Pozemok na severovýchod a juhozápad

Profilova fotka
Zacali sme sa obzerat po domoch a stavebnych pozemkoch. Nasli sme pozemok s rozmermi 16 x 80 m. Cize je to dost dlhy sliz a kedze by sme radi bungalov, tak aj dom by bol asi slizoveho tvaru. Pozemok je orientovany na SV, kde je vchod na pozemok a JZ a dom by musel byt orientovany rovnako. Co poviete na orientaciu na tieto svetove strany?
Odpovedať
@elzika okná obytných miestností na JZ = ok a prípadne ak vyjde, tak aj na JV k susedovi - záleží ale aj na vzdialenosti, výške susedovho domu atď.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr Neviem, ci som to dobre napisala. Tie kratke stranky toho uzkeho obdlznikoveho pozemku smeruju na SV a JZ. Ak by sme na tom pozemku stavali obdlznikovy bungalov, tak by mal kratke strany orientovane na SV a JZ. A ak by sme na jednu dlhu stranu obdlzika orientovali neobytne a na druhu stranku obytne miestnosti, tak by sme sa pozerali z obytnych na SZ az Z alebo JV az J. Moze byt?
Odpovedať
@elzika Tak som to pochopila. Šírka pozemku 16 m nie je až tak málo - závisí však od veľkosti domu, či je preň pozemok naozaj stiesnený. Na JV sa dajú orientovať okná 2-3 izieb, ak budú vedľa seba. Tým pádom môžete v zime využívať solárne zisky. kuchyňu, kúpeľne, šatník, prípadne ďalšiu 1-2 izby umiestniť inam.
Odpovedať
@elzika Dobrý den. Pozemek je akorát. Vejde tam dům 16 x 80 m, nebo i menší. :-D S orientací bych si až tak moc hlavu nelámal. :-p Spíše se poohlédněte po pozemku, který by sice měl lepší orientaci, lepší rozměr ( třeba 26 x 36 m ) 8-) , porovnejte umístění pozemku, orientaci domu a hlavně cenu. :-p Potom Vám zcela jistě přestane vadit orientace Vašeho pozemku. ;-) Ono nakonec v praxi polovina baráků je postavena úplně naopak, než by bylo ideální a stačí se podívat do libovolné ulice, která má zástavbu z obou stran. Jedno řešení by bylo. Přikoupit ještě sousední nudli a ty dva pozemky rozdělit na 32 x 40 a druhou polovinu prodat. Nejlepší řešení je výměna ( daňově výhodné ). :-D :-N :-D :-N ;-) S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
@ladajaskva No, mily Lada. Dakujem, za tvoju odpoved/neodpoved. Ak by iny pozemok bol, ktory je vacsi ako tych terajsich klasickych 400-600m2, tak by som nad tymto pozemkom mozno neuvazovala, ale paci sa nam tam lokalita. A ten tvoj napad s tym prikupenim dalsieho pozemku a rozdelenim ich na 2 32x40 ma len jeden hacik. Ten zadny by tam chodil helikopterov? :)
Odpovedať
@elzika Dobrý den. Chcete jasnou a krátkou odpověď ? Určitě to kupte, nebude žádný problém. :-p :-p :-p :-p :-p S pozdravem Laďa
Odpovedať
@elzika Dobrý den. Chcete krátkou a jasnou odpověď ? V žádném případě to nekupujte. Zaděláváte si pouze na samé problémy. :-p :-p :-p :-p :-p S pozdravem Laďa
Odpovedať
elzika: na zadný by chodili cez cestu ktorú im predáte s pozemkou, tuším minimálne širokú 7 m podľa zákona. Alebo vecné bremeno prejazdu.
Odpovedať
@elzika Dobrý den. A co tak přikoupit vedlejší nudli a nechat si to celé ? To by bylo lacinější, jak helikoptéra, nebo vrtulník. Nebo ne ? :-D :-D :-D Eště aj velký bazén , dokonce krytý, by tam vešel. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Ale pochybujem že by sa im vzdau podarilo pripojiť na obecný odpad.
Odpovedať
32 x 80 m je minimum aby vás neobťažovali susedovie psy a aby ste dopestovala ja nejaké zemiaky vzadu.
Odpovedať
elzika: ten kúsok pozemku na dokúpenie bude typujem podstatne lacnejší ako dom. Nechajte si trochu času a naštudujte si stavbu domu. Až potom navštívte architekta. Ušetríte viac peňazí ako je cena toho pozemku. Nepotrebujete zbytočnosti ako sú základy, alebo vykurovací systém.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Na JZ by som dal veľkú halu s veľkými oknami, prípadne presah strechy a terasu. Na JZ od domu by nebolo nič vysoké čo by tienilo zimné slnko. Veľké okná by vykúrili dom aj v zime.
Odpovedať
@radopp Praveze sa odporuca zasadit na JZ strane opadavy strom, aby v lete tienil a izby tam orientovane neboli prehrievane. Ked v zime listie opada, nizke zimne slnko sa tam stale dostane.
Odpovedať
zitaje: Stromy pri dome nie je dobrý nápad - mach na streche, mravce v dome. Stromy by som dal na opačnú stranu záhrady, keď už.
Odpovedať
@radopp vsak ja nevravim hned vedla domu, ale aby stromy tienili pri popoludnajsom slnku v lete o takej stvrtej-piatej popoludni. Ale je pravda, ze ked postavim dom a zasadim strom, kym vyrastie do takej vysky, vyrastu a odstahuju sa aj deti z detskej :-N
Odpovedať
@zitaje Aha, tak tak ďaleko stromy môžu byť. Vlastne si stačí poobede sadnúť za výchdonú časť domu a máte tieň. Rýchlo vyrastie vinič.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?