Uzemny plan - cesta je planovana na cirkevnom pozemku

Dobry den, Neviete mi prosim vas poradit? Existuje nejaky zakon alebo nejaky iny mechanizmus ktory garantuje ze v pripade planovania vystavby bude (rimskokatolicka cirkev) "donutena" predat/odovzdat pozemok za ucelom vystavby pristupovej cesty pre novu stvrt? V skratke -> chcem kupit ornu podu v oblasti kde su planovane rodinne domy v uzemnom plane. Pristupova cesta je planovana cez pozemok ktory vlastni rimskokatolicka cirkev. Myslite, ze je mozne, ze takyto pozemok bude naozaj pouzity pre miestnu komunikaciu? Viem, ze na toto je tazko odpovedat no mozno niekto ma skusenost s podobnou situaciou. Dalsia podotazka je -> na casti pozemku ktory planujem kupit, je v uzemnom plane, planovane rozsirenie dvora zakladnej skoly, neviem sa dopatrat ako toto "rozhodnutie" je zavazne a co stym mozem robit. Dakujem vopred za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@ketfal takže ak bude cesta na cudzom pozemku slúžiť Vám, vyvlastníme, ak Vš pozemok bude slúžiť spoločnosti, nedáme. Všeobecne sú územné plány na cudzích a nevysporidaných pozemkoch vyhadzovanie peňazí obce. Nikto Vás neprinúti (okrem v zákone uvedených cieľov ) aby ste svoj pozemok predali a cirkev je na tom tiež tak. Ani komunisti nezobrali cirkvi pozemky, len ich neumožnili používať. Správny postup je, že developer vykúpi pozemky, požiada o zmenu ˇ´UP urobí siete a potom predáva pozemky.
Odpovedať
Profilova fotka
@ketfal suhlas s @jan45, to ze chces stavat na cudzich pozemkoch nie je verejny zaujem. Na vyvlastnenie rovno zabudni, aj keby si bol taky sprosty ze to das na sud, skonci to maximalne na krajskom leveli. S cirkvou je lahke jednanie, pozri si po kolko idu pozemky v danej lokalite, vynasob 3ma to ponukni. Ak budes mat stastie, budu suhlasit. Ak nie, radsej ornu podu ani nekupuj, aby si tam dalsich 20 rokov nepestoval travu a repku...
Odpovedať
Pristupova cesta je planovana cez pozemok ktory vlastni rimskokatolicka cirkev. Myslite, ze je mozne, ze takyto pozemok bude naozaj pouzity pre miestnu komunikaciu? <a href="https://profil.moviezone.cz/dbcfpfcunzuesuc">.</a> <a href="https://www.serialzone.cz/uzivatele/198622-acunugolu/">.</a> <a href="https://www.edna.cz/uzivatele/afrion778/">.</a>
Odpovedať
Dakujem za odpovede, skusim ich teda oslovit s kupou/pripadnou vymenou za iny pozemok.
Odpovedať
Vela stastia…mna poslali do pecka s podobnou vecou…
Odpovedať
@ketfal koho ty chceš oslovovať keď nič nevlastníš?
Odpovedať
@ketfal Nikto, ani územný plán nemôže donútiť niekoho, aby predal svoj pozemok, pokiaľ to nie je verejný záujem, kedy je možné využiť inštitút vyvlastnenia. Takže podľa mňa, na 99,9% cirkev ten pozemok nepredá a už vôbec ho zadarmo neposkytne obci, aby tam bola verejná cesta. Písať im môžeš, neverím, že niečo vybavíš. To skôr bude v lete snežiť. Hľadaj iný pozemok na výstavbu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?