Minimalne odstupové vzdialenosti Vodovod - Elektrika 3 prípojky

Profilova fotka
Dobrý deň, ideme realizovať inižinierske prípojky Vodovod - Elektrika pre 3 rodinné domy. Posielam aj nákres, vedel by mi niekto poradiť: - aká je minimálna odstupová vzdialenosť v rámci jednej ryhy, podľa noriem, ktoré som našiel, tak je 40 cm, teda by potencionálne mohla stačiť jeden výkop o šírke 60cm? - ak budú 3 samostatné hadice napr. vodomerné, je tam tiež určená nejaká minimálna odstupová vzdialenosť, alebo je možné ich dať vedľa seba, keďže sa jedná o jeden druh sietí, tzv. 3 vodomerné hadice vedľa seba, následne 40 cm odstup a potom 3 elektrické káble vedľa seba? Ďakujem veľmi pekne za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@zdenkochabada 40 cm vzdialenost medzi el.a vodou nedosiahnes iba vyskovym rozdielom 1.2m a 0.8m?lebo na tvojom nakrese je vzdialenost vody od elektriny je 0.56m
Odpovedať
@zdenkochabada 40cm je osová vzdialenosť. Spravte to podľa nákresu a bude to dobre. Neukladajte vodu pod elektrinu. V prípade poruchy na potrubí vody bude elektrické vedenie zavadzať. Čo s týka otázky, táto vzdialenosť súbežných vedení je stanovená pre rozdielne inžinierske siete. Čiže áno. Hadice vody môžu byť kľudne pri sebe a aj káble prípojky pri sebe v zväzku.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign pyta sa na normy ale nevadi
Odpovedať
@dart9 o čom?
Odpovedať
Profilova fotka
@dart9, @megdesign Áno zaujíma ma osová horizontálna vzdialenosť vodovodnej a elektrickej prípojky, ktorú som našiel, že je 40cm od seba, teda jedna ryha bagrom 60cm by mala stačiť pre obe siete. Ak teda vzdialenosť súbežných vedení je stanovená pre rozdielne inžinierske siete a rovnaké môžu byť v zväzku, to som rád @megdesign ďakujem. Čo sa týka hĺbky ako @megdesign uvádza môžem ich dať v rovnakej hlbke, len sa mi zdalo byť lepšie, ak by sa stalo, že voda praskne, bude vsiakovať do vacsej hlbky a tým pádom sa k elektrickým káblom nedostane. Ďakujem
Odpovedať
@zdenkochabada osová vzdialenosť je vo všetkých smeroch. Ale je lepšie dať vedenia vedľa seba ako nad seba, kôli prístupu pri prípadnej poruche toho spodného.... Voda v zemi aj vzlína. Čiže nepôjde len dole. Podľa nákresu to bude ok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?