Pozemok do mierneho svahu

Dobrý deň, potrebovala by som súrne poradiť, máme v pláne kúpu pozemku, ktorý začína v rovinke a pokračuje do mierneho svahu, ja by som asmozrejme chcela vyrovnať, je to cenovo drahé? Alebo čo by ste odporúčili? Ďakujem krásne
Odpovedať
@emilia81 preco vyrovnavat? Treba vyuzit danosti terenu vo svoj prospech. Kazdy len sype hlinu na pozemky akokeby sa nedalo stavat, byvat, zit aj na mierne svahovitom pozemku. Dnesni stavebnici by v takej Spanej Doline, Kremnici, Podolinci nepostavili ani kadibudku, lebo tam niet rovnych pozemkov... :-p
Odpovedať
@emilia81 Svah (hoci aj mierny) takmer vždy klame. Aký je výškový rozdiel najnižšieho a najvyššieho bodu? Presne taký vysoký oporný múr s dĺžkou rovnajúcou sa šírke pozemku vám vznikne na jeho konci - čiže náklady navyše. Ďalšie riešenia sú: podpivničenie, kaskádovité základy kopírujúce terén. @zita19 Moja reč. Slovensko je krásne aj s jeho kopcami a kopčekmi.
Odpovedať
pozri sa sem: http://www.modrastrecha.sk/blog/juraj... Stavat sa da aj na svahovitom pozemku a bude z toho paradny dom, bez toho aby sa tam navozilo 50 tatier zeminy a robili sa metrove oporne mury aby ti zahrada nestiekla na cestu, k susedovi... A na navazke potrebujes inac zakladat stavbu, ak si niekto mysli, ze navazkou usetri na komplikovanom rieseni osadenia domu do svahu, tak je na velkom omyle... :-S
Odpovedať
@emilia81 ak je pozemok za dobru cenu, tak by som len kvoli svahu neriesila. aj na takom pozemku sa da postavit pekny dom. sice je to mozno trochu drahsie, lebo budete musiet skopavat a davat viacej DBTciek ale da sa vsetko ked sa chce.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ďakujem pekne za názory, už len zistiť, či je ten pozemok schopný
Odpovedať
Stavať na začiatku na rovinke a potom do svahu stromčeky... Kolko ma m3
Odpovedať
nedala si vobec zakladne udaje aky je velky pozemok + kde a ako sa zacina ten svah (kolko % resp. prevysenie na danej dlzke kolko m)
Odpovedať
Vyuzi svah v prospech domceku. Ziadne zbytocne zasypavacky. Ver, ze akykolvek ulozny alebo iny priestor ktory ti vznikne sa ti zide.
Odpovedať
@emilia81 Nevyrovnaval by som, ak je to naozaj mini prevysenie, isiel by som davat stavbu normalne aj na to,financne si myslim ze by to tiez vyslo menej ako vyrovnanie.
Odpovedať
máš lepšie odkopať kús ktorý ti tréba a dať tam aj polovičnú pivnicu a tým to vyrovnať ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@emilia81 Ja by som vyrovnal ale nákladovo to je podľa mňa to isté je len na vás čo chcete :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?