Rozdelenie pozemku

Profilova fotka
Zdravím Vás chcem sa poradiť ako by ste tento pozemok rozdelili medzi piatich súrodencov . Oba pozemky rátajte ako celok a dokopy má 3330 m2 . Čiže každému by malo ostať cca 666 m2 . Ďakujem za návrhy
Odpovedať
myslim, ze toto bude celkom problem rozdelit, kedze je pozemok viac dozadu. Tym padom bude problem co sa tyka prijazdovej cesty. Z opacnej strany ju potom tiez nejaky sused?
Odpovedať
Profilova fotka
@bertie ano hore aj v lavo su dalsi susedia .
Odpovedať
Podľa mňa sa to nedá slušne rozdeliť. Hlavne si treba naštudovať územný plán, ak je schválený. Aby ste potom neboli nemilo prekvapení.
Odpovedať
ja by som urobila príjazdovú cestu na tej hranici medzi Vašimi pozemkami, pre dva pozemky hore. A dole by som urobila tri pozemky. Samozrejme veľkosť v m2 by sa odpočítala od celkovej veľkosti pozemkov a až tak by sa to delilo medzi piatich vlastníkov.
Odpovedať
napriklad takto.Ale tazko povedat ake mate predstavy,ako vyzera teren,okolie .....
Odpovedať
@slabak tiez mi napadlo, ze by toto mohlo byt dobrou volbou. Lenze problem moze nastat napriklad s tym, ze styria maju pozemok v tvare sliza a ten jeden toho mozu brat tak, ze je zvyhodneny, kedze ma iny tvar. A dalej vidim tu problem co sa tyka prijazdovej cesty k jednotlivym pozemkom.
Odpovedať
tu som nakreslil nalavo >).No rozdelit to na 5 geometricky rovnakych parciel bude asi uloha pre matematika.
Odpovedať
pozemok nedelit, predat cely a rozdelit peniaze
Odpovedať
Profilova fotka
Kebyze sa rozhodneme na prijazdovej ceste mate niekto skusenosti aka sirka by bola vhodna ???
Odpovedať
@lukasko67 http://www.modrastrecha.sk/forum/dlaz...
Odpovedať
Profilova fotka
@uglybetty1234 Myslíš takto ? ??
Odpovedať
@lukasko67 ak ste pevne rozhodnuti,ze chcete delit,tak by som isla za geodetom,ten ma na to programy,spravi vam navrhy podla vasich zadanych kriterii a rovno aj urobi geometricky plan a vytyci.Hlavne,on ma mapu a technikou to ide rychlejsie ako dumat nad rozdelenim a tapat vo vymere. Tento tvoj posledny navrh je podla mna najrealnejsi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Len ci sa da stavat aj v zadnom trakte - overila by som si to na SU. Viem z vlastnej skusenosti. U nas nie je mozne stavat RD, ak je pred nim iny RD, hoci k nemu vedie pristupova cesta.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukasko67 To je deditske konanie alebo? Lebo v takomto pripade tie pozemky nie su vhodne na stavbu niecoho. Jedine tak urobit z toho zahradku. Cize ked to treba len napisat na 5 surodencov tak v principe ked sa to deli rovnako tak by mi osobne bolo jedno ci to bude navrh 1 alebo 2. Ale ak planujes pozemok na stavbu v buducnosti tak najidealnejsie to bude vyriesit vyplatit a nechat si cely pozemok :-)
Odpovedať
@lukasko67 tak som to myslela, ale tak dat prijadzovu cestu aby mali vsetci rovnaky diel. pripadne pozemok č4 by mal trošku L tvar. By si pridal z č.5
Odpovedať
@lukasko67 presne takéto rozdelenie mi napadlo hneď ako som zazrela pozemok, akurát ako píše uglybetty1234, č. 4 pridať z č. 5 a č. 1 a č. 2 by som delila napoly podľa zadnej hranice. na cestičku potrebuje vyčleniť min. 3,5 m medzi pozemkami. Cestičku by som na konci (tú špičku) trošku rozšírila. Inak treba najprv ísť na obecný úrad, pokiaľ je v obci schválený územný plán, podľa ktorého musí byť toto územie určené na bytovú výstavbu. Pokiaľ nie je v obci ÚP, tak umiestnenie stavieb RD musí byť podľa stav. zákona.
