Je trh s bytmi urcenymi na prenajom v Bratislave presyteny?

Otazocka: Oplati sa este dnes (06/2014) kupit byt v Bratislave za ucelom jeho prenajatia? Nejde mi o posudenie rendity ale o posudenia z hladiska buducej obsadenosti. Nebudu problemy so zhananim najomnika kvoli velkej konkurencii najomnych bytov medzi sebou? Ake mate skusenosti vy ostatni prenajimatelia? Aka je aktualne priemerna obsadenost vasich bytov? Pozna niekto nejaku statistiku na toto tema? Dakujem!
Odpovedať
Zalezi od kvality bytu. Vzdy sa da prenajat. Odporucam kupit bud 2 izb. alebo 3 izb. Novostavbu. Kvalitne zariadenu (nemusi byt draho, ale kompletne). Vratane doplnkov, drobnosti ako vysavac, vybavenie kuchyne komplet, zehlicka, interierova zelen. Pekne zavesy atd. Vtedy prenajmes lahko a za dobru cenu. 2 izb. cca 600 - 650 EUR/vr. energii, 3 izb. cca 750 - 1200 EUR/vr. energii. Z vlastnej skusenosti - ked je byt dobre zariadeny, je volny tak max. 1-2 mesiace. Vacsinou ani to. V niektorych bytoch nemame cas ani na riadnejsiu udrzbu, hned maju dalsieho najomcu. Lokalita nie je az tak strasne dolezita. Nemusi to byt ani centrum mesta. Dolezite - pekna novostavba (idealne nie 15 poschodova opacha, skor nieco komornejsie), zabezpeceny parking, vkusne a kompletne zariadenie, TV, internet. Proste klient len pride so svojou tastickou a moze byvat. Trh este nie je presysteny, ale byt zariadeny starym nabytkom z vlastneho bytu uz clovek neprenajme lahko. A hlavne nie dobrym najomcom. Cim "horsi" byt, tym rizikovejsi najomca.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked moji kolegovci zhanali prenajom tak to veru aj bol problem. Ani nie v nedostatku ale v tom o aky byt slo. Vacsinou bol problem ze byty mali jednu izbu priechodnu alebo to bolo uplne v povodnom stave. Dalsia vec bola ze oni su vacsinou 2 kamarati a hladaju spolu. Ked uz aj nasli vhodny 2izbacik tak zasa cena. Ludia pytali aj 500-600 + energie, cize 300-350 na kazdeho co je aj podla mna vela ...
Odpovedať
Čítal som pre nejakým časom článok o človeku z Ba ktorý slušne žije len z prenájmov. Jeho zásada-kúpiť lacný byt minimálne trojizbový ale radšej štvor,aby mohol prenajímať po izbe,blízko vysokej školy. Čím viac izieb tým nižšia nadobúdacia cena v prepočte na jednu izbu,tým menšie riziko,že by boli všetky neobsadené a mal výpadky. Navyše sa snažil mať v každom niekoho známeho,ktorý mu ho za nižší nájom v podstate stráži... Tie byty veľmi lacno a jednoducho zrekonštruoval,žiadne vychytávky a sprostosti ale lacno, čisto a prakticky s ohľadom na trvanlivosť.Ak si dobre pamätám mal už tých bytov päť.
Odpovedať
Profilova fotka
@rekuperator Trojizbový byt v Petržalke sme prenajali hneď, ale 4-izbový 160m2 v Dúbravke veľmi ťažko. Treba kúpiť menšie byty ani nemusí byť novostavba (lokalita), ale slušne vybavený a zariadený (nie internátovo)...Ja mám podnájomíkov bankárov...Veľmi záleži, či to chcete pre študentov, alebo pracujúcich a akých, alebo zahraničných napr. manažérov atď...
Odpovedať
Byty v BA prenajimam uz viac rokov, ako prenajimatel som registrovany na Danovom urade a platim dane z prenajmov. Viacizbove byty sa v BA tazsie prenajimaju, jedno a dvojizbove pomerne v pohode, vzdy si najomnikov vyberam, kedze byva o zrekonstruovany, pekne zariadeny a ucelny byt velky zaujem. Zrekonstruovanost bytu a novsi moderny nabytok su nevyhnutnostou. Navyse, byty prenajimam za *rozumne ceny*. vratane energii, wifi, kablovej televizie, komplet vybavene, vzdy na zmluvu na jeden rok. Stretol som sa s roznymi najomnikmi, preto treba mat dobru zmluvu a dobre nervy. Bez zmluvy by som neprenajal ani *rohozku pred bytom*. Ludia su rozny, aj prenajimatelia, aj najomnici. Ak najomnik robil problemy (hluk, poskodzoval nabytok, neplatil) vzdy som sa s nim rychlo, razne, v zmysle zmluvy a Obcianskeho zakonnika vysporiadal.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?