Kupa pozemku-orna poda

Ahojte, Mam moznost kupit stavebny pozemok,presnejsie ornu podu.je to zahrada za uz existujucim RD,v intravilane obce,v katastri znacena ako orna poda.mam dilemu,pretoze v mapach je pod registrom E kde je aj zapisany aktualny vlastnik, ale pod registrom C nie je vlastnik ziadny.Co to presne znamena,mozem to v pohode kupit a nasledne dat vynat pred stavbou?
Odpovedať
@mimo235 Asi preto v registri C nie je vlastník žiadny, lebo hranica C a hranica E sa nezhodujú. Najlepšie bude parcelu oddeliť geometrickým plánom a potom kúpiť. Ale bez problémov môžeš kúpiť aj parcelu E ak ti to tak vlastník predá. A čo sa týka vyňatia pôdy to tiež zrejme bude bez problémov.
Odpovedať
@viktor811 prave to ze hranica je taka ista...ked na ten zakresleny pozemok kliknem,tak mi vyhodi zaradenie do C,kde nie je vlastnik,ale zaroven aj E,kde uz vlastnik zobrazeny je...aky je vlastne rozdiel medzi C a E?
Odpovedať
@mimo235 to je v poriadku.kupite parcelu E. a ked vyberiete projekt a osadenie stavby,tak date urobit geometricky plan,ktory bude sluzit na majetkopravne usporiadanie a vynatie z podneho fondu.geodet vie,co ma s tym urobit aj vam poradi kolko vynat a tak.za geodetom je dobre ist z projektom,potrebuje rozmery domu a osadenie domu na pozemok.
Odpovedať
Výmera E parcely nie je záväzná, geometrickým plánom je možné ju dostať do C.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?