Pozemok od cesty l. Tr.- 70 m je to dostatočné?

Zdravím, máme možnosť kúpiť pozemok v jednej mestkej časti, cca 65-70 m od cesty l. triedy. Lokalita je pre nás ideálna, akurát nam nevieme odhadnúť vplyv tej cesty. Okolo cesty su pozemky a domy, my zvažujeme pozemok ešte za tými domami. Máme obavu z hluku a prachu. Na pozemku auta momentálne počuť dosť, cesta je značne frekventovaná. Ci sa to nejako zmení po zastavaní samotneho pozemku, neviem. Doteraz sme bývali v tichej dedine, tak nás to trochu prekvapilo. Nemáte niekto skúsenosti, či je tato vzdialenosť ako tak dostatočná ? Prípadne je možné, že zastavba domu na tomto pozemku proti hluku pomože ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od charles91:

Zdravím, máme možnosť kúpiť pozemok v jednej mest…
@charles91 Ziadna zastavba nepomoze ak to nebude 4m vysoky suvisly plot tesne pri ceste, alebo tesne pri vasom dome. Ak si myslis ze by vam mohol hluk vadit tak nekupuj. Alebo sa s tym treba zmierit ze tam je viac hluku.
Odpovedať
Veď sa postavte k pozemku a počujete ako to bude celé znieť. Ak Vám to vadí, tak je jasné, že to samo nezmizne. Duplom ak ste zvyknutý na dedinu. Ja osobne ak by mi to vadilo by som sa na to vykašlal.
Odpovedať
Profilova fotka
@charles91 ak Vam to vadi uz teraz, v buducnosti bude este viac. Nepoznam kde to je, ale pravdepodobnost ze obec postavi obchvat je 0.00% a intenzita dopravy bude len rast (teda ak nevydumaju cinania teleport). Najdite si pozemok inde...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od charles91:

Zdravím, máme možnosť kúpiť pozemok v jednej mest…
@charles91 Keď ste vyrástali v tichom prostredí, takmer naisto Vám to bude vadiť, a nkdy sa s tým nezmierite,.... radšej nekupujte!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@charles91 ak Vam to vadi uz teraz, v buducnosti …
@mgx obchvat je naplanovaný a vyznačený už 60 rokov. Takže nevidim to ružovo.
Odpovedať
Vdaka za rady, je na predaj aj další pozemok, ktorý je vzdialený 110 m od tej cesty, čo je už trochu viac. Skusim isť navnímať ten hluk ako rušivý bude.
Odpovedať
Profilova fotka
@charles91 70m a 110m je z dazda pod odkvap. Ak si vyrastol v susedstve dialnice alebo zriadovacej stanice, prezijes to. Ak si prisiel z ticheho hvozdu, kde jediny zvuk bol ranny vlak v udoli alebo 2x denne dedinsky autobus na otočke, hľadaj radšej v úplne inej dedine.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od charles91:

Vdaka za rady, je na predaj aj další pozemok, kto…
@charles91 Tých 110m je ako by to bolo hneď vedľa. A to si pravdepodobne skúšal hluk cez deň. Počkaj v noci. My sme na dedine mali diaľnicu aj železnicu cca tie 3 km, v noci, pri otvorenom okne som počul kolesá áut búchajúce na spojoch na diaľničnom moste a dokonca aj cinkanie žel. priecestia a prejazd vlaku tým dupľom. Osobne by som do toho nešiel ani náhodou.
Odpovedať
Mali sme vyhliadnutý pekný stavebný pozemok, susediaci s cestou, inz. siete (voda, elektrina, plyn) priamo na hranici, dákych 1000m² plocha, rovina, do okr. mesta 6km, dobré orientovaný a za naozaj dobrú cenu. Ale hranicil s dosť prekventovanou cestou (2.tr.). Nie, nekúpili sme ho. Na byte sme vzduchom 220m od železnice a katastrofa, to hučanie vlakov. "Diaľnica" je vzdušnou čiarou 810m, to by nebol až taký problém, ale vo vzdialenosti 1,3km vzduchom sú mostné dilatácie, pomerne nové a v noci môžem podľa hluku ako cez ne prechádzajú kamióny robiť pre NDS, počítať ich, sčítavať premávku... Ani po vyše roku sme si na to nezvykli. A bude to horšie, istotne sa nedá predpokladať zníženie premávky a ak sa zhorší stav tých mostných uzáverov (k čomu istotne dôjde) tak to bude skôr neznesiteľné ako obťažujúce.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od charles91:

Vdaka za rady, je na predaj aj další pozemok, kto…
@charles91 Akustika je zradna. podla podmienok moze ten 110m vzdialeny pozemok mat viac hluku ako ten co je 70m daleko. Zjavne hladas v konkretnej oblasti, nemalo by zmysel kupit hlukomer a porovnat si ktory pozemok je na tom lepsie?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?