Skládka na stavebný pozemok

Dobrý deň, obraciam sa na Vás s otázkou, ktorá bude tu na fóre pravdepodobne ojedinelá. Hľadá typ pozemku, ktorý ma iste špecifiká a práve tie ma značne obmedzujú vo výbere lokality. Tento pozemok chcem využívať na športovo-rekreačné účeli a z toho dôvodu je tam potrebné vykonať určité stavebné úkony, terénne úpravy a výkopové prace. Na pozemku plánujem stavbu, nie však určenú na bývanie, môžme to nazvať prevádzkou. Momentálne je mojím favoritom lomový odkryt, ktorého pozemok správa katastra eviduje mimo zastavaného územia obce, druh pozemku ostatné pozemky, určený na ťažbu nerastných surovín. Možnosti pozemku na ťažbu sú vyčerpané a asi aj práve preto je v územnom pláne tento pozemok označený už ako skládka. (Pravdepodobne ide o skládku stavebnej sute) Vlastníkom pozemku je pozemkový spolok. A konečne moja otázka: Aké mám možnosti a ako postupovať, ak chcem pozemok kúpiť alebo do dlhodobého prenájmu za účelom, ktorý som spomínal vyššie a previesť na ňom všetky potrebné úpravy. Viem, že to nebude ľahká odpoveď a práve preto sa obraciam s prosbou o radu práve na Vás. Verím, že je tu mnoho šikovných a ochotných ľudí. Za skoré odpovede vopred ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Na skládkach sa bežne po ukončení fungovania skládky stavia prípadne sa robia športoviská.Je ťažko posúdiť čo všetko je tam uskladnené ,ale robia sa na to technické sondy.Odprúčam ich urobiť ešte pred kúpou.Väčšinou bývajú problém neodborne uskladnené chemikálie.O tom čo tam kto kedy povyhadzoval sa najlepšie dozviete od miestnych v krčme ,po pár poldecákoch. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som na to isiel tak, ze by som najskor oslovil spolocenstvo majitelov lesa, ktorym tento pozemok patri a zistil ci su vobec ochotny tento pozemok preddat. Kazde spolocenstvo majitelov ma svojho predsedu, pripadne aj podpredsedu (vacsinou su to majoritny majitelia podielov), takze najskor skuste vyhladat ich, hodit s nimi rec a zistit co a ako. Tam sa dozviete odpovede na Vas prvy problem. No a potom by som isiel na lokalny urad na odbor vystavby a na tvrdo sa spital, ako by oni navrhovali postupovat pri vystavbe na tomto pozemku (zalezi aj od toho, ci je to v intravilane, alebo mimo). Ked si to vsetko preidete, budete mat jasnejsiu predstavu o realnosti tohto projektu. No a potom mozme komunikovat spolu o architektonickej a stavebnej casti tohto projektu :-) S pozdravom MB
Odpovedať
Ďakujem za cenné rady. Dnes som akurát volal štatutára urbáru a dostal som k tomu bližšie informácie a musím povedať, že boli celkom pozitívne orientované. Ešte raz ďakujem.
Odpovedať
Dobrý deň prajem, opäť sa na Vás obraciam s prosbou o radu. Nechcem zakladať novú tému, aj vzhľadom k tomu, že sa to týka rovnakého projektu ako som spomínal vyššie. Kedže pre životaschopnosť tohto projektu je nutné napojiť pozemok na pomerne výdatný zdroj vody, čo v mojom prípade tvorí rieka Kysuca, budem musieť pretláčať vodovod popod cestu a napojiť sa priamo do koryta rieky. Moja otázka znie: Za akých podmienok, aké povolenia alebo obmedzenia vyplývajú z napojenia a čerpania vody priamo z koryta rieky? Za pomoc ďakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?