Ochranné pásmo a vedenie na zrušenie

Potrebujem radu ohľadom pozemku. Mam možnosť kúpiť stavebný pozemok, cez pozemok prechádza elektricke vedenie, ktoré je v územnom pláne zapísané ako vedenie na zrusenie. Pri stavbe by som musela dodržať 10m vzdialenosť. Co by mi až tak nevadilo. Dom bude malý a poschodovy. Na obecnom úrade mi povedali ze nevedia ze mam ísť na stavebný úrad, na stavebnom ze sa mam pýtať na obci. Ze podľa nich stačí 10m ochranné pásmo. Ako je to s tým zrušením vedenia? Je podla vás reálne a vyhodne pustiť sa do toho? Neviem ci ten pozemok kúpiť. Na fotke je parcela 1173, je tam aj označenie V15. Ďakujem za každú radu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ludmila83:

Potrebujem radu ohľadom pozemku. Mam možnosť kúpi…
@ludmila83 koho je to vedenie? Ak elektrární, tak oni určia ochranné pásmo. Dokým to nie je zrušené, dovtedy treba dodržiavať čo určia. Ideálne zrušiť pred začatím robenia projektu, lebo inak sa bude projekt robiť s tým, že tam je to vedenie. Druhá vec, že treba si vyžiadať územnoplánovaciu informáciu a tam bude napísané, či tam môže byť dom a aj to aký veľký. Až potom kupovať pozemok.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@ludmila83 koho je to vedenie? Ak elektrární, tak…
@marsdm stavebná čiara tam je, s tým nemajú na obci problém, aj veľkosť pozemku aj siete, všetko je ok. Len tie káble. Čakám na odpoveď od elektrikárov, zistila som neoficiálne ze tadiaľ už ani nejde prúd, ale nezase neberiem to ako smerodajnu info pokiaľ nie je priamo od elektrární. A vedenie je elektrární. Ochranné pásmo 10m. Skôr.ma zaujímalo to zrušenie ci nemá niekto skúsenosť.
Odpovedať

@marsdm stavebná čiara tam je, s tým nemajú na ob…
@ludmila83 tak potom ešte preveriť aby to vyšlo aj na m2, lebo neviem koľko určili zastavanú plochu a aká sa plánuje (nech sa to zmesti aj mimo to ochranné pásmo aj do stavebnej čiary). My sme mali inú sieť na zrušenie a tiež už nebola využívaná. Projekt sa ale robil s tým že to tam je a počas stavby sa to dotiahlo a zrušilo (bolo to v zemi a trvalo to cca rok). My sme žiadali zrušenie a sme to aj platili. Tu neviem kto chce zrušenie, čiže neviem odhadnúť koľko to bude trvať.
Odpovedať
"vedenie na zrusenie" tam moze byt este dalsich 20 rokov a nikto ho nezrusi
Odpovedať
Všetci doterajší záujemcovia pochopili..
Odpovedať

Potrebujem radu ohľadom pozemku. Mam možnosť kúpi…
@ludmila83 To je stavebný pozemok? Nachádza sa v intraviláne? To, že to v inzeráte niekto nazve stavebným pozemkom, neznamená, že tomu tak je (môže byť). UPI je to, čo potrebujete, ešte predtým, než vytiahnete € z kapsy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?