Problémy s povolením stavby

Dobrý deň, už som spomínala, že má mamina pozemok so záhradou a my by sme chceli stavať na jej záhrade. Dnes som však bola na stavebnom úrade, kde mi povedali, že nehrozí aby mi stavbu povolili. Vraj už nepovoľujú stavby kde by mali dva domy jednu prístupovú cestu a že sa to už nedá. Stretli ste sa prosím Vás niekto s podobným prípadom? Viete mi poradiť ako máme postupovať? Prikladám obrázok pozemku. Sú to dve parcely. Viete mi poradiť, či by sa to dalo ak by som si prepísala od maminy záhradu aj časť z jej pozemku, a tým pádom by som mala aj svoju prístupovú cestu? Veľmi pekne ďakujem
Odpovedať
1
2
U nas uz davno nepovoluju stavat domy za sebou v zahradach. Take dali uznesenie a stale plati.
Odpovedať
situačný nákres totožný s naším, taktiež vlastná prístupová cesta a Úrad hlavného architekta dal negatívne stanovisko a nechcel povoliť stavbu, ale je to len stanovisko a STAVEBNÝ ÚRAD ROZHODUJE a nakoniec stavebné povolenie vydal :)
Odpovedať
@ada10121 ak bude k tej zadnej parcele pristupova cesta, t.z. ten pas vedla domu, nemaju dovod to nepovolit. Este budu brat do ohladu zastavanost mozno maximalne.
Odpovedať
Profilova fotka
@ada10121 tak nestavaj dom,ale rekreačný objekt. A bývaj spokojne v ňom.
Odpovedať
@feyo no len to je problém, že mne včera na stavebnom povedali, že mi stavbu zjavne nepovolia. Ale ako hovorí @megdesign bude tam prístupová cesta tak myslím, že by to hádam mohli povoliť, aj keď to možno nebude také ľahké. Sme mladí ľudia tak nás potešilo že ušetríme za pozemok a nebudeme musieť brať takú veľkú hypotéku, ale ako vidím problémy sú všade :-| . Ešte ma zaujalo @poliacik321, ak sa stavia rekreačný objekt, nie sú tam takéto problémy? To počujem prvý krát a je to pre mňa novinka.
Odpovedať
Neviem,aky siroky ma mama pozemok. Mozno by bolo riesenim, aby vam potrebne metre na prist.cestu darovala, ci predala. Ak je to mozne, mate problem vyrieseny
Odpovedať
@majki555 pozemok je široký 20 metrov a dom na pozemku má cca 11 takže je tam dostatok miesta. Už sme sa o tom bavili a bez problémov by sa to dalo vymerať a darovať aj s tou prístupovou cestou. Chceme to tak spraviť, len som zvedavá čo mi na to povedia na stavebnom. Včera mi stále opakovala, že to nie je možné ani keby čo bolo.
Odpovedať
Profilova fotka
@ada10121 aké problémy?...v papieroch budete mať že staviate chatu..tam sú iné pravidlá ako na dom. (vyhnete sa buzerácii) a chatu budete stavať ako dom.
Odpovedať
@poliacik321 neviem aké problémy :-D pravdupovediac nad takouto možnosťou sme nerozmýšľali tak neviem ako sa to všetko robí ....ale páči sa mi to, spomenula som to aj priateľovi a keď nám nepovolia stavbu určite do toho ideme týmto spôsobom. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 akurat tam nikdy neprihlasis trvaly pobyt...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj veď vo dvore bude dom rodičov takže pohoda. A ktovie ako sa zmení zákon za pár rokov. V tejto republike sa už nečudujem a neverím ničomu.
Odpovedať
to je pravda, ak by sme to riešili takto tak by nebol problém nechať si trvalý pobyt u rodičov
Odpovedať
Článok sa načítava...
@poliacik321 nieje iste ci je uzemie planovane na rekreacne objekty. A ked obec nepovoluje stavby domov za sebou, preco by tam povolili chatu? Aj chata potrebuje stavebne povolenie. Treba zistit dovod preco to nechcu povolit.
Odpovedať
@atlaska Povoliť to nechcú kvôli tomu, že by mali dva domy tú istú prístupovú cestu. Vysvetľovala som im, že prístupovú cestu si prepíšeme a budeme ju mať vo vlastníctve ale vraj nám to nepovolia. Až keď sa za záhradami postaví cesta a bude tam vlastný prístup. A cestu bohužiaľ neplánujú. Ešte som zvedavá, čo mi k tomu povie starosta.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ale prosím Ťa...apači si stavajú kade tade a čo? koľkí majú v TANAPe a okolí chaty ktoré boli pred tým seníkmi...koľkí tam stavajú ,,včelíny". Áno..máš pravdu,ale... .
