Výmena pozemku so susedom

Ahojte,som tu nová a chceli by sme s priateľom začať stavať dom v našej záhrade háčik to má v tom že by sme potrebovali so susedom vymeniť alebo odkúpiť od neho kúsok jeho pozemku na vytvorenie vlastnej cesty ,naša záhrada má šírku nejakých 14-15 m2 a dĺžku 50 m2 od nich by sme potrebovali nejaké 3 m2 šírku .nemáte s tým skúsenosti ? ako ste to riešili ? ďakujem za odpovede :) so susedmi máme dobrý vzťah len mám také obavy že ako ich otravovať s niečím takým aby neostali moc šokovaný :)
Odpovedať
@isabel11163 urcite budu sokovani minimalne z toho, ze udavate sirku/dlzku v metroch stvorcovych...
Odpovedať
@gashtaan mozno sa tym mysli dlzka vo do vysky 2 m3 :)
Odpovedať
inak tu nie je co riesit na fore. Skuste sa porozpravat so susedom. Keby som bol sused ja, tak vam 3m svojho pozemku nepredam ani nahodou. Teda.... za dostatocne vysoky obnos mozno :-D Teraz vazne :) Technicky sa to da, parcela sa rozdeli a preda. To sa bezne robi. Aj pozemok vedla nas nedavno rozdelili a zo zadu predali cca 3m zadnemu susedovi.
Odpovedať
@joxe ved ona vie, ze sa to da, len sa pyta, ako sa susedov opytat - ci potichu ci hlasno, s flasou vina ci bez, ci nebodaj s nabitou brokovnicou...
Odpovedať
@gashtaan no bude to tazke. Davat take neslusne navrhy.
Odpovedať
ospravedlňujem sa za preklepy písala som to rýchlo a moc som sa veru nezamýšľala čo za hovadiny píšem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@isabel11163 neospravedlnuj sa. Pani sa uz snad vyblaznili... Najskor si na SU prever ci vam vobec na pozemku povolia stavbu. Potom sa pytaj suseda. On povie ci chce cast svojho pozemku predat alebo vymenit s vami za iny... Potom bude treba geodeta... A mozno aj nie. Dolezita je prva vec co som ti napisala.
Odpovedať
@jankazb ďakujem pekne :)
Odpovedať
@jankazb jak vyblaznili? Odpovedali sme na otazku. Zato pani odpovedala na vsetko mozne, len nie na otazku: ako to susedom povedat, aby nebol moc sokovany ;)
Odpovedať
Riesi sa to odkupenim,alebo vymenou. Ako pise kanka najskor si zisti ci mozes stavat a CO mozes stavat a aku siroku pristupovu cestu potrebujes, ako je to s IS,ci sa mozes vobec napojit. A potom normalne za susedom s navrhom.
Odpovedať
@atlaska so stavbou problém nebude lebo to je v zastavanom území.. len nech nám to klapne s tou výmenou :) ďakujem za odpoveď
Odpovedať
Evidentne tam nemas siete a pristup,takze momentalne tam stavat nemozes. Vies tam dodrzat ulicnu ciaru? Zharada patri k nejakemu uz existujucem domu? Aj to moze byt problem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
záhrada je pri našom rodičovskom dome takže v tom nevidím žiadny problém a áno tam kde to chceme postaviť sú vlastne 2 domy za rovno s našou záhradou a siete sa dotiahnu takže to problém nebude jediný problém bude ak susedia nevymenia alebo nepredajú.. @atlaska
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?