Pozemok pri Prešove

Je neuveritelne tazke najst pozemok pri Presove za rozumnu cenu.... :(( neviete o niecom?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
co myslis tym pri Presove? Ktora stana - smerom na KE, na PP, na SB alebo na Vranov? Aky velky? a co je rozumna cena? ;)
Odpovedať
Pri Presove smer na VT alebo na KE, ale ak sa nenajde nic, tak aj na PP. Domcek by sme mali mat 12x14 cize nejaky vacsi pozemok hladame. Rozumna cena je u nas do 10 eur/m2. Ale jasne ze to zalezi aj od lokality . Mate nieco pre nas zaujimave?
Odpovedať
@majkaaa1 podľa tvojej predstavy (cena do 10 €) asi ťažko nájdeš niečo vhodné. Potrebuješ najmenej 900 až 1000 m2 a naviac aj vhodný formát. Pomer šírka : dĺžka. Na Slovensku je to tak, že väčšina pozemkov je z pravidla úzka a dlhá. Napríklad 11 x 700 = 770 m2. Pozemok (napríklad 28 x 36 = 1008 m2) je naozaj výnimočný prípad. Taký potrebuješ poskladať z niekoľkých štrúdlov a v tom prípade ťa to vyjde neskutočne draho. Napríklad 3 parcely s šírkou 7 až 11 metrov a dĺžkou 1200 metrov môžu mať rozlohu aj 3500 m2 a aj ak sa ti podarí ich nájsť, určite sa ti nepodarí ich kúpiť na stavebné účely po 10 €/m2. ------------------------------------------------------------------------------ Na to by si si mala zohnať pár priateľov s podobným záujmom a nakúpiť tie parcely spoločne. Neskôr ich zlúčiť do jednej veľkej a následne si ich rozmerať na samostatné parcely, ale v inom formáte. Tak vám môže vyjsť cena do 10 €/m2, ale stojí to asi rok úradných vybavovačiek. ----------------------------------------------------------------------------- Ten rok vybavovačiek však stojí za to, lebo za rok 20.000 € nesplatíš a dokonca ani nezarobíš.
Odpovedať
@priatel a co navrhujes?Ja nevravim, ze to nemoze byt aj 11,12,13....15 Eur ale viac ako 20 eur je vela :-(
Odpovedať
@majkaaa1 Tak ako som napísal v predošlom príspevku, musíš si zohnať aspoň desať priateľov a pustiť sa do toho. Určite sa na Slovensku nenájde dobrák, ktorý ti predá pozemok vhodný na stavbu domu za 50 €/m2. Dokonca, ak je pozemok väčší a dobre situovaný, je u nás považovaný za luxusný. Napríklad v blízkosti veľkého mesta s rozmerom 30 x 45 metrov (1350 m2) bude stáť aj pri Prešove do 100.000 €. To znamená, aspoň 60 až 75 €/m2. ------------------------------------------- Teraz je veľmi vhodná doba na lacný nákup. Stačí ísť von a vybrať si pár pekných miest. Následne zabehnúť na kataster, zistiť si vlastníkov a dať im ponuku za 2 až 3 €/m2. Ak to bude pre nich málo, nech si sami povedia koľko si predstavujú. Vyhodnotíte ponuky a vyberiete si tú najvýhodnejšiu. Pôvodní vlastníci určite nevedia, ako s pozemkami naložiť, aby boli stavebné. Nemajú taký zámer, ako vy a naviac im chýbajú aj potrebné peniaze. ------------------------------------------- Ďalšia veľká výhoda tejto doby je v tom, že bežní ľudia veria, že ak nieje parcela v územnom pláne obce, určená na zastavanie, nedá sa na nej stavať. Nieje to pravda, lebo stavať sa môže doslova všade, kde tomu nebránia zvláštne okolnosti, ale tu na Slovensku ti každý bude radiť, aby si sa išla opýtať na obecný úrad, či tam má obec stavebný zámer. No a odpoveď obce bude určite zamietavá, lebo inú ti dať nemôžu. Je to logické, že nemajú určité územie vo výhľade, keď im pozemky na tom území nepatria.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkaaa1 do 10 km od Presova kazdym smerom sa pohybuju pozemky od 15-30 e za m2, podla toho ci je to vacsia dedina s dostupnostou SAD alebo MHD. Ked je tam aj MHD je to aj viac ako 30e. Ked je dedina dalej ako 10 km tak do 25 cena je cca 8-20e za m2. Takze si treba zvazit co je to blizko PO a ako pise priatel aj tie pozemky su problematicke, pretoze vhodnu rozlohu a pomer sirka:dlzka najdes vynimocne. My hladame nieco smerom Zupcany, Medzany, tam sa to teraz rozrasta, takze by mohla byt sanca na uspech. Aj Velky Saris a Kanas su velmi pekne , ale uz moc drahe. Presne ako som pisala. Ak tam mas dostupnost MHD cena pozemku sa automaticky navysi aj dvojnasobne. Takze drzim palce a ked budes mat tip, ktory vy odmietate tak ho prihod, nech si necham poradit :D
Odpovedať
Profilova fotka
