Rodinny dom 1 m od hranice pozemku nevyhody?

Dobry den , kupili sme pozemok na ktorom stoji maly domcek/chata.Rodinny dom budeme stavat v zadnej casti pozemku.V ramci uspory pozemku a odstupu uz od existujucej stavby by sme chceli stavat 1 m od hranice pozemku zo zadnej strany domu.Na stavebnom urade povedali ze pokial sused dovoli je to v poriadku.Sused s tym nema tiez problem. Chcem sa ale opytat ci to ma aj nejake nevyhody?Dakujem za nazory.
Odpovedať
Osobne by som ti to ako sused nedovolil,lebo nevyhody by to malo len pre mna
Odpovedať
Ak na tej strane nebudú okná ale tam nie je dvojmetrový plot, tak si neviem predstaviť čo by tam nemalo vyhovovať. Jediné na čo treba myslieť, je že stavebný zákon to neumožňuje a keď bude na úrade nejaký chytrák, tak Vám zamietne žiadosť. Po druhé keď budete zatepľovať fasádu a ťahať omietku tak v takom úzkom priestore sa to veľmi zle robí. Po tretie dúfam že na tej strane nebudete potrebovať lešenie...
Odpovedať
Profilova fotka
@lawazaa1.
Odpovedať
Profilova fotka
Nevýhody - neprejdete okolo domu s väčšími vecami/autom, ak sused postaví murovaný plot budete sa dívať do steny, pri stavbe budete mať málo miesta na manipuláciu, atď.
Odpovedať
Sused ma dom odtial postaveny dost daleko a taha cez nas pozemok inzinierske siete tak dovolil.Okna z obytnych miestnosti do tej strany nebudu.Je to uplne zadna strana domu ktora bude nevyuzita.Este dodam ze chceme stavat poschodovy dom.
Odpovedať
@lawazaa1 a preco to vlastne chces tak tahat dozadu? Neviem ci ten usetreny 1 meter vpredu stoji za tie problemy, co ti bude ten 1 m chybat vzadu. Vsak vpredu to vychadza cez 20 m Tak ci tam bude 20, alebo len 19 m, to by som neriesil. Chces mat poschodovy dom, takze bude treba aj to lesenie. Na tom 1 m vzadu tam budes riadne sachovat.
Odpovedať
@lawazaa1 Ak mate dost priestoru vpredu, posunte ten dom trosku dopredu. Ja som tiez umiestnil dom na koniec pozemku, ale nie uplne, 6m od konca. Teraz mozem mat za domom "bordel", ktory nespati vpredu. Menovite psia voliera (psica je stale pustena, voliera ma priviazane otvorene dvere a dostava tam jest a ma tam matrac na spanie, ale vieme ju tam zavriet ak je treba), zahradna buda, naskladany zvysny material zo stavby (skridle, dt tvarnice, zamkova dlazba), ...
Odpovedať
ide o to ze v strede pozemku je este ten maly domcek ktory chceme zachovat, tak aj kvoli tomu sme chceli ist 1 m od hranice aby sme boli od toho domceka trochu dalej.A bude to aj taky hluchy priestor za domom nevyuzity.Ale ak by nam to malo sposobit problemy pri stavbe domu resp. pri udrzbe a opravach tak samozrejme pojdeme na tie 2 m.
Odpovedať
@lawazaa1 pri dvojpodlažnom dobe bez lešenia neurobíte fasádu. No pri voľnom fleku 1m prajem veľa sťastia postaviť lešenie
Odpovedať
Jednoznačne ísť na 1m..... Nepočúva reči co ak niekedy.... Niekedy bude vždy niekedy, bud rada ze ti to sused a úrad dovolí. A ci máš vzadu 1m, či 2m to je jedno....
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda naopak si myslím ze treba myslieť na budúcnosť a predchádzať možným problémom. Ak je priestor na 2metre,dat 2m.Udrzby,opravy...ak treba lešenie... Stačí ze sa zmení sused a budú problémy.
Odpovedať
@lawazaa1 Síce tu je tá medzera medi budovami užšia, ale tiež je problém: http://www.modrastrecha.sk/forum/zate...
Odpovedať
Článok sa načítava...
cize ked sused aj stavebny urad dovolia skoda to nevyuzit..kolko teda potrebujem za domom priestoru na lesenie ?
Odpovedať
@lawazaa1 dá sa urobiť aj 60cm..
Odpovedať
@jankazb ake problemy a na zaklade coho by mali byt pri zmene suseda? to nechapem kus ... @lawazaa1 meter na lesenie staci, len sa bude tazsie manevrovat, ale to majstri zvladnu
Odpovedať
@lawazaa1 Ak sa nevieš rozhodnúť či meter či dva daj 1,5 :-D Ten priestor sa tak či tak využije zostane nejaký material dá sa tam uložiť ..neskôr použiť ...prípadne drevo a tak ...vždy je čo.
Odpovedať
Ziadne problemy v tom nevidim. Pise sa tu o leseni,ved to je jednorazova zalezitost,nezateplujes kazdy rok. Okna neplanujete z tej strany,tiez problem vyrieseny. Ked sa zmeni sused? Ak budes mat chuja suseda,aj keby si mala od neho 8 m dom,ver tomu,ze o tom susedovi budes aj vtedy pocut :-D na 1m sa vies pohybovat,opriet rebrik atd. Ludia snad len kazdy druhy rok nerozkladate lesenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 nového suseda som myslela ze ten nemusí povoliť to co tento napr. Nikdy nevieš.
Odpovedať
sused je povinny zo zakona umoznit vstup na svoj pozemok a postavenie lesenia za ucelom opravy/pracach na dome. Na oplatku je majitel domu, na ktorom sa pracuje uviest susedov pozemok do povodneho stavu ako bol pred zacatim prac (popripade ho zanechat v lepsom stave).
Odpovedať
U našich je celá dedina postavená systémom 0,8-1 m od suseda. Dokonca na úrovni domu bez plotu. Sused zatepľoval. Postavil rúrkové lešenie, na 2 metre šírky. Zavetroval tesne k našim pásom pre auto. Skončil, upratal, trávnik upravil. Kosí otec, až po susedov dom (+20 m2). Sused z druhej strany zas kosí naše. Už 30 rokov... :-)
Odpovedať
@jankazb nerozumiem. Veď teraz si pistavia dom podľa platného SP. Keď potom hocijaký iný sused tam príde tak co konkrétne nemá povoliť? O čom píšeš?
Odpovedať
Nevyhody, asi ziadne az na to, ze ked sa bude dana strana stavat, tak to bude celkom v stiesnenych podmienkach. sused nech ti to da pre istotu este na papier a bude
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?