Cistenie studne

dobrý deň vie mi niekto poradiť aké čerpadlo zvolit na prečistenie studne:Studna je vrtaná hĺbka 20m problém je ten že je tam piesok a potrebujem dať do vrtu čerpadlo ktoré odčerpá ten piesok viete mi poradiť
Odpovedať
Skus vretenove. Tie su stavane aj na trochu piesku. Sam ho mam.
Odpovedať
len tam nedavajte vibracne, co vela "odbornikov" radi, lebo su lacne ..
Odpovedať
Profilova fotka
@gazdikvl A čo tak iba 3/4" trubku a na spodok tej trubky priviesť hadicu z kompresora ?Pohybom truky hore dolu zvírite piesok a o ostatné sa postará vzduch z kompresora.
Odpovedať
@zmrzlina_sk A čo , piesok zmizne?
Odpovedať
@gazdikvl Furiatko má také čerpadlá ale skontroluj si priemer čerpadla aby sa ti vošlo do vrtu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jean2 Ano....piesok z vrtu zmizne . Najdi si na Youtube príspevky a pochopiš aj princíp miznutia piesku.
Odpovedať
Profilova fotka
@zmrzlina_sk toto je zaujimave.Ako to na youtube najdem? Je to v slovencine ci asi nie
Odpovedať
Profilova fotka
@sykorka75 Vyhladaj si to pod názvom "cistenie studni Airlift " Ale oveľa viac sa dozvieš keď budeš hladať "ručné vrtanie studní " a hlavne z rusky hovoriacich krajín. Po navrtaní robia "preplach " vrtu a to je tá časť čo je pre teba zaujímavá.Treba si iba všímať čo a ako robia a hlavne prečo to robia.Pri tom vrtaní studne hladaj príspevky kde používajú na vrtanie vodu a cerpadlo. Z amerických krajín ti nestojí za moc,lebo všade majú iba v zemi piesok pri propagovaní ručne vrtaných studní a samozrejme hneď peniaze-biznis.
Odpovedať
@zmrzlina_sk Vzduch len rozvíri kal a s vodou sa potom vyčerpá. To môžem rozvíriť aj prúdom vody.
Odpovedať
Profilova fotka
@jean2 Ano,ale ty musíš mať 1 čerpadlo,aby si rozvíril kal a 2. čerpadlom odčerpával kalnú vodu ,alebo na čerpadle sústavne meniť hadice čo je neefektívne,lebo piesok ti hneď sadne na dno . Ja s jedným kompresorom urobím všetko naraz.
Odpovedať
@zmrzlina_sk Môžem aj tak urobiť . Vyčerpám vodu meter od dna a potom pustím z toho istého čerpadla hadicou vodu dolu z výšky a kal sa rozvíri a potom hadicu dám von a kal zoberie , potom zase počkám než sa tam natečie voda a zase kolobeh , rozvíriť a von. Chápenzi?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?