Výmera pozemku a mapa

Chcela by som sa spytat kolko stoji v okrese Topoľčany praca geodeta-vymeranie pozemku a zhotovenie mapy? Kupujeme pozemok a zaroven sa prepisuje na nas. Je este treba nieco podstatne? Poznate niekto geodeta za rozumnu cenu?vdaka
Odpovedať
@mysickamys Si si istá, že potrebuješ geodeta? Akú mapu potrebuješ vypracovať? Na prevod pozemku ho nepotrebuješ vymerať. Jedine keby ste nejakú väčšiu parcelu delili na menšie. A vtedy sa vypracúva geometrický plán. Zvyčajne za geom. plán pýtajú geodeti cca 200 EUR. Niektorí majú overenie na katastri v cene, iní si k tomu ešte tých 7 EUR pripočítajú. Ak chceš len vytýčiť hranice pozemku pre tvoju potrebu, tak cena je zrhuba 10 EUR za kažý vytyčovací bod.
Odpovedať
Majitel hovoril, ze treba geodeta na vymeranie pozemku. Po pravde, neviem aky presny postup pri kupe pozemku ma byt. Ak viete, vedeli by ste naposat? Vdaka. :-)
Odpovedať
@mysickamys Postup (všeobecne): 1. nájdeš pozemok na predaj 2. z katastra si vytlačíš list vlastníctva a kópiu z ktastrálnej mapy - aby si si overila, či je vlastníkom naozaj ten, kto to tvrdí a či sedí výmera pozemku 3. dohodneš sa s majiteľom na cene 4a. ak nekupuješ celý pozemok, ale iba časť, pozemok treba geodetom rozdeliť 4b. ak kupuješ celý pozemok, geodeta nepotrebuješ 5. spíšete kúpnu zmluvu - aspoň 4x, 2x pôjde na kataster a po jednej zmluve každej zmluvnej strane 6. spolu s návrhom na vklad (v podstate je to sprievodný list k zmluve) a poplatkom 66 EUR dáte zapísať prevod nehnuteľnosti na katastri. Vymeranie pozemku, ak kupuješ celý, nie je povinné. Je len na tebe, či si necháš vyznačiť hranice.
Odpovedať
a potom zistíš že to čo si kúpil podľa mapy vonku vyzerá inak, resp meter je u suseda. Alebo že skutočná výmera je iná ako na LV. Kataster eviduje výmery s určitou povolenou odchýlkou ( môže a nemusí byť). A záväzná je hranica, nie výmera. Ale máš pravdu , je to na kupujúcom. Ak kupuje celú parcelu, GP nieje potrebný.
Odpovedať
Praveze kupujeme pozemok, co sa sklada z viacerych parciel.takze bude to potrebne... Vdaka
Odpovedať
@mysickamys Ani tak to nie je potrebné, pokiaľ kupujete všetky parcely. Tie parcely stačí pospájať do celku až pri kolaudácii domu, ale to tiež nie je povinnosť. Len ak chceš mať istotu, že naozaj kupuješ to, čo je na papieri, tak si daj vymerať hranice pozemku, či sú naozaj tam, kde podľa katastra majú byť. Geometrický plán nemusíš dávať robiť.
Odpovedať
Ano, radsej mat istotu, dame to zmerat. Este sa chcem spytat na znalecky posudok, kt. je potrebny koli hypoteke. Ako dlho trva vybavit a kolko asi stoji? Nepoznate niekoho v TO okrese?
Odpovedať
Ahojte,viete mi poradit?Mame dom hned vedla cesty,medzi domom a cestou je asi 40-50 cm je tam strk.Cesta je samozrejme v zlom stave.vsetka spina a voda a hlavne sneh v zime je na fasade.Chcem tam urobit plot,drevenny nic murovane.Treba mi povolenie,alebo nejaky suhlas,stretol sa s tym uz niekto?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?