Súhlas užívateľa pôdy s vyňatím pôdy z pôdneho fondu na stavebné účely.

Zdravím, potrebujeme získať súhlas užívateľa pôdy na trvalé vyňatie pozemku z pôdneho fondu. Je tam malý háčik. Mali ste problém s ich súhlasom? Podrobnosti napíšem do správy. V skratke daný pozemok obrába družstvo, avšak ja som vlastník, no nie je tam nájomná zmluva. Súhlas potrebujem napriek tomu, keďže ho obrába. Družstvo trvá, že tam nájomná zmluva je, no oni ten pozemok vlastnili pred tým ako som ho vlastnil ja, a teda nájomná zmluva neexistuje a doteraz žiadna nebola podpísaná. HLavne možete povedať, či ste mali problém s družstvom. Ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Zdravím, potrebujeme získať súhlas užívateľa pôd…
@fero1821 Prečo ho potrebuješ vyňať? Ideš tam niečo stavať? Stav. úrad ti dovolí realizovať tam stavebnú činnosť?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@fero1821 Prečo ho potrebuješ vyňať? Ideš tam nie…
@chrobak7 Ideme tam stavať, je to v územnom pláne a obec nemá výhrady. Keďže je to v územnom pláne, tak nemá výhrady ani stavebný úrad, ani pozemkový úrad, akurát k tomu všetkému potrebujeme súhlas užívateľa pôdy, ak ho získame, tak už nebude problém, lebo mám všetko predrokované. Lenže družstvo troška škrečkuje okolo toho a vyťahuje nájomné zmluvy. To, že sú tam nájomné zmluvy je ok, no ak to je raz v územnom pláne uvedené, že sa tam môže stavať, nemali by zbytočne robiť naprieky. Malo by to mať výnimku anie aby človek, ktorý chce stavať mal čakať na nejaké výpovedné lehoty dlhé aj 5 rokov. To kým postavíme prejde 10 rokov. O tom vravím, že je to absurdné. Lenže u nás je situácia o to iná, že máme za to, že nájomná zmluva tam žiadna nie je.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@chrobak7 Ideme tam stavať, je to v územnom plán…
@fero1821 tak potom nechápem, čo riešiš. Ak tam nájomná zmluva neexistuj a pozemok je tvoj, žiadny súhlas nepotrebuješ, však logicky. Ak sa prieči družstvo, ťarcha dokazovania, že majú právo na základe zmluvy to obrábať, je na nich. Takže ak nevedia dokázať, že tam nejaká zmluva je, tak majú smolu. A nechápem, prečo toto vôbec úrady riešia, to ich predsa nemusí vôbec zaujímať, to bude tvoj problém, ak tá zmluva existovať bude.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od akvi:

@fero1821 tak potom nechápem, čo riešiš. Ak tam n…
@akvi Pýtal som sa na pozemkovom, uviedli, že aj tak ich súhlas potrebujú.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@akvi Pýtal som sa na pozemkovom, uviedli, že aj …
@fero1821 to je čistá buzerácia. Dala by som im čestné prehlásenie, že pozemok ste družstvu neprenajali.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od akvi:

@fero1821 to je čistá buzerácia. Dala by som im č…
@akvi Potrebujú byť krytý, čo Vám poviem. Nikto si nezoberie na triko, že pustil pôdu, ktorá je chránená len tak.
Odpovedať
Profilova fotka
@fero1821 ak najomna zmluva neexistuje, ziadny pravny vstah nevznikol. Napis cestne prehlasenie, ze podu obrabas sam/alebo neobrabas a to ze sa tam druzstvo mota je ich problem. ale je to bezny pristup ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@akvi Potrebujú byť krytý, čo Vám poviem. Nikto s…
@fero1821 To nie je, že potrebuje byť úrad krytý, nepotrebujú, aby ich kade tade prevláčali v občanovi za dverami, že porušili zákon. K veci - družstvo predložilo nejakú nájomnú zmluvu a vy tvrdíte, že zmluva neexistuje? Toto nevyrieši PLO, ale len súd, toto je predbežná otázka.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od moratibru:

@fero1821 To nie je, že potrebuje byť úrad krytý…
@moratibru nepredložilo nájomnú zmluvu. Oni ani nemajú záujem robiť problémy, ale chcejú to mať v poriadku. Myslím družstvo. Situácia je taká, že Bol vlastník A, s ktorým malo nájomnú zmluvu družstvo. Družstvo pozemok odkúpilo, teda z nájomcu sa stal vlastník B a zároveň užívateľ. Logicky s nikým nájomnú zmluvu nemalo, keďže bolo vlastníkom. Následne družstvo pozemok predalo vlastníkovi C a vlastník C previedol pozemok na mňa vlastníka D. Avšak družstvo žiadnu nájomnú zmluvu s vlastníkom C, ani somnou ako vlastníkom D už nepodpísalo, a keďže vychádzam z toho, že družstvo ten pozemok vlastnilo, tak žiadna nájomná zmluva neexistovala, a teda nemohli prejsť žiadne práva a povinnosti na nových vlastníkov a teda aj na mňa.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@moratibru nepredložilo nájomnú zmluvu. Oni ani n…
@fero1821 ak predošlý majiteľ nezatajil nájomú zmluvu, tak tam žiadna teda nie je. Nech oni dokážu že existuje alebo rovno podpísať s nimi vyhlásenie, kde bude uvedené, že už nevyužívajú danú pôdu alebo že ju budú využívať do právoplatnosti stavebného povolenia (ak ešte chce človek niečo zarobiť na tom).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Zdravím, potrebujeme získať súhlas užívateľa pôd…
@fero1821 ak by tam bola nájomná zmluva, výpovedná lehota by mala byť jedu dekádu - teda ak majú zasiate, úrodu pozbierajú a nasledujúcu sezónu už nezasejú. A ak majú nájomnú zmluvu, tak nech ju ukážu?! Dostávaš ročne platbu za užívanie pôdy?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@moratibru nepredložilo nájomnú zmluvu. Oni ani n…
@fero1821 Ok, a odkiaľ PLO vie, že ten pozemok družstvo užíva? Na základe akého paragrafu od vás požaduje súhlas družstva? A ako ste písali, že družstvo nechce robiť problém, nechce vám teda dať súhlas so zmenou druhu pozemku?
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?