Monitorovanie pozemku počas stavby kamerou

Profilova fotka
Mate niekto skusenosti z monitorovanim stavby pocas nepritomnosti? Ide mi o to ze zemne prace zaklady a hrubu stavbu, studnu, pripojky atd si chcem nechat roznymi firmami resp partiami. na pozemok chcem namiesrit kameru aby som vedel sledovat co sa tam deje pocas mojej nepritomnosti. Mozu voci tomu namietat? resp mat vyhrady? na plot umiestnim tabulu ze priestor je monitorovany. to musim, to viem.
Odpovedať
@psychx isteze mozu, ak chces kamery tak sa hybaj nahlasit na urad na ochranu osobných udajov, vypracuj si projekt, zloz skusku zodpovednej osoby....... ak nechces a budes ich natacat, darmo ze vo svojom dome isteze budu mat vyhrady a ty problem.
Odpovedať
no to zaujima aj mna, a poprípade ci sa to potom da použiť aj ako materiály pre policiu-v prípade ze by mi v noci niekto isiel na materiál a podobne :-)
Odpovedať
@eeffka to kazdy kto monitoruje svoj pozemok,objekt,dom musi mat taketo tortury za sebou ? to som ani netusila...hm :-S
Odpovedať
@sefaa no pokial svoj pozemok a ani milimeter od suseda tak nie, ale aj tak ta sused moze natriet a urad ta pride vyobracat... najistejsie je zavolat napisat na www.uoou.sk a odpovedia resp vydaju a teraz pozor !!! nezavazne stanovisko :-D , aby nebodaj ked ta iny konktrolor za to podzube, neboli oni zodpovedni...
Odpovedať
@eeffka kokso to je hnus, nemozes si uz pre istotu ani vlastny majetok chranit, nechrani cloveka stat, ani sam sa nemoze...skoda, lebo mame pozemok v lokalite kde sa vykradjau novostaby ako na beziacom pase...a strasne sa bojim ked zacneme stavat ze ako to ochranit...psa mi otravia, a stavebny pletivovy plot pre nich nieje ziadna zabrana ( ani pre poistovnu)...je to nova lokalita s hruba 150 timi novymi pozemkami, a stavat zacneme svetci rovnako, takze tam ani nieje nic co by potencialnych zlodejov odradzalo...asi len stanovat :-( 8-(
Odpovedať
Ludia klud, kamerovat mozte, ale urcite by som pred vstupom na pozemok dal cedulku priestor monitorovany kamerou + podpisat pracovnikov ze su oboznameni a ze suhlasia. Standardne na dom mozte si dat kamery ale nesmiete snimat verejne plochy a komunikacie a samozrejme susedov. Inak Vas nemaju zaco nahanat.
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka toto som si zistoval a nepotrebujes projekt ale len predpis nakolko si sukromna osoba. je to tlacivo cca 5 stran kde budu uvedene nejake omacky, informacie o kamere, kam sa bude nahrat ako dlho bude zaznam. kde bude ulozisko, ci bude dostupne a odkial a najake snimky co kamera snima a najdolezitejsia je cedulka na plote. ak bude vsetko ostatne splnene ale nebude to viditelne oznacene tak je to na 2 veci. ten predpis uz mam dohodnuty. idu k nam do firmy robit projekt a predpis je jedna jeho cast. takze ho budem mat k dispozicii a viem potom poskytnut. @sefaa ked bude splnene toto co hore tak by to malo byt v pohode
Odpovedať
@niless @psychx dakujem za info :-) teda s tou cedulkou pocitam ze musim tam mat oznam, v tom problem nevidim..skor som sa zlakla tej birokracie, lebo ma ine riesenie naozaj nenapadlo, nez kamerovy..ja viem ze zlodeji su uz fundovaní, ale aj tak, aspon pre potreby poistovne by to bolo fajn, resp. pre potreby policajneho zaznamu aby osm si uplatnila skodu....a v neposlednom rade, aj nech robotnici vedia ze su trochu pod kontrolou, nech si nemyslia ze lárom fárom, aj ked im verím, ale tak clovek nidky nemoze vediet ..nehovoriac o tom, ze som pocula kadejake príbehy o tom, ze este aj samotni robotnici, cez den robili na stavbe a v noci na durhu smenu-teda na materiál ;-) zlodeji su vynaliezavi, musime s nimi držať krok..teda apson sa snažiť! :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@sefaa zistil som jednu vec ze pokial nebudes zhotovovat zaznam ale len online monitorovanie tak nepotrebujes ziadnu birokraciu ale len tu cedulku.
Odpovedať
@psychx hej, ale to je neprakticke, ide prave o ten zaznam, ze ked tam niesi tak aby si si mohol kuk co sa tam udialo a ako sa nieco stalo, tak ako s ato stalo a ako k tomu doslo .... ty potrebuejs asi tiez take so zaznamom ci ? das si to online ? me to pride zbytocne to by nad tym asi musel niekto stale sediet, resp. by tam ta kamera bola naozaj len pre to aby vzdbudzovala trochu respektu, ze su sledovani...ale inak praktickejsi mi pride ten zaznam... :-| ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@sefaa no pokial nespravim resp nezozenie ten predpis tak ju tam dam zatial bez nahravania. a nasledne by som to doplnil. da sa mi nastastie v praci sledovat kameru takze by som to vedel vyuzit aj takto. a z prace domov to mam 7min. takze sa da aj to. ide mi hlavne o to aby sa mi nezasivali a neuctovali nieco co realne nebudu robit.
Odpovedať
@psychx no len bacha,aby ti niekto nezobral aj tú kameru. :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
@psychx hej noo tak super, pre teba by bolo relativne fajn aj to :-) tak drzim palce, dufam, ze nebudes musiet casto odbiehat od prace a robit dozor...pre mna by to bolo neralne takto, takze to musim vyriesit druhym sposobom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@psychx hah a ked mas kamery a nemas plot a ani mat nebudes? hadam si to nenaklincujem na fasadu alebo na dvere :D nech ma bozaju... birokracia tupa slovenska
Odpovedať
@psychx naco sa zatazujes kamerou, ved predsa si pisal, ze hrubu stavbu Ti budu robit firmy, tak pir nastupe na zakazku si preberu od Teba stavenisko a po skonceni prace´odovzdaju. Ked im tam zmizne material alebo niekto corne vercajch tak ich problem. Ty si len prevezmes hotovu robotu.
Odpovedať
Profilova fotka
@marta2610 kamera bude u susedy na stlpe tam problem nevidim snad tam aj ostane. @sefaa nastasie sa da mam v tomto super sefa a relativne pohyblivu prac dobu. @andyfoto ja plot veru nemam, resp len taku kvazi branku,ale 80% je bez plota. a ako je toto riesene netusim @hop377 hej ale je to kvoli tomu ze napr kopanie zakladov chcem dat spravit cloveku a ten je na hodiny, to iste aj pripojky. a dalsie ked to budu robit firmy aspon bude vydiet postup ako to ide a mozem si rovno porobit aj fotky ako to rastlo. vidim v tom prinos a dnes ked je kamera slusna za par eur tak preco nie, kablom k rodicovskemu domu to mam cca 100m.
Odpovedať
@psychx kamera sice stoji par Evri, len budes musiet vyriesit napajanie, prenos signalu a bezpecne umiestnenie, najlepsie stlp niekde na pozemku kdeze nemas zatial nic postavene, aby kamera nechytila nohy. Ak maju rodicia kusok na stavenisko, tak sa skus s nimi dohodnut nech robia stavebny dozor namatkovymi kontrolami..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?