Pas vedeny ako Vodná plocha pred pozemkom

Zdravim vas poprosim o radu: medzi pozemkom a cestou je dalsi pozemok siroky asi 5m vedeny ako Vodná plocha Spôsob využívania pozemku Vodný tok (prirodzený - rieka, potok; umelý - kanál, náhon a iné) ktoreho vlastnikom je SR a spravcom SR - Hydromeliorácie, znamena to premna to ze vlastne nemam pristup na pozemok a t.j. nemozem tam nic robit ? Realne tma samozrejme ziaden potok netecie. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Zacal by som na mestkom/obecnom urade
Odpovedať
@wyrky Dakujem za opdoved, oni podla UPI problem so stavbou nemaju, bude kumst tam dotiahnut elektriku, ale tomu rozumiem a zmierim sa s tym ak to nepojde, ale ked bude problem 5m pas vodnej plochy tak nad tym sa povzniest mam problem 🙂
Odpovedať
@jakub199 ale vsak je tam rygol okolo cestyci zle vidim na fotke? To, ze tam aktualne nie je voda neznamena, ze tade nikdy netecie. Je tam na to aby zachytaval vodu z poli pri privalovych a dlhotrvajucich dazdoch a pri topeni snehu. Zasypat ho nebudes moct, a ked by si tam chcel stavat, tak dostanes podmienku na udrzanie prietocneho profilu. Ak teda vobec dostanes nieco take od melioracii.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@jakub199 a mozes tam vobec stavat? Je to extravilan, tam sa len tak stavat neda. Ani chata.
Odpovedať
@jakub199 lingvistika :rygol , ci rigol.....tu prispievaju tusim vsetci co prepadli zo slovenciny....ten ma rygol , ten den noc topi.....kua co sa to porobilo s tym narodom slovenskym...
Odpovedať
@zita19 Vdaka, Mas pravdu ze to je asi rygol,nie len teren( i ked neodvadza to uz potom nikde dalej ), postavit tam chcem chatu,spravit mostik by problem nebol ale teda asi to bude boj.
Odpovedať
@daralbajda a mnoho slovákov po česky zmieňuje manželku kuriča... - choť topiče
Odpovedať
@jakub199 Je jedno, ako je vedený ten pozemok, dôležitá informácia je, že je majetko SR. Teda nemáš prístup na svoj pozemok z verejnej komunikácie, lebo medzi nimi je cudzí pozemok.
Odpovedať
@chrobak7 Vdaka za odpoved, presne tohto som sa obaval, a ake to ma riesenie, ziadne? Obec podla UPI so stavbou problem nema.
Odpovedať
@jakub199 Riešením je požiadať o odkúpenie časti pozemku medzi cestou a tvojou parcelou od ŠPF. Otázne je, či s tým budú súhlasiť. My sme mali podobnú situáciu - na poli sa robila nová ulica s 11 parcelami a medzi verejnou komunikáciou a budúcou ulicou bol 70 cm pás vo vlastníctve ŠPF. Obec vydala stav. povolenie na cestu s podmienkou, že do kolaudácie sa uvedená parcela majetkovo vysporiada. Inými slovami - máme si to od ŠPF odkúpiť. Odkup trval 4 roky, išlo o 72 m2 pozemku. Pre lepšiu predstavu - bledofialové je naša nová ulica, modrá je verejná komunikácia a zelený pás sme odkupovali.
Odpovedať
@chrobak7 Jeezis tak to mozno by tam stavali moje deti, ono vlastnik nieje SPF ale SR no asi to je jedno. Z toho vyplyva ze ze to budu dalej obhospodarovat rolnici 😞
Odpovedať
Vsetky pozemky vo vlastnictve statu, ktore nemaju svojho spravcu (ZSR, hydromelioracie atd.) spravuje SPF. No a teraz, kedze zadrzali celu radu fondu, tak to nebudu 4 ale X rokov (kym zase vymenuju nove tvare tam 🙂 )
Odpovedať
@marekjahoda no tieto spravcu maju a to su prave melioracie, mne pani z melioracii povedal ze bemaju s tm problem aby sa to premistilo urcia si aky ma byt profil atd, len ci to bude stacit aby bola splnena pristupova cesta na pozemok neviem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?