Odpovedať
@zur niekedy bola pre výstavbu RD bežná výmera 600 m2. Na menšie domčeky postačuje.
Odpovedať
@lukasko67 pozemok č. 4 mierne zväčši smerom do pozemku č. 5. Aby to bolo spravodlivejšie. ;-) Inak je koncepcia rozdelenia celkom fajn, geodet by Ti s tým iste pomohol, tak aby pozemky boli plus minus rovnako veľké. Prístupová cesta by bola v podielovom spoluvlastníctve 1/4 tých štyroch pozemkov, pekne rovným dielom. Zvyšok je už na SU danej obce, to si pozisťuj či je toto vôbec možné na danom pozemku.
Odpovedať
@janetbla aj dnes je bežnou slovenskou realitou pozemok o výmere 6 á a aj menej. Developeri to strihajú od buka čo do tvaru aj výmery, tie sú občas zaujímavé. Tu to teda vidím tiež ako veľmi schodné riešenie pre 5 tich súrodencov.
Odpovedať
Profilova fotka
@jabadaba prvu vec, co by som osobne urobila, ze by som sa obratila na stavebny urad ako si to ty napisala. Toto by bola vec, ktoru by som riesila ako prioritnu. Nech zbytocne nieco nedelim netrapim sa s tym a oni mi potom povedia, ze v zadu sa nemoze stavat alebo nieco podobne. A potom podla toho co by mi povedali by som riesila s geodetom :-)
Odpovedať
Ten spodny nakres je lepsie ako ten prvy. Pekne sa tam zmesti aj precohova cesticka pomedzi domami 3 a4 . A vobec by som si tou vymerou nelamal hlavu lebo by som bolpovedal, ze tych 600m je uplne postacujucich na normalny dom s garazou a zahradou. Celkovo sa mi to ako napad pozdava a hadm vam to vyde ako chcete.
Odpovedať
@drahhu ano, máš úplnú pravdu, v tomto poradí by sa to malo absolvovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@cardi lenze toto vsetko su veci, o ktorych sa mozme akurat tak teraz bavit. Ale realne sa to tak riesit neda. Aspon teda by to nebolo vhodne. Najskor treba absolvovat to, co som uz vyssie pisala, aby snaha o rozdelenie zbytocne nevysla nazmar.
Odpovedať
Profilova fotka
Dnes som bol za starostom . Povedal že je to náš pozemok takže cestu si tam môžeme spraviť .... Obec stým vraj problém mať nebude .
Odpovedať
Dobry den aj ja prosim o radu ide o podlhovasti pozemok šírka 6m sme tam traja vlastnici ja mam polovicu pozemku a dvaja po dve osminky vstup je z dvoch stran.Dohodli sme sa na postupe ze ja si nechám polovicu zo vstupom na jednej strane a oni druhu polovicu zo vstupom na strane druhej.Čo musime urobit aby to tak bolo.aj na LV ako dve parcely?každý cm je momentalne každého.Dakujem
Odpovedať
@bubinto je potrebne dať vypracovať geodetovi GP na rozdelenie pozemku na 3 pozemky, ktorých výmera bude zodpovedať výmere vo veľkosti spoluvlastníckeho podielu z pôv. pozemku, pretože na jednom pozemku môže byť umiestnený iba jeden RD. Následne by ste dali spoločný návrh na zápis do KN s GP overeným KN a notárskou zápisnicou, v ktorej by bolo uvedené rozdelenie pôv. pozemku na 3 časti, ktorú by ste všetci podpísali. Bez notárskej zápisnice by to myslím nešlo..treba sa opýtať na KN, čo môžu akceptovať podľa katastrálneho zákona.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?