Stiahnutá ornica - odložena stavba

Zdravím, výstavbu RD vzhľadom na určité okolnosti sme prerušili. Stavebné povolenie bolo vydané, niektoré prípojky natahané, ornica stiahnutá cca 20-25 cm. V mieste, kde sa stiahla ornica, začalo to teraz pomaly zarastať trávou. Kamarát ma upozorňuje, že ak by som pokračoval vo výstavbe, musím minimum zeminy s tou trávou stiahnuť znova. Možno je to banalita, ale bude to potrebné ?
Odpovedať
@charles91 kamarat aj nejako podlozil tuto teoriu?
Odpovedať
@charles91 Nemusíš. Ornicu si už stiahol. Akurát budeš musieť odstrániť burinu, aby si mohol stavať. Ale pre bager burina nie je problém, keď bude kopať základy.
Odpovedať
@gashtaan ano, podlozil tym, ze organicky material - trava s korenami casom mierne pod doskou sadne.
Odpovedať
@charles91 aha, tak pri zakladani na dosku sa to pod nou asi naozaj bude musiet stiahnut, ale to po stiahnuti 20-25cm ornice uz si na finalnej vyske? Ved samotna doska mava taku hrubku a pod nu treba este urobit podklad.
Odpovedať
@charles91 Pod dosku ide pred betónovaním kamenná drť, ktorá sa zhutňuje. Do toho sa ukladajú rozvody kanalizácie. Tých pár trsov trávy stavbu nijako neovplyvní. Ale keď tam necháš vyrásť dvojmetrovú burinu aj s náletovými stromami, tak jasné, že to najprv musíš odstrániť. Veď by ste sa na pozemok ani nedostali.
Odpovedať
@chrobak7 áno, mám v projekte asi 20 cm makadámu. Ale aj ked sa ten makadám da, a casom korene a rastliny sadnú - hoc len 1-2 cm, nebude to vadiť ?
Odpovedať
@charles91 len 20cm makadamu pod dosku? 🤔 a to uz teraz si na spravnej vyske, ze sa nic stahovat nebude?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?