Dobrý večer, chcem sa prosím poradiť žiadala som o zmenu územného plánu keďže pozemok na ktorom chcem stavať je momentálne vedený ako orná pôda v extravilare obce..obecné zastupiteľstvo mi zmenu na ivb schválilo čiže čaká ma dlhe kolo asi približne ďalších 30 organizácií na potvrdenie a nakoniec vraj Prešov na schvalenie a potom zase obecné zastupiteľstvo kde všetko potvrdia...to my bolo povedané na stav.urade v obci...ale mam pocit že starostovia viac jednaju z investormi ako s majiteľmi pozemkov ktorý sa rozhodnú stavať na vlastnú päsť..informácie o cene za zmenu pozemku žiadne...info o postupe žiadne proste ako keby nas nepočuli nevideli...preto sa chcem opýtať kam sa obrátiť keď chcem vedieť info aké mam povinnosti práva kto by mi vedel dať info...o pozemkoch poradiť postup...a čo ma čaká proste niekto kto sa mi bude venovať a zodpovie mi otázky ohľadom pozemkov...samozrejme nečakám ze strávi so mnou hodinu zadarmo...ani pravnik poradenstvo zadarmo nerobí..len potrebujem poradiť kto a kde také poradenstvo ohľadom uzemneho planu robí?Prosím Poprad a okolie
@deniska2605 prečo hneď chcete meniť územný plán, keď tam nie je? Musíte mať pozemok a riešiť prístup, zabezpečiť si energie a ostatné je na Vás , nie sme v Rakúsku, kde štát zabezpečuje siete. Projektant by to mal vedieť.