Pozemok s vodovodným potrubím

Dobrý deň, hľadám pozemok na rekreačné účely ( záhrada,chatka... ) našiel som v dobrej lokalite, prístupová cesta a siete tam majú byť vybudované budúci rok. Pozemok má 840 m2 ale problém je v tom, že presne stredom vedie vodovodné potrubie do 500mm čiže je potrebné dodržať ochranné pásmo. Našťastie potrubie rozdeľuje pozemok na parcely cca rovnaké 410 a 430 m2. V liste vlastníctva ale nie je uvedené ako vecné bremeno, terajší majiteľ ho kupoval minulý rok. Má niekto skúsenosť s takým potrubím na pozemku, ísť do toho ? a či to uviesť aj v banke pri žiadosti o úver ? ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@dallo ak je to trasa s polskou liatinou, výnimka bude nemožná, kedykoľvek môžu nastúpiť bagre. Ale 400 m2 na chatku je dosť.
Odpovedať
@jan45 po vybudovaní novej prístupovej cesty bude prístup na pozemok z oboch strán, takže ak bude treba bager má kade prejsť :-) s tým som ako tak zmierený len sa neviem rozhodnúť či ísť do toho a či to banka nebude brať ako " znehodnotenie " pozemku a nedá mi na to ani cent..
Odpovedať
Zalezi, co chces zakladat v banke. Ak iba pozemok, tak by som to asi neriesil ked to nie je v LV. Ale ak budes zakladat na buducu hodnotu chaty, tak k tomu uz potrebunes aj pravoplatne SP. A ktovie ci pri vyjadreniach vodarov, sa tam nebude uvadzat ochranne pasmo. Ak je to teda ich potrubie. Ak ide stredom, tak by som to mozno radsej zameral a vyclenil. A ziskas tak sice 3 parcely, ale jedna moze byt tvoja a druhu vies predat. A tretia moze byt, napr. Cesta, alebo si teda vsetko nechas a v banke mozes zalozit 1 a 2 parcelu.
Odpovedať
Dnes som bol v banke a pokial nebude mat podla znalca pozemok hodnotu minimalne 22 000€ nedaju mi ani cent teda jedine bezucelovy uver s takymi splatkami, ze je to nemozne uplatit Tak asi z toho nic nebude... :-|
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?