Pozemok u svokrovcov na záhrade

Profilova fotka
Ahojte dostali sme pozemok od svokrovcov na stavanie u nich na zahrade,ale chcem vediet ako zistim ci sa tam da stavat domcek??? nakolko este sa len chystame vybavit LV.dakujem
Odpovedať
@doda3103 treba zajst na stavebny urad a opytat sa ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi nakolko je to v obci treba nieco aj z obecne ??? nejaky papier??? dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
treba zájsť na SÚ obce. Potrebuješ súhlas susedov, a nakoniec zakreslenie do katastra, že sa jedná o tvoj pozemok pod stavbou a následne aj stavba.
Odpovedať
@doda3103 stavebny urad zvykne byt priamo na obecnom urade, pripadne niektore obce maju jedneho cloveka, ktory zastresuje stavebne urady, cize treba zajst priamo tam. Starosta je nadriadeny organ stavebnemu uradu - takze kluden aj za starostom skocte. (to uz zalezi od "pomerov" v konkretnej obci..) Oni vam povedia, ci chcu aj pisomnu ziadost - hlavne vo vacsich obciach to robia oficialne, v mensich sa da vacsinou dohodnut aj bez papierov, rovno vam povedia, ze si mate doniest projekt. Ak chcu oficialnu ziadost, tak treba napisat - ziadost o uzemno-planovaciu informaciu. Ak ma obec platny uzemny plan, tak tam vam to hned vedia povedat.. @lucinka33 ziaden suhlas susedov nepotrebujes, pokial neposuvas dom mimo zakonom stanovenych hranic.
Odpovedať
@doda3103 Ahoj my akurát riešime to isté. My sme si dali žiadosť o územno plánovaciu informáciu na mestský úrad. Odpovedali nám, že: zámer umiestniť novostavbu rodinného domu na predmetnom pozemku, t.j. v záhrade existujúceho rodinného domu, nie je v rozpore s platným Územným plánom mesta za podmienky sprístupnenia pozemku cez existujúcu zástavbu a dodržania odstupových vzdialeností vyplývajúcich z vyhlášky. Charakterizovali to ako generačné bývanie. Súhlas susedov nepotrebuješ. My sme k tej žiadosti dali už aj náčrt rodinného domu na pozemku, ktorý nám urobil projektant. Takže keď dodržíte vzdialenosti a budete mať prístup na pozemok tak by vám to mali povoliť. Teraz vybavujeme LV.
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi riešili sme takúto situáciu, a to bolo prvé čo nám na OÚ povedali, takže iba osobné skúsenosti. Myslím, že každá obec - iné pravidlá
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi @1member dakujem pekne takze pojdeme na obecny sa spytat co treba a vybavime to :-)
Odpovedať
@lucinka33 niektore obce to vyzaduju, ale ZAKON to nevyzaduje.. Ak by sused nesuhlasil, co potom? Co je vlastne suseda do toho, ci si ty chces postavit dom na svojom vlastnom pozemku? Ak dodrzis vsetky zakonom stanovene pravidla, sused sa moze aj pototo a nic nezmoze. V obciach, kde su taki ti starostovia, co tam sedia 20 rokov, tak ti sami nevedia, co vlastne kaze zakon. Ja mam tiez niekolko skusenosti, nielen s vlastnym domom, ale moja praca s tym ciastocne suvisi, vybavovala som uz niekolko pozemkov. Ale ako pises - kazda obec ma vlastne pravidla.. niekedy mi rozum zastava nad tym, co ti ludia chcu od stavebnikov.. Pritom zakon je len jeden, ale niektori si ho vysvetluju po svojom.. :-|
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@akvi ahoj, vidím, že sa v tom vyznáš, vedela by si mi poradiť??? Chcem od rodičov záhradu na ktorej by som si chcel postaviť Bungalov. Ako mám postupovať??? najprv spraviť nový geometrický plán geodetom, potom prevod vlastníctva???či???
Odpovedať
@fabrizio ak je ta zahrada samostatna parcela a chces ju celu, tak ti geometricky plan netreba. Staci, ked bude vlastnictvo prevedene na teba, ci uz kupnopredajnou, alebo darovacou zmluvou. Ak ale tu zahradu chces rozdelit nanovo, tak potrebujes aj GP. Este pred tym by som ale podala ziadost o uzemno-planovaciu informaciu na stavebny urad, aby si zistil, ci ti vobec stavbu povolia, ake su tam obmedzenia a pod..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?