Šírka domu

Dobrý deň, viete mi niekto potvrdiť alebo vyvrátiť či môžem stavať dom so šírkou 8m na pozemku so šírkou 12m podľa obrázku? Sused z južnej strany ma postavený dom 1m od spoločnej hranice (s naším povolením), takže vzdialenosť medzi stavbami by bola 4m . Ak sa nemýlim ja by som musel taktiež žiadať o povolenie od suseda na to aby som mohol byť 1m od spoločnej severnej hranice. Druhá otázka je ako je to s oknami smerujúcimi ja juh ? Môžu byť alebo nie ? (Sused na severnej strane okná nemá). Prípadne čo si myslíte o tom stavať takto dvojpodlažný dom cca 8x10m podľa našej predstavy ? Vopred ďakujem za užitočné odpovede.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jozefon:

Dobrý deň, viete mi niekto potvrdiť alebo vyvrát…
@jozefon u nás na stavebnom úrade dovolili takto stavať, s tým že dovolili aj okná, ale dom musel byť takto odstúpený (ten fialový obdĺžnik) Vzdialenosť menšiu ako 7 metrov, dovolili len pri rekonštrukcii a zachovaní pôvodných zakladov A pri novostavbách len vtedy ak tam neboli žiadne okná Ale oplatí sa Vám ísť opýtať na Váš miestny stavebný úrad, aj s nejakým predbežným nákresom
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jozefon:

Dobrý deň, viete mi niekto potvrdiť alebo vyvrát…
@jozefon spomínam si ako šašo zo stavebného úradu krokoval 7 metrov k susedovku domu. Očividne chcel úplatok - veď aj nakoniec skončil vo vyšetrovačke. Neviem ako to nakoniec dopadlo, ale viem, že počas jeho "kariéry" "zarobil" na penzión. Anyway.. Minimum je tuším 7 metrov, ale v prípade úzkych pozemkov platili výnimky. Možno nebudeš potrebovať súhlas suseda. Záleži aj od územného plánu v danej lokalite. Opýtal by som sa na SÚ, pod ktorý parcela patrí..
Odpovedať
Profilova fotka
Záleží od úradu. Ale mohlo by ísť využiť stiesnené podmienky a mať 4m medzi stavbami. Ale potom žiadne okno do obytnej miestnosti na tej strane. Ak si teda úrad nepovie niečo iné...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?