Vyňatie pôdy nad 250m2

Dobrý deň/ ahojte, Máme pozemok v extraviláne a potrebujeme vyňatie z pôdneho fondu. Zastavaná plocha domu je 214m2 ale máme tam ešte ďalších 98m2 spevnených plôch. Moja otázka znie, či musíme vyňať aj tých 98m2 alebo stačí plochu pod domom. Resp. 214 + zmenšit spevnené plochy tak, aby tam bol aspoň prístup k domu. Neviem ešte presne aká je bonita pôdy ale v našej lokalite je asi najvyššia ~ 20eur/m2. Tomu by som sa rád vyhol.. Vďaka
Odpovedať
@milanista Potrebuješ aj spevnené plochy. Mne na pozemkovom odbore, keď som priniesol GP, kde bol zakreslený dom, povedali, že či budem do domu lieteť, keď som nezakreslil chodníky a spevnené plochy. Tak som vyňal komplet celý pozemok.
Odpovedať
@chrobak7 Hej to je jasne, ale čo keď tam dam zakresliť menej tych chodnikov aby som zmestil aspoň do 250?
Odpovedať
@chrobak7 @milanista Ja som.mal s tym tiez patalie.Ono je don250m2 vynatie bez poplatku a nad sa plati za vynatie podla kategorie pody.Ja som mal za 1m2 15€.takze som to vynal fakt,ze len kolko bolo treba.Inak by som za cely pozemok.olatil dalsich 10000€ len za vynatie.A aj nasledna dan je vyhodnejsia ak to je ako orna poda a nie cele ako :zastavane plochy a nadvoria".
Odpovedať
Ja som sa presne na chodniky pytal pracovnicky uradu 😄 do telefonu mi povedala ze netreba, ze staci ked si tam dam nejake kamene ploche, slapaky poukladam a po kolaudacii nech si robim co chcem 😄
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Dobrý deň. Nemá niekto prosím náhodou k disp. praxou overené tlačivo - návrh na vklad, ktoré Vám prešlo úspešne cez Kataster po vyňatí ornej pôdy z PPF pri katastrálnom konaní na zapísanie novonavrhované druhu pozemku?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@milanista Potrebuješ aj spevnené plochy. Mne na …
@chrobak7 mas kontakt na niekoho, kto mi spravi bilanciu skryvky a pripravi dokumenty pre kataster?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@chrobak7 mas kontakt na niekoho, kto mi spravi b…
@rapidek Nemám. Robil som to pred 8 rokmi. Mám také tušenie, že som to vypisoval sám s pomocou úradníka na okresnom úrade, ale už si nepamätám presne. Bolo to veľa tlačiv a vybavovačiek.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@rapidek Nemám. Robil som to pred 8 rokmi. Mám ta…
@chrobak7 @rapidek presne tak, aj mne to robili na úrade a naťahovalo sa to niekoľko mesiacov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milanista:

@chrobak7 @rapidek presne tak, aj mne to robili n…
@chrobak7 @milanista chcel som si to spravit sam, lebo spravit bilanciu je u mna jednoduche. mne zemina chyba(la) a musel som navazat, akurat na webe je informacia ze to musi spravit osoba sposobila.
Odpovedať

@chrobak7 @milanista chcel som si to spravit sam,…
@rapidek ak si dobre pamätám, "urobiť bilanciu" znamenalo, že chlapík na úrade to vyhľadal z nejakej tabuľky a na základe geometrického plánu to niekam zapísal. Potom som čakal :)
Odpovedať

@rapidek nám to na úrade spravili mám tiež pocit. Papiere sme dali na úrad a už potom len volala pani úradníčka že koľko sa bude platiť.
Odpovedať

@rapidek ja som podával žiadosť o vyňatie na PLO tento týždeň. Tiež mi povedali, že bilanciu skrývky môže vypísať a podpísať aj stavebník / investor.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?