videl som za desaťročia dosť prerazených porcelán…
@starysomar Ja som už videl v poistkovom základe "nasurovo" zaistený kliniec...No a potom že nemá šancu horieť inštalácia...Jednokorunáčka miesto poistky v Lade....Všetko ok, ale nesmel dlho držať brzdový pedál...
Odpovedať
niekedy ked prdne žiarovka nevyhodí žiaden istič ani poistku,záleží to od toho kde sa prepáli vlákno, a či sa voľný koniec dotkne druhého polu. nikde mám ešte stále klasické žiarovky 40 W ešte stále dostať kúpiť, vždy sú lacnejšie a nejdú stále, nespotrebujú veľa Rubín bol asi prvý ruský farebný, časté poruchy,ako na všetkých elektronkových veľké teplo na tom sa vtedy dalo zarobiť,dnes je zázrak ak sa nejaký sem tam poškodí
Odpovedať
Presne tak - ak sa odpali pri uchyte, vyrazi. Ak dalej, spravidla nie.
Odpovedať

Videl som za desaťročia dosť prerazených porcelán…
@starysomar No, teraz už viem, že Ty si tu spadol z inej planety. Ukáž mi jediného elektrikára, ktorý po "oprave" tavnej poistky drôtikom nasypával naspäť do poistky keramický piesok. 🙃
Odpovedať
Každý pri zmysloch pretože vie, načo tam je. Že to Ty nechápeš? Nechápeš toho hodne no všade chceš byť za chytrého...
Odpovedať

Každý pri zmysloch pretože vie, načo tam je. Že t…
@starysomar lepšie sa opravujú nožové poistky, tam ide prepojiť hrubím drôtom, môže to byť aspoň dočasne, tak isto i malé sklenené ktoré sú v spotrebiči, ak je tam skrat odpáli i väčší drôtik
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od technik007:

@starysomar Ja som už videl v poistkovom základe …
@technik007 v aute je nizke napätie preto musí byť väčšia poistka, ja mám niektoré ľahko dostupné a je i schéma ktorá poistka čo istí,podľa čísla i umiestnenia, no dnes už nemusí byť v povinnej výbave ani žiarovky, niektoré sa veľmi ťažko menia bez nástrojov, tak sa to dá uhrať u policajtov, nie všetke autá majú kontrolku ktorá nesvieti, mne svieti kontrolka ktoré sa zapli ale neviem či pravé-ľavé, to ide len pri blikačkách, že niektorá nejde, a v zadu je kombinovaná žiarovka, osvetlenie i brzda
Odpovedať
Poistky sa svojpomocne opravovat NESMU.
Odpovedať

Poistky sa svojpomocne opravovat NESMU.
@starysomar pochybujem že to bude robiť hocikto, vytiahnúť to ide i kombinačkamy, pred tým zhodiť hl. istič,aj ked mám schránku na stlpe pomerne nízko, nie každý vie na čo to vôbec je,otvoriť to ide i kliešťamy, na optiku mám vyššie a tá je nie nebezpečná
Odpovedať
Rob si čo chceš no nikomu to neraď....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?