2kvetka84: Kanas by som az tak nebral - uz je to v celku dost zastavane - a v celku zly pristup (uzsia cesta, v zime niekedy problematicka). My sme kupili pred 2 rokmi v Kokosovciach je to 10 km z centra - 8 km zo sidliska Sekcov. Velkost je tak akurat na bungalov, 866 m2, na sirku 24 metrov a dlzky jedna strana 32 a druha 40 (lichobeznik). Cesta bude sucastou cyklochodnoka z Presova az do Slanskych vrchov. Len akurat s tou cestou je tam zatial problem (dufajme ze coskoro odstraneny) - vlastni to Slov. republika, spravuju statne lesy a tie tam robia nejake obstrukcie - pricom vsetko bolo v uzemnom plane a pod... Uz aj elektrarne tam zacali tahat elektrinu, len to stopli. Dufam ze na jar uz zacneme stavat - uz tak stoji asi 5 rozostavanych domov - je to nova ulica kde je vyse 30 pozemkov. Inak do 10e za m2 do 10 km nezozenies nic, realnejsie je od 20e vyssie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
hladam pozemok do 4000 euro medzi presovom a kosicami
Odpovedať
No neviem kto v dnesnej dobe by vam predal pozemok za 10eur/m2... to mozno niekde na krajnom vychode. Urcite nie blizko velkych miest ako su Kosice a Presov. Tu sa ceny pozemkov pohybuju aj 80eur/m2, taky priemer je ozaj od tych 20e/m2 a vyssie. My sme kupili pozemok za 23e/m2, medzi Kosicami a Presovom. Co si myslim ze sme kupili asi najlacnejsie zo vsetkych ponuk co su na internete v tejto lokalite...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkaaa1 neskusali ste to na Severnej? neviem sice po com idu pozemky tam ale myslim, ze to bude lacnejsie nez ine lokality ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Za takú cenu ako hovoríš (10 e za m2) by si kúpila stavebný pozemok len priamo od obecného úradu v tej ktorej dedine (ak majú vo vlastníctve stavebné parcely), pretože oni majú stanovený rozsah cien najnižšiu a najvyššiu. Ak je samozrejme záujemcov viac, všetko sa odvíja od toho kto dá viac. Skúsila by som priamo poinformovať v tej ktorej lokalite na obecnom úrade. Oni Ti najlepšie budú vedieť povedať, či sa v ich obci nachádza alebo nenachádza takýto pozemok.
Odpovedať
10 e za m2??? hmm tak to by som brala.. no ked sa to za taku cenu vôbec dá tak určite to bude blízkej infraštruktúry (čiže opäť vysoké náklady na prípojky...)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
nekupil som sice pozemok pri PO ale tie ceny su fakt niektore vysoke. Sme od PO asi 65 km a dal som za pozemok 1100štvorakov 1650 euro čo je 1,5 za meter . Takže som len rad lebo ako pozeram ceny pri mestach tak mam dosť. Držim palce nech dobre nakupite.
Odpovedať
a co Abranovce? ja som kupil pred 2 rokmi za 20eur/m2 myslim ze aj teraz je to za taku cenu - mozeme byt susedia 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marek25 nechcem byt kruta, ale tie peniazky ti vyjdu tak akurat na pozemok takych rozmerov, aby si si tam postavil budar :-( za taku sumu si urcite medzi PO a KE nenajdes ziadne m2, ktore by stali aspon za stavbu zahradneho domceka. Jedine, ze si tam chces chodit iba parkovat auto :-| @mandm severna je uz draha, je blizko PO a teraz momentalne je tam velky boom v predaji pozemkov a vystavbe novych domov. Minimalne 20e/m2, ale uz som videla aj 29e/m2
Odpovedať
@majkaaa1 nieco nove? nasla si pozemok?
Odpovedať
@stefan222 este nie :( a uz sme zufali z toho
Odpovedať
@majkaaa1 ja tiez, zatra idem daco omrknut
Odpovedať
@stefan222 a co a kde? a za aku cenu?
Odpovedať
@majkaaa1 teriakovce, 1000m2
Odpovedať
@stefan222 kolko stoji m2, pacil sa vam ten pozemok?
Odpovedať
@naty3 asi 50e za 1m2. krasne to tam je
Odpovedať
@stefan222 aj cena je krasna :)
Odpovedať
Ahojte... vedeli by ste mi oporucit dobreho projektanta v PO? dakujem
Odpovedať
ahojte mi sme kupili v decembri2010 pozemok 10km od presova krasny rovinaty 30krat 35 podla mna za super cenu ale 10€ to urcite nebolo to neviem vobec ci kupis taky pozemok.........
Odpovedať
@naty3 ahoj mi sme tiez kupili medzi presovom a ke v ktorej dedinke vy? mozno budeme susedky?
Odpovedať
Ahojte, aj my hladame mensi pozemok v okoli Presova... a tiez hladame niekoho, kto tiez hlada podobny ;-) ... A kedze su mnohe ponuky pre nas zbytocne privelke i pridrahe, rozhodli sme sa osloviť niekoho kto chce v blízkej budúcnosti stavať dom... mohli by sme kúpiť pozemok spolu......samozrejme, všetky podrobnosti by sme premysleli a dohodli. Ak by mal niekto záujem prosím napíšte na: silvia.k@centrum.sk
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch

Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
my ideme kupovat 30x40m ale tiez to nie je za 10eur, troska viac ale super na to ze je to do 15km od PO
Odpovedať
Profilova fotka
Predam 4 rozparcelované pozemky v Lipníkoch 15 km od Prešova 1 pozemok ma rozlohu- 853 m2.Pozemky sa nachádzaju v zastavanej časti nových rodinných domov( ul.od kostola).rovinatý a slnečný pozemok viac info v ip
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?