Alternatíva k drahej prípojke

zdravim vas, ideme stavat dom, bungalov a plynari chcu poplatok 200e za pripojenie, to je este ok, aj elektrikari chcu taky poplatok, ale ked mi vycislili 2000e za pripojenie na ich siet, nedava mi to spavat...pride mi to strasne vela 8-( :-( ja budem ich zakaznikom dalsich 50 rokov a ony si uctuju taketo nekrestanske peniaze za pripojenie? premyslam nad moznou alternativou kurenia aby som ten plyn obisla, lebo sa mi zda ze tych 2000eur a ich navratnost nie je taka skora...skusili ste niekto inu alterantivu? nasli ste nieco co sa da v tej cene dosiahnut? Da sa neako tento poplatok popripade obist? mozete aj do sukromnej spravy ak nechcete verejne pisat, budem rada za kazdu dobru radu...som z toho paff, ze mam dat za neaku sluzbu tolko penazi |-| |-| |-| a hlavne ked sme mlada rodina a kazde euro potrebujeme
Odpovedať
@aninab na tvojom mieste by som nestaval. Ked ta rozhodi toto a uz spekulujes co a ako obist, to nedopadne dobre
Odpovedať
@matoztt ver mi ze uz aj nad tym som premyslala :-( to vam pride vsetkym normalne? platit take peniaze ...
Odpovedať
@aninab Nechapem co sio napisala, pises ze 200 a zrazu 2000. Cop teda stoji 200? c o je v cene? Potrebujes propojku z hlavnej rury k tebe na pozemok, skrinku, ruru od skinky do domu, na co mas teda ponuku 2k?
Odpovedať
@matoztt suhlas, nie je co dodat
Odpovedať
@sysell ano 200e je poplatok za pripojenie- ten administrativny, a dalej ked pride firma od spp ta chce od 2000e za realne pripojenie- to napojenie rury na hlavnu ruru a k tebe k plynomeru a na pozemok...
Odpovedať
@catscan ale v tom ste mi nepomohli...
Odpovedať
@aninab Nie je to normalne, ale zistis, ze tymto stylom sa budes pozastavovat nad kopou dalsich veci - drahe obklady, drahe dlazby, draha kuchyna, draha strecha, predrazene prace... Prisiel mi revizak na komin (krb). Popozeral, rozobral, vycistil, vypisal papier, vypytal 45€. OK. Potom mi hovori, ze ved mam kondenzacny kotol a ten ma svoj "komin" a to tiez treba revidovat. Bavime sa o dvoch metroch (ak som to neprehnal) plastovej trubky. Tiez zobral 45€ :-D Takychto situacii zazijes X
Odpovedať
@catscan ja uz som prerabala byt na kompletku, takze taketo veci ma neprekvapuju...aj mna dojal kominar co tam strcil metlicku a vyslo mu tam za 3cm odpadu a vzal za to palku...ale si vravim ze to je udrzba...ale toto mi je proti logike- kde je konkurencie schopnost, podpora novych zakaznikov a neake benefity? nikde...smutne
Odpovedať
nechces radsej byt? ked ta ide rozhodit 2000e za plyn, budes to mat tazke ludia platia ovela vacsie palky za pripojky ...
Odpovedať
@aninab uradne oficialne veci su len na zaciatku. A potom pride stavba, drahe sluzby slobenskych firiem. To este len budes pozerat ;-)
Odpovedať
@catscan Preto si cistim kominy sam :-) Ked zoberiem ze ich mam na chalupke 6 tak by som plakal pri jeho odchode. ]-(
Odpovedať
@aninab spytaj sa ze co je v cene, ci aj skrinka, spytaj sa ci mozes spravit vykop sama a pod. Ak nie zaplat, skrinka je este cez 200€, pripojk ak domu cca 500. neni to take zle, lacensjie kurenie nedas. Kolko mas rozpocet na dom?
Odpovedať
@17juraj17 cistenie je jedna vec, revizia je zas nieco ine
Odpovedať
@sysell dakujem za super rady ;-) vidis toto som potrebovala..rozpocet mam 50.000 svojpomocne, manzel je murar
Odpovedať
Stavím sa že keď ste šli stavať tak ste si prečítali pár tém tu na modrej streche typu "Domček do 40 000" A zrazu bum prípojka na plyn,bum prípojka na Elektrinu a už je v lufte 3000 eur ani nevieš ako.Ale taká je stavba domu.Vitaj realita :-D
Odpovedať
@ladislavm moj manzel uz zopar domov postavil..takze necitali sme ziadne temy do 40k :-D :-D :-D brat staval teraz mam jeho realny prepocet na dom, komplet ;-) takze predstavu o cenach mam, on si pripojku napojil na existujucu a teraz to riesi koli kolaudacii, lebo spp trva na novom plynomere na kazdy dom..ja netrdim ze v nasom rozpocte budem mat komplet domcek urobeny, mame cely zivot na dokoncenie, aspon mame stale o com snivat... x-) x-) x-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@aninab Ak ma cas stavat, resp vas cas moc netlaci da sa za tie peniaze maly dom ale fakt musi vediet robit remesla. Ale dalsie vec je zariadnie, som pocital ze uz mi to vyda a zrazu zariadvanie a hned pomlay 10k v prdely, kuchyna 3,5, gauc 800 telka 1000, postel 700, vstavane 1200, skrinky 700 pracka susicka 700... blba kefa na hajzel stoji krajsia cez 20-30 a teba mi 3 pomalay stovka v riti na kefy :-D
Odpovedať
@sysell vsak presne- tisicka sem a tisicka tam...ale postupne to dame...nebudeme sa stahovat do kompletne super zariadeneho domu...co uz? mat neobmedzeny rozpocet a tiez mam vsetko porobene ako chcem...
Odpovedať
Profilova fotka
Plynova pripojka nas vysla 1350 eur, kopali 5 m na nasej strane, v cene boli vsetky zemne prace, skrina, revizna sprava...aj papiere od SPP vybavia oni, my uz len nahlasime kedy mozu prist namontovat merac
Odpovedať
@poisonblu dakujem za info :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?