Terenne upravy - kaskady

Ahojte, mate prosim niekto skusenosti s vyrovnavanim velkej casti terenu? Nas pozemok je od vstupu rovinaty ale poslednych cca 10m tvoria kaskady dost vysoke, chceli by sme to vybrat a spevnit nech mozeme vyuzit aj tych 10m pozemku. Mate niekto skusenost s niecim podobnym? Za kazdu info dakujem :-)
Odpovedať
A fotku nemate?
Odpovedať
neviem ci to bude dobre vidiet ale mam aspon taketo cosi, je to stara zahrada takze je to uz take neforemne ale bolo to kedysi na tri casti rozdele podla stavu terajsieho ide to hore az po tie stromy
Odpovedať
@matulka91 Treba si objednat bager a potom zadnu stenu a boky spevnit. Na vyber mate niekolko moznosti, beton, gabiony, alebo svahove tvarovky. Ja by som si na Vasom mieste ale este preverila, ci na to nepotrebujete nejake povolenie.
Odpovedať
@matulka91 Alebo urobit nanovo kaskady, to by tiez mohlo byt pekne.
Odpovedať
@klara321 dakujem pekne mame v plane to vybrat a spevnit ako pisete, len som chcela najst niekoho kto nieco take robil a vie odporucit firmu a povedat orientacnu cenu
Odpovedať
Kazda zahrdnicka forma ti to urobi. Zalezi aky material.chces a ako to chces.
Odpovedať
@matulka91 Asi najlepsie je naozaj oslovit nejaku firmu, ktora sa zaobera upravami zahrad ako pise atlaska, robia aj taketo veci. Niektore Vam urobia aj vizualizaciu aby ste vedeli ako to bude vyzerat. S betonom ale nerobia, to pochybujem, ked tak len s gabionmi alebo svahovymi tvarovkami. Len ten beton to bude asi najdrahsia varianta, videla som spevnene steny pri vystavbe domov vo svahu a robia to s takych betonovych panelov, ktore sa potom este obkladaju napr.vaspo kamenom, pripadne brectan k tomu vysadit aby zakril beton, ale to Vam urobi asi iba stavebna firma.
Odpovedať
@matulka91 A preco tam nechcete kaskady? Ak by sa urobili nanovo + k tomu vhodna vysadba, mohli by ste to tam mat velmi pekne.
Odpovedať
@atlaska dakujem za radu :) @klara321 mame uzky pozemok a nie je az tak velmi dlhy, takze by sme tam radi spravili kolnu a posedenie aby sme pozemok vyuzili a ostal nejaky ten priestor na zelen a vysadbu o kaskadach ako takych neuvazujeme (po celej dlzky) ale nad kolnou by sme radi spravili zatravnenu cast je to vsak zatial este v stadiu riesenia, hladam ludi co mali/maju nieco podobne a vedeli by poradit
Odpovedať
Ked mas maly pozemoktravutam nedavaj. Musis tam urobitkaskady, cochces to vybrat a urobit iba stenu? Potom ju musis urobit zbetonu a budes tammat dost tmu. Uztam beton mas, tak vyberte ten svahnad tym a ak tam.je este 10m dajtam terasky a mas .iestona drobne ovocie vzadu stromceky nejaku zeleninu. Mysme robili z kamena palisady .ale su len vysadene stromami maju tak 3-4m do hlbky.
Odpovedať
ako ono by sa to dalo ale na jednej strane vnutri toho svahu je kvazy pivnica ktora pojde urcite prec takze ten beton co tam teraz je bude z velkej casti rozbity a neviem ako to potom cele bude drzat je to tam dost komplikovane @atlaska
Odpovedať
Profilova fotka
@matulka91 v tirolku spevnuju svahy so skalami a na nich stoja domy, terasy atď. Ak máš niekde poblíž kameňolom možno by to za to stálo sa popýtať na cenu..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Pozrite si našu stránku na MS-pro a potom skúste niečo konkrétne poslať. Máte polohopis a výškopis ? Najlepšie by bolo tie betónové múry ak sú funkčné využiť a nie ich rozbíjať. šikovne obložiť masívnym kameňom, vytvoriť pohodlné plošiny rampy či schody a pod.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?