Postup pri realizacii studne ....

Profilova fotka
Zdravim vsetkych potrebujem info ako postupovat ,keby som chcel studnu pred realizaciou stavby nakolko susedou mam dost zvedavych ,potrebujem neake povolenie ....dakujem
Odpovedať
@skin1984 na OU si podaj ziadost, kde prilozis co budu pozadovat, najma projekt a nakres umiestnenia vodnej stavby. Viac sa dozvies na OU.
Odpovedať
Podobne ako pri stavbe,ides na SU zoberies si tlacivo na SP pre studnu,urobis projekt ,list vlastnictva ,... no a po realizacii zase kolaudaciu
Odpovedať
@skin1984 Tak tak - najprv projekt, potom žiadosť o územné rozhodnutie, k tomu kópiu katastrálnej mapy, kde zakreslíš, kde bude studňa. Ak vydajú územné rozhodnutie, potom žiadosť o stavebné povolenie, k tomu priložiť ten projekt a ostatné prílohy, ktoré stav. úrad požaduje. Hlavne vyjadrenie odboru živ. prostredia okresného úradu. Po realizácii kolaudácia - tam je tiež predpísaný zoznam príloh.
Odpovedať
Profilova fotka
a co sa stane ked si len tak urobim studnu bez vsetkeho?
Odpovedať
@matteo2018 postavil si ciernu vodnu stavbu. Este ta mozu susedia natriet, ze ohrozujes zdroje pitnej vody.
Odpovedať
@matteo2018 Záleží od toho, akú studňu. Ak len vykopeš jamu, zapustíš pár betónových skruží a vodu budeš čerpať dreveným vedierkom, tak na také niečo nepotrebuješ žiadne povolenia. Akonáhle budeš na čerpanie používať nejaké elektrické zariadenie, tak povolenie potrebuješ. Pozri si vodný zákon, ako je definované jednoduché čerpacie zariadenie.
Odpovedať
Profilova fotka
diki urcite si ju neurobim bez povolenia :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?