Pozemok 14 x 24 m

Ahojte, chcela by som sa opýtať či má niekto pozemok podobného rozmeru. Tento pozemok máme zadarmo, je vedľa domu priateľových rodičov (v záhrade). Rozhodli sme sa stavať, pretože do bytu ísť nechceme. Projektant nám robí individuálny projekt. Domček by bol poschodový 8 x 12, ale možno sa rozmery ešte zmenia. Medzi domami nám vychádzajú odstupy z jednej strany 7 m od domu priateľových rodičov a viac ako 14 m od nášho pozemku je ďalší dom. Takže okná nám vychádzajú na všetky strany. Veľký pozemok nechceme aj kvôli tomu, aby sme nemali veľa roboty okolo domu. Ale zase chcem vedieť či to postačuje na kúsok trávy, peknú terasku, altánok a nejaké stromčeky, kríčky, kvety. Ak má niekto podobný rozmer pozemku budem rada, ak sa podelí o názory. Ďakujem :)
Odpovedať
@1member ahoj my mame tiež skoro rovnaký pozemok 18x18, zastavanu plochu aj s terasou mame 9,5 x 6, tiež poschodový domček a myslím že pozemok nam bohate staci aj na robotu aj na radosť :) pozemok už mame upravený teda trava, stromceky + státie na auto+ chodníky a taktiež krb :-)
Odpovedať
ahoj, no pozemok má 336 m2, dom má 96 m2 a ak zarátame garáž o rozmeroch 5*5m tak to je ďalších 25 m2 dole. takže ti ostane 215 m2 na altánok, stromček, terasku. určite to nie je žiadna sláva ale o sto percent lepšie než byt. určite venujte návrhu podstatne dlhý čas aby ste si všetko veľmi dobre rozmysleli. možno by nebolo odveci posunúť dom k hranici pozemku (aj za cenu straty okien v danom smere, veď okná sa dajú riešiť aj ináč). ani nerozmýšľajte nad tým aby ste do toho neišli a zvlášť ak máte možnosť získať pozemok zdarma. toť moja rada.
Odpovedať
a ešte som zabudol povedať, že môj kolega má pozemok cca 270 m2. a dom už stojí :)
Odpovedať
@misa1707 a nemas nejake foto exterieru? :)
Odpovedať
@miroslav_makara ďakujem za povzbudenie:) státie pre auto sme vymysleli tak, že bude vlastne pod časťou horného poschodia, takže tam vznikne taký otvorený priestor, kde sa bude parkovať...je to už zarátané v tých rozmeroch domu. dúfam, že som ti dobre opísala :) My máme tiež známych, ktorí majú dokonca pozemok 240 m2 a boli sme sa u nich pozrieť. Majú tam terasu, bazén, altánok s krbom a vyzerá to super útulne :)
Odpovedať
@1member mam ale len pre priatelov ;-) ked chceš posielam ti žiadosť môžeš potom kuk :-)
Odpovedať
@1member ale áno, niekto hovorí, že taký pozemoček je ako králikáreň. ja s tým až tak nesúhlasím. v byte vyjdem na balkón a čumím susedovi do polievky, tak čo je potom kralikáreň?! navyše ak dobre premyslite všetky detaily tak budete mať väčšie súkromie než niektorí majú na haciendách s tisíckami m2. čo by som ti odporúčal je nízkoenergetický dom (ak nie pasívny). ale to už je na inú tému. ;:)
Odpovedať
@misa1707 ďakujem Miška :) ja sa ešte načakám kým sa budem môcť pochváliť albumom :/
Odpovedať
@1member neboj ani sa nenazdaš a budeš pridavať fotečky ako vam rastie domček :)
Odpovedať
@miroslav_makara aj ja som toho názoru, že vždy lepšie ako byt :) možno bude aj nízkoenergetický...ešte máme veľmi veľa otáznikov pred sebou - uvidí sa :)
Odpovedať
Profilova fotka
@1member my máme síce väčší pozemok (17x37), ale nie moc účelne umiestnený dom a ostatné, príliš veľké odstupy (kvôli dodržaniu predpisov), takže máme dosť hluchých a zle využiteľných miest. keby som mala znovu rozmýšľať nad domom, tak sa snažím (ak by to len trochu bolo možné) na jednej strane ho dať až na hranicu pozemku, dom čo najviac dopredu (u nás je ale uličná čiara 3m) a orientovať ho tak aby z prednej strany pozemku čo najviac "zaclonil" a tým vytvoril súkromie vzadu. ak to dobre vymyslíte, budete mať viacej miesta ako na väčšom pozemku so zle umiestnenými objektami. držím palce :-) btw. to parkovanie pod presahujúcou časťou poschodia je super nápad :-)
Odpovedať
@1member ja plánujem takéto niečo jedno podlažné 8 x 13 na pozemku 14,7 x 28: susedia sú 1 m a 10 m od hraníc pozemku :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Pozemok je ok, skor by som zvazil blizkost svokrovcov... @1member
Odpovedať
@ups ďakujem! budeme sa to snaziť usporiadať čo najefektívnejšie :) keď už budem mať niečo v rukách tak to sem zavesím...a to s tým parkovacím miestom som našla na stránke aphaus (kokyu). My by sme chceli niečo v takom štýle ako je vielle z aphausu, len ten je konkrétne pre nás veľmi veľký.
Odpovedať
@achelan vyzera to super :) a tiez ste este len v zaciatkoch planovania? my sme tiez zo zaciatku rozmyslali nad bungalovom, ale nakoniec nas dostal poschodovy :) ale s tym ze spalna bude dole + hore dve izby, satnik, kupelna.
Odpovedať
@madein1974 nevidím to až tak tragicky :) sú aj horšie veci v živote...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my máme pozemok 12,5 x 28 m, dom má 8 x 12,5 m a osadili sme ho tak, že sme sa vpredu posunuli čo najbližšie k uličnej čiare, na jednej strane máme k susedom 2 m (bližšie nám to stavebný úrad nepovolil a susedia tiež stavajú , takže by sme ich obmedzili vo výbere projektu), na druhej strane 2,5 m a za domom 10 x 12,5 m na terasu a zeleň. Parkovať budeme pred domom, resp. vedľa domu na tej širšej strane, kde máme medzi hranicou domu a susedovým plotom 2,5 m.A tiež sa mi náš pozemok zo začiatku zdal malý (len 351 m2), ale teraz to už vnímam úplne inak- že malý ale náš :-)
Odpovedať
@1member toto je robené vo www.floorplanner.com stačí sa zaregistrovať aby sa dal projekt uložiť ano tiež ešte iba vychytávam muchy a som na začiatku a zvažujem aký pozemok ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?