Povolenie 1m

Sused mi nechce povoliť stavbu 1m od jeho pozemku. Môj pozemok má 10m a zužuje sa na 9m, takže šírka domu zo zákona, by bola 5m. Úrad mi povedal, že podpis potrebujem. Nie je ale nejaký zákon o stiesnených podmienkach? Poprípade ak predám sestre 1m obvodu domu, stane sa mi ona susedom? Ďakujem.
Odpovedať
Kvôli tej poslednej vete som na strane suseda.. má pravdu že nesúhlasí 😄 nevymýšľaj blbosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@eleonora883 nie, sused bude aj tak ucastnikom konania. Bud sa dohodnete, alebo stavias 5m siroky dom. Je ich na slovensku 1000ce. Alebo predaj a kup si sirsi :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od eleonora883:

Sused mi nechce povoliť stavbu 1m od jeho pozemku…
@eleonora883 urad to povoli iba ak su stiesnene podmienky. Mne to povolil ale sused suhlasil. Ak nepovoli na 1m co 2m alebo 3m?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od epto:

@eleonora883 urad to povoli iba ak su stiesnene p…
@epto 2m sú síce zo zákona, no ja už mám projekt hotový a sused po roku zmenil názor, už s metrom nesúhlasí
Odpovedať

@epto 2m sú síce zo zákona, no ja už mám projekt …
@eleonora883 nuz, to sa stava, ze niekto zmeni nazor ... no dobre, aj keby vam to vyslo stym 1m, co uz nevyjde ...tak by ste museli logicky stavat 1m od hranice danej :D na hranicu vam to uz asi nepovolia :D takze aj tak ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@eleonora883 nie, sused bude aj tak ucastnikom ko…
@mgx poprípade 1 meter ísť od poľnej cesty, ktorej majiteľom je pozemkový fond? Ale ignorovali takú žiadosť, povolili uloženie IS cez tú cestu a uzavreli môj prípad. Čo sa môže stať prosím, keďže z ich predstavenstva nikto na zasadnutie vraj nepríde? A ja by som sa chcela meter na nich nalepiť?
Odpovedať

@epto 2m sú síce zo zákona, no ja už mám projekt …
@eleonora883 a este nezabudni 7 metrov ak mate oproti sebe okna obytnych izieb
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@eleonora883 nuz, to sa stava, ze niekto zmeni na…
@shadowmilan kto by na hranicu nepovolil? Majiteľ pozemku - sestra?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pitt2701:

@eleonora883 a este nezabudni 7 metrov ak mate op…
@pitt2701 sused má veľký pozemok, široko ďaleko iba čisté pole, preto nerozumiem o čo mu ide 🫣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pitt2701:

@eleonora883 a este nezabudni 7 metrov ak mate op…
@pitt2701 to neplatí v stiesnených podmienkach. Na umiestnenie stavieb platí niekoľko pravidiel, vami spomínané platí len v optimálnych podmienkach.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stowasser:

@pitt2701 to neplatí v stiesnených podmienkach. N…
@stowasser to zakon neriesi
Odpovedať

@shadowmilan kto by na hranicu nepovolil? Majiteľ…
@eleonora883 nie, priamo stavebny urad stym nemusi suhlasit, napr 1m este odklepne ak vam to sused dovoli, v tomto pripade ak date 1m sestre a poziadate ju o 1m tak by vam to odklepol, cize ste teoreticky 2m od toho suseda ale ak date m sestre a poziadate o hranicu aj so suhlasom sestry, tak to rovno moze urad zamietnut ... ale to je jedno, uz to v dnesnej dobe neplati a prizvat sa moze aj sused na druhej strane cesty ... take kocurkovo bez pravidiel ale zas treba uznat ... ako vidno ludia su vynalizevany, takze ludi stve ked urad alebo sused nieco nedovoli ale ked oni nejak obidu, to je hrdinsky cin hodny nobelovej ceny ... takze ... netvrdim, ze to robi kazdy, ale kto si to zlizne ...
Odpovedať
Profilova fotka
U nas uplatnuju pravidlo ze ucadtnikom stavebneho konania je aj majitel susednej nehnutelnosti takze predaj sestre nepomoze ( u nas ) .... uz som to skusal lebo tiez mam svojho kkta vedla asi ako kazdy druhy 🤪
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?