Vyňatie ornej pôdy na cestnú komunikáciu (Podielové spoluvlastníctvo)

Prajem pekný deň, píšem sem vo veci vyňatia pôdy (ornej pôdy), ktorá sa nachádza v zastavanom uzemí obce a má slúžiť ako pristupová cesta k priľahlým "stavebným pozemkom" uvodzovky neskor pochopite. Problém je však v tom, že ide o podielové spoluvlastníctvo pôdy s X majitelmi z ktorých jeden nesúhlasi s vynatim tejto parcely. Vyskušali sme všetky možne spôsoby ako sa s majiteľom, ktorý nesuhlasi s vynatím pôdy dohodnúť, ten však napriek všetkemu stale s vynatim nesuhlasí, pretože ten túto cestu nepotrebuje a nežela si aby okolo jeho domu chodili auta. A teraz nastava otázka ktorú naozaj nechápem. Naozaj treba na vynatie pôdy z podneho fondu suhlas vsetkých spoluvlastnikov (tak mi povedali na pozemkovom) ? Predsa pokiaľ 90% vlastníkov s tymto vyňatím súhlasia ide o väčšinové spoluvlastníctvo. To naozaj može jeden spoluvlastnik svojim nesuhlasom s podielom asi 10% znemozniť stavabu ďalsim min. 5 rodinám ktorým by táto "cesta" služila ako pristupová cesta k ich pozemkom. Za každu radu vopred ďakujem.
Odpovedať
@eagle007 Áno, môže. Ako spoluvlastník aj on má svoje práva. A neide iba o vyňatie - budeš od neho potrebovať aj súhlas k stavebnému povoleniu na výstavbu cesty. Jedine od neho ten podiel odkúpiť, ale ak nechce, aby okolo jeho domu bola výstavba a chodili autá, tak asi ti to ani nepredá.Bohužiaľ, o tom je spoluvlastníctvo. A on tam nechce stavať dom?
Odpovedať
Ďakujem za odpoveď,no a aby som aj ja odpovedala tak spomenutý spoluvlastník má už postavené hneď na začiatku spomínanej cesty, kde je však prístup aj z verejnej cesty. A chápem jeho práva ale v tomto prípade mi to skôr príde ako šikana.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?