Nájomná zmluva

s priateľom ideme stavať, na pozemku ktorý je napísaný na mňa-ešte niesme manželia,,ale chceme aby na celom stavebnom povolení všade figuroval aj on..keďže tam bude investovať na začiatku hlavne on... pýtala som sa dnes na stav.úrade,,a povedali mi že jedine ak uzavrieme spolu nájomnú zmluvu a on bude akoby teda môj nájomník,,je to bežný postup? stretol sa niekto s týmto?? viem že rozumnejšie by bolo dať aj pozemok na polovicu,,ale keďže sme to tak nedali,, tak teraz hladáme iné možnosti
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkasasikova tak sa bežne stavia, je to formálny podklad pre spoločné užívanie pozemku.
Odpovedať
áno, aj my sme to tak urobili
Odpovedať
takže ale potom ten dom bude písaný na oboch? do doby kým sa nezoberieme myslím....
Odpovedať
@mttd a teda dom je písaný na oboch?? a potom ste sa vzali, keď ste postavili??
Odpovedať
@mttd vedeli by ste mi poskytnúť aj nejaký návrh takejto zmluvy?? písala Vám to právnička? či ste si to našli na nete??
Odpovedať
my sme boli už svoji predtým, čo sme prišli k pozemku. Pozemok je na manželku (dar), ja som tiež figuroval na stavebnom povolení, stavebný úrad nam prizvukoval najomnu zmluvu. Dom bude potom písaný na oboch. Návrh som našiel na nete, našiel som i čo má taká nájomná zmluva obsahovať a podľa toho sme to nejak pozliepali :) Niečo také: http://www.turany.sk/zmluvy/z1338.pdf
Odpovedať
@jan45 a potom keď sa zoberieme tak nájomná zmluva sa jednoducho zruší?? alebo ako to je?
Odpovedať
@mttd takže tá vaša nájomná zluva stále platí??
Odpovedať
Nikdy nevieš čo sa stane keď nieste manželia ,ty pozemok on dom a potom samé súdne ťahanice.
Odpovedať
áno, naša nájomná zmluva stále platí...pokiaľ nedostaviame. Čo bude ďalej s tou zmluvou, keď dostaviame, tak to zatiaľ neriešim, ale tuším sa zruší keď zapíšeme dom do katastra, asi, to už ani ja neviem :)
Odpovedať
@mirkasasikova Máte to popletené :) Tým, že sa neskôr stanete manželia, v podstate nič neznamená. Všetko, čo nadobudnete POČAS trvania manželstva patrí do bezpodielového spoluvlastníctva okrem vecí, ktoré jeden z Vás dostal darom / dedičstvom. Takže to, čo postavíte a kúpite pred manželstvom, to je samostatné :) Ak teda pozemok vlastníš ty, tak pozemok ostane naďalej tvoj, či sa zoberiete, alebo nie ... Nájomná zmluva slúži pre úrad na to, aby vedel, že aj keď tvoj priatel pozemok nevlastní, môže na ňom stavať. Dom si môžete rozdeliť, ako len chcete ... Môže ho celý vlastniť priateľ, môžete ho vlastniť na polovicu alebo nejakým určeným podielom ... To už je na Vás ... Ak však do toho idete dať rovnaké množstvo finančných prostriedkov = tj súčet financií ktoré dá priateľ sa rovná súčtu financí (vrátane hodnoty pozemku) ktoré vynaložíte "vy" je viac fér, aby ste mali všetko pol na pol (vrátane pozemku) :)
Odpovedať
@lubk0 tomuto ja chapem..ale pri kolaudacii mi potom vieme zapísať ako vlastnikov oboch ze?? Pol na pol...to uz budeme manželia...ale teda kym sa nezoberieme ,,budeme stavebnici obaja,,a nedaj bože by jeden z nas zomrel,,tak potom co bude s takou neskolaudovanou stavbou,,?? Ma naňu nárok aj priateľ dufam..na základw tej zmluvy???
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jan45 a potom na základe tej náj.zmluvy bude mať on k tomu zatiaľ nedostavanému domu aký vzťah? keby sa mi nedaj bože niečo stane,,? tak on bude mať na ten dom nárok,, ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?