Odpoveď na príspevok od technik007:
@petersd To máš pravdu že niečo viac vydržia ker… @technik007 Kde naspodku chytne skrat porcelánová objímka? Veď spodok je všetko porcelán a na ňom sa tá "skratová cestička" nevytvorí takmer nikdy. (alebo len zcela výnimočne - na nečistotách, ktoré sa usadia na povrchu porcelánu)Odpoveď na príspevok od petersd:
@technik007 Kde naspodku chytne skrat porcelánová… @petersd "" tá "skratová cestička" nevytvorí takmer nikdy. (alebo len zcela výnimočne - na nečistotách, ktoré sa usadia na povrchu porcelánu)""" Už si si odpovedal sám....Tá skratová cestička sa vytvorí na spodku medzi kontaktmi L-N....""Nevytvorí sa takmer nikdy"" áno takmer nikdy......Ale vytvorí sa...Odpoveď na príspevok od starysomar:
Takmer... Stačí že niekto párkrát povolí-pritiahn… @starysomar "" tá "skratová cestička" nevytvorí takmer nikdy. (alebo len zcela výnimočne "" Počas mojej služby sa nič zvláštneho nestalo!!!!! ALE stane sa....😂Odpoveď na príspevok od starysomar:
Videl som za desaťročia dosť prerazených porcelán… @starysomar Ja som už videl v poistkovom základe "nasurovo" zaistený kliniec...No a potom že nemá šancu horieť inštalácia...Jednokorunáčka miesto poistky v Lade....Všetko ok, ale nesmel dlho držať brzdový pedál...Odpoveď na príspevok od starysomar:
Videl som za desaťročia dosť prerazených porcelán… @starysomar No, teraz už viem, že Ty si tu spadol z inej planety. Ukáž mi jediného elektrikára, ktorý po "oprave" tavnej poistky drôtikom nasypával naspäť do poistky keramický piesok. 🙃Odpoveď na príspevok od starysomar:
Každý pri zmysloch pretože vie, načo tam je. Že t… @starysomar lepšie sa opravujú nožové poistky, tam ide prepojiť hrubím drôtom, môže to byť aspoň dočasne, tak isto i malé sklenené ktoré sú v spotrebiči, ak je tam skrat odpáli i väčší drôtikOdpoveď na príspevok od technik007:
@starysomar Ja som už videl v poistkovom základe … @technik007 v aute je nizke napätie preto musí byť väčšia poistka, ja mám niektoré ľahko dostupné a je i schéma ktorá poistka čo istí,podľa čísla i umiestnenia, no dnes už nemusí byť v povinnej výbave ani žiarovky, niektoré sa veľmi ťažko menia bez nástrojov, tak sa to dá uhrať u policajtov, nie všetke autá majú kontrolku ktorá nesvieti, mne svieti kontrolka ktoré sa zapli ale neviem či pravé-ľavé, to ide len pri blikačkách, že niektorá nejde, a v zadu je kombinovaná žiarovka, osvetlenie i brzdaOdpoveď na príspevok od starysomar:
Poistky sa svojpomocne opravovat NESMU. @starysomar pochybujem že to bude robiť hocikto, vytiahnúť to ide i kombinačkamy, pred tým zhodiť hl. istič,aj ked mám schránku na stlpe pomerne nízko, nie každý vie na čo to vôbec je,otvoriť to ide i kliešťamy, na optiku mám vyššie a tá je nie nebezpečná