Kupa pozemku a natiahnutie elektrickej energie

Dobry den prajem priatelia :-) mam mat pozemok a neviem ako postupovat..... Mam si dat prepisat pozemok darovacou zmluvou? Alebo radsej kupnopredajnou? Mozem poziadat onnatiahnutie elektriny, teda pripojky na pozemok ktoreho budem vlastnikom? Alebo najskor musim byt vlastnik a az potom ziadat o pripojku? Poradte ako by som mohol postupovat az sa niekam pohnem a cez zimu povybavujem papierovacky :-) a este jedna vec... Zatial je to Eckova parcela. Prwe tieto vybavovacky to tiez nie je problem vsak? Vopred dakujem za rady :-) ;-)
Odpovedať
@roman010 zmluvu riesit kupnopredajnu - ta sa neda zrusit, darovacia ano. Na el. pripojku je potrebny list vlastnictva, takze az po kupe pozemku.
Odpovedať
@dominik_boksansky na elektricku pripojku list vlastnictva netreba.
Odpovedať
@megdesign v posobnosti vychodoslovenskej distribucnej treba
Odpovedať
@dominik_boksansky si si isty? Lebo co viem ja, tak netreba... Staci ti kupna zmluva a navrh na vklad... LV netreba. https://www.vsds.sk/edso/domov/odbera...
Odpovedať
No ale je mi zbytocne riesit prepis pozemku a platit za zapisanie do Ceckoveho registra ked mi nakoniec elektrarne nenatiahnu elektrinu... A na vlastne naklady...fuuu... 80metrov..od najbizsej pripojky... Preto sa pytam ze ci to treba... Ach...alebo je moznost ze ja som ziadatel a vlastnik je z rodiny? Ci to asi neprejde hm?
Odpovedať
Profilova fotka
@roman010 Ty čakáš, že elektrárne ti natiahnu elektrinu na vlastné náklady? Jediné čo ti elektrárne spravia, že ťa zapoja do sieťe tedy spraví do (distrubučka) keď budeš mať všetko nachystané a následne si vyberieš dodávatela elektrickej energie... Do eletkrarni (distrubicky) sa akurat choď spýtať, či tam majú rezervovanú kapacitu na prípadne tvoje pripojenie.
Odpovedať
Co je to mam mat pozemok. A aky pozemok, vies ci tam mozes stavat a co tam mozes stavat? LV nepotrebujes, ale najskor si pozistuj ci ta pripoja,az potom tahaj tych 80bm kablov.
Odpovedať
Profilova fotka
@roman010 samozrejme ze na vlastne naklady :)
Odpovedať
Dakujem za rady... Ked neviem spytam sa... Aj kedd je to pre niekoho somarina :-) ;-)
Odpovedať
@megdesign link si dal spravny, len rozklikni krok 4. Po obdržaní vyjadrenia k PD a po realizácii elektrickej prípojky žiadateľ zabezpečí Správu o odbornej prehliadke a skúške elektrického zariadenia. Na uzatvorenie Zmluvy o pripojení žiadateľ predloží: správu o odbornej prehliadke a odbornej skúške elektrickej prípojky – zabezpečí prevádzkovateľ distribučnej sústavy (platí len pre podzemné prípojky); správu o odbornej prehliadke a odbornej skúške odberného zariadenia – zabezpