Kúpa pozemku - list vlastníctva

Zdravím, smiem sa spýtať ... nedávno sme kúpili pozemok, dnes mi prišlo rozhodnutie o vklade vlastníckeho práva do katastra ... list vlastníctva ešte príde alebo si ho treba vyžiadať na katastri? Kdesi som čítala, že originál ostáva na katastri a je možné si vyžiadať iba kópiu. Je to tak alebo? Ďakujem. Prajem pekný deň.
Odpovedať
@dida712 podľa toho k čomu to potrebuješ, niekde stačí len verzia s Webu, na hypo určite originál alebo overenú kopiu
Odpovedať
Na webe si vies stiahnut hocijaky LV s datumami narodenia, na poste davaju LV s rodnym cislom, ale len vlastnikovi nehnutelnosti - kvoli ochrane osobnych udajov.
Odpovedať
Čiže nič mi poštou nepríde iba na vyžiadanie? Ďakujem.😉
Odpovedať
@dida712 pokial viem tak posielaju len rozhodnutie o povoleni vkladu a to castokrat staci, ked nieco potrebujes vybavit
Odpovedať
@dida712 Je to tak, ako píšu vyššie. Kataster už listy vlastníctva po zrealizovaní vkladu (teda po prepise nehnuteľnosti na nového majiteľa) neposiela. Nejaký prvý originálny "originál" LV neexistuje. Kataster Ti tých prvotných originálov vystaví koľko len chceš. Všetko to bude originálom 🙂
Odpovedať
@haciendman LV, ktorý si sám stiahneš z webu má ešte aj bónus navyše oproti papierovému, ktorý Ti vydá napr. kataster. Ten Tvoj elektronický LV si môžeš ešte upraviť v akomkoľvek pdf-editore ako len budeš chcieť 🙂 🙂 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@dida712 pre preukazovanie vlastníctva na úradoch nepotrebujete LV, tam si nahliadnu sami,
Odpovedať
@dida712 "Zdravím, smiem sa spýtať ... nedávno sme kúpili pozemok, dnes mi prišlo rozhodnutie o vklade vlastníckeho práva do katastra ... list vlastníctva ešte príde alebo si ho treba vyžiadať na katastri? " Ako už písali vyššie - po novom kataster posiela len rozhodnutie o vklade. List vlastníctva neposiela. Ak majiteľ potrebuje LV, tak neoverený si môže vytlačiť z netu a overený ti vystavia na katastri, alebo pošte za poplatok. "Kdesi som čítala, že originál ostáva na katastri a je možné si vyžiadať iba kópiu." Čoho originál máš na mysli? Listu vlastníctva? Neexistuje originál, ako napríklad originál rodného listu. Ako ti napísal petersd, každý LV, ktorý ti vystaví za poplatok kataster alebo pošta je originálom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?