Mozeme odstupit od zmluvy o buducnej kupnej zmluvy?

Profilova fotka
Dobry vecer, mozete mi poradit prosim. S priatelom sme podpisali Zmovu o buducej kupnej zmluve k pozemku vo Vysnej Kamenici. Pozemok je cipom a z jednej strany ho obteka mensi obecny potok a z druhej malicky odtok z cesty. Bolo nam povedane, ze potok je vypustom z blizkeho jazera. Kedze hladame dlho pozemok a tento sa nam velmi zapacil, v osiali a tetaz uz nasej hluposti sme zlozili zalohu. Dnes sme zistili, ze pozemok je v 2. stupni zaplavovej oblasti aj napriek tomu, ze nam bolo prizvukovane, ze sa nevylieva ani nevylial. Je mozne napadnut zmluvu bez toho, aby si realitka nenechala peniaze kedze slo o zavadzanie? Dakujem za vsetky pripomienky a pomoc.
Odpovedať
Ťažko posúdiť nestrannému, kto a do akej miery zavádzal. Či ste si nemohli informácie o pozemku zistiť aj inou cestou, ako len cez RK. Pokúste sa o dohodu, ak to nepôjde zaplaťte si dobrého právnika a nech to skúsi on, prípadne sa súďte ak to on vyhodnotí, ako vyhrateľné. V každom prípade aj zaplatiť nejaké storno je vždy lepšie, ako investovať 100-150 tisíc do RD postavený v záplavovej oblasti.
Odpovedať
@nylestr V každom prípade bude dosť dôležité si dobre prečítať zmluvu. Je dosť možné že prídete o zmluvnú pokutu ak im nedokážete že ste boli oklamaní. To že niekto niečo len tak povie "že sa nevylieva" sa ťažko dokazuje. Možno ak to bolo už zavádzajúco napísané v inzeráte by vám ešte tak mohlo pomôcť. Môže sa v 2. stupni vôbec stavať ? Ak nie a pozemok predávali ako stavebný tak máte vyhrané. Inak pochybujem, že sa vyvlečiete zo zaplatenia zmluvnej pokuty.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?