Vodovodná prípojka a rozvod 300m za vodomer. šachtou

Dobrý deň, chceli by sme požiadať o vodovodnú prípojku na verejný vodovod. Nakoľko náš pozemok je od bodu pripojenia vzdialený cca 350m, chcem sa opýtať, či je rozumné sa napojiť, zriediť vodomernú šachtu po blízku bodu napojenia, ako teraz zákon udáva do 30m a ďalej od vodomernej šachty potiahnuť rozvody vody na náš pozemok cca 350m. Terén je skôr mierne do spádu a potom zas do kopca. Bude dostatočný tlak, alebo je lepšie zvažovať studňu ako verejný vodovod. Ďakujem za skúsenosti a rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@muma20 tak v prvom rade, když se tomu nerozumíš, tak se do toho ne.... 😄 A teraz vážne. Ak riešite vodovodnú prípojku na verejný vodovod, je lepším spôsobom ako dostať korektné, správne a vyhovujúce odpovede - kontaktovať projektanta na inžinierske siete, ktorý na základe informácií (pravdepodobne bude treba geodetom vypracovať výškopis trasy), vypočíta aký priemer potrubia bude potrebný na uvedenú vzdialenosť + v závislosti od toho či bude budova poschodová alebo nie. Toto všetko sa dá riešiť, ale nie na modrej streche. Kontaktuj projektanta a vysvetli mu situáciu. Na 350m budeš potrebovať možno aj DN50 potrubie.
Odpovedať
@muma20 @Dominik Galaba pri dlhých prívodoch tuším hrozí že pri malom odbere sa bude voda kaziť, či sa mýlim? Preto sa robí zokruhovanie, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@standa1981 ale to už bude rozširovanie existujúcej distribučnej siete vodární a to neschvália. nechal by som to na projektanta. Bude vedieť čo treba 🙂
Odpovedať
@dominik_galaba Ďakujem za odpoveď, je samozrejmé, že budem kontaktovať projektanta. Len som chcela vedieť, že či nemá niekto skúsenosť s takou vzdialenosťou, či nemá dáke komplikácie (dostatočný tlak...). Na rozšírením vodovodu sme špekulovali, aj by nám ho schválili, ale nakoľko susedia odskočili od tejto možnosti a redukoval sa počet záujemcov, tak nie je v našich silách to vybudovať na vlastné náklady.
Odpovedať
Profilova fotka
@muma20 rozhodne studna vyjde ovela lacnejsie než rozsirovat vodovod na taku vzdialenosť
Odpovedať
Profilova fotka
@muma20 tak treba kalkulovať s tým čo bude. Držím palce @roberto18 + čistička vody to bude investícia 🙂
Odpovedať
@roberto18 Rozšírenie nám nacenili na 13 000eur ale to neprichádza do úvahy ak to máme ťahať dve rodiny, v tom prípade určite lepšia varianta studňa. Poradíme sa s projektantom a uvidíme čo nám povie na priame napojenie sa.
Odpovedať
No neviem - a ja si zase myslim, ze akekolvek drahe napojenie na verejny vodovod a kanalizaciu ma zmysel. Pretoze voda zo studne bude vecny problem (ako zabezpecit nezavadnost, ci je jej dostatok, ci nam ju nieco neskonataminuje) + vyvoz zumpy za X rokov. Treba si to preratat a pridat aj rozmer "pohodlia" kedze ti bude treba sa naozaj o tu zumpu a studnu starat.
Odpovedať
@muma20 riešil som podobný problém, že sme sa 4 poskladali na rozšírenie, ale s dohodou, že ostáva súkromný. Do 3 rokov sa napojili ďalší 4 susedia a cenu sme stanovili takú, že sa nám pôvodná investícia takmer vrátila. Ak je predpoklad, že aj u teba sa dá postupovať podobným spôsobom, tak by som išiel týmto smerom. Až neskôr sme ho darovali vodárňam.
Odpovedať
@insed ak mám správne info tak majiteľom zriadeného vodovodu môže byť len právnická osoba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?