Kúpa pozemku od 4 majiteľov

Profilova fotka
Ahojte, idem kupovať pozemok od 4 majiteľov, dvaja sú z Bratislavy a dvaja z našej dediny. Otázka je či bude stačiť 1 zmluva alebo musím urobiť každému majiteľovi zmluvu zvlášť. Ďalšia otázka je ak bude stačiť 1 zmluva, tak musia zmluvu podpísať všetci naraz v rovnaký dátum (pretože je to také problémovejšie) alebo je možné, že tí z Bratislavy ju podpíšu v jeden deň a tí domáci v druhí deň? Nebude to vadiť pri overovaní podpisov? Veľmi pekne ďakujem za všetky odpovede, ktoré mi napíšete.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj my sme kupovali 2 pozemky od sestier a dali sme obe na jednu zmluvu a prepisovalo sa to na dvoch cize na manzela a mna. A o sa tyka podpisu tak to ti poradit neviem ale myslim si ze urcite musia byt vsetci spolu pritomny.
Odpovedať
Profilova fotka
@riza nemusia byt pritomni naraz.
Odpovedať
Profilova fotka
@riza su to podielovi alebo bezpodielovi spoluvlastnici. Ak podielovi, tak mozete mat jednu zmluvu alebo moze kazdy predat svoj podiel samostatnou zmluvou. Ak sa jedna o bezpodielovych spoluvlastnikov, tak zmluva musi byt jedna. Overovanie podpisu neznamena, ze ty nieco doma podpises a odnesies to k notarovi po peciatku. Kazdy jeden z tych majitelov sa bude musiet osobne dostavit k notarovi aj s "papierom" a pred nim to podpisat. Kedze notar overuje podpis, nie samotny dokument, tak si myslim, ze by nemalo vadit, ak by prisiel kazdy samostatne. Ale lepsie sa spytat konretneho notara.
Odpovedať
nemusia ale mozno by som to robil u notara nech mam overene podpisy
Odpovedať
Profilova fotka
@slabak notar overi podpisy na hocijakom dokumente. Nie len na tom, ktory vypracoval on sam. Jeden podpis ca 2.5 eura. Za vypracovanie celej zmluvy radovo viac. Samozrejme budu musiet overit podpisy u notara, lebo kataster.
Odpovedať
@maslenka47 nehadam sa,ani som to tak nemyslel ;-)
Odpovedať
Akurat nieco taketo riesila svokra.po otcovi co sa zistilo az teraz po x rokoch.jednemu panovi predal pozemok oni tam maju dom a neviem teda ci ho chcu predat alebo co ked sa na to prislo az teraz.su este 5 surodenci takze pan poslal kazdemu zvlast zmluvu svokra ju u notara podpisala a poslala spet.takto to urobili vsetci.
Odpovedať
@riza Jednu zmluvu 2x Každý z predávajúcich overuje podpis na zmluvach. Stačí na matrike Dátum nieje dôležitý.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem pekne za odpovede. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?