Odpovedať
@poliacik321 ok tak jej nerad nech stava chatu, nech si v poho postavi dom. Ved je uplne jedno ako si to ona nazve.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ide o papierovačky,tak preto
Odpovedať
@poliacik321 rekreacny objet pre sukromne ucely a dom s podkrovim do 300m2 je rovnake stavebko. Jedine zeby ta chata bola do 25m2
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska neboj...kto chce, riešenie nájde.
Odpovedať
@atlaska inak na tebe som si uz davnejsie vsimol, ze vsetko vidis cierne.... Aj mne si tvrdila, ze nemam platit pripojku, lebo.... Pamatas? ;-) V pohode tam chatu, alebo dom postavi/m. A ak budu robit okolky, postavím 25m2, nasledne dam pristavbu a mozu mi zjest..... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign a ja som si vsimol, ze ty vidis vela veci ruzovo :) Neviem co mate za SU, ale u nas by si si ani neskrtol :)
Odpovedať
@megdesign co vidim cierno? konkretne? Pisem ze u nas sa takto stavby jednoducho nepovoluju. A ze ci mas v projekte napisane rekreacny objekt alebo rodinny dom stavebko aj uzemko je rovnake. je lepsie ak sa so starostom dohodne a to povolenie dostane akoked jej tu budeme vsetci krasne hovorit to mozes postavit v pohode kludne bez stavebneho povolenia stavaj......
Odpovedať
@majkoj normalny SU v okresnom meste mame. Radsej byt optimista, ako pesimista. Ci tiez ked sadas do auta, sadas s tym, ze urcite naburas?
Odpovedať
@atlaska nikto jej nekaze stavat bez ohlasenia alebo stavebneho konania. Zas niekto nevie citat....
Odpovedať
@ada10121 nech ti mama daruje ten kus pozemku, co je vedla ich domu.... Potom teoreticky matka nebude mat pristupovu cestu, ale tak ona ju uz nepotrebuje, kedze nestava... Ked bude LEN tvoj ten pozemok, tak nieje toho certa a diabla, ktory by ti blokoval stavbu... A ked budete mat stavebne povolenie, tak mozete spravit podielove vlastnictvo....
Odpovedať
@majkoj keby jej patril ten sliz, tak preco by si neskrtla?
Odpovedať
sice nemam rad dom na dome, ale kto chce kam, pomozme mu tam. ciste logicky, potom by v slepej ulicke mohol byt len 1 dom a nie xy domov, lebo zdielaju cestu ! ako siroka je ta pristupova cesta ? ak nad 4 metre, nejde to rozdelit na 2 cesty ?
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign ak nevidis rozdiel medzi pravdepodobnostou, ze sa zabijem v aute a tym, ze mi prejde protizakonne konanie na SU tak potom nie je o com :)
Odpovedať
Este pocitajte s tym, ze ak mate cash na celu stavbu, tak ok, kludne aj chatu ak vam to prejde na SU, avsak ak chcete brat hypoteku, tak chatu v tejto oblasti vam banka "ohodnoti" hoooodne nevyhodne a zalozit rodicovsky dom, taki blbi rodicia hadam nebudu.
Odpovedať
Ahoj...mali sme ten istý problém, dokonca aj ten predný dom / u teba rodičovský / aj dvor okolo neho / kade mala viesť cesta do zahrady k nášmu novému domu /, skrátka všetko kolom dokola patrilo nám a aj tak nám to nepovolili..skrátka by som chodil po svojom dvore, okolo svojho starého domu do svojho nového domu v záhrade..podali sme si žiadosť o investičný zámer výstavby rodinného domu a ten nám obec. zastupiteľstvo zamietlo...nobol to podľa nich v zhode s územným plánom..podal som odvolanie na vyšší stav. úrad, či ako sa to vola a tí im dali za pravdu..proste v záhrade nikto nc nepostaví v našej obci...vraj problémy s prejazdom cez " spoločný " dvor, v našom prípade bol len náš, ale aj tá sa s tým nedalo pohnúť. Tak som zbural predný dom, na jeho mieste stavam nový a ostala mi veľká záhrada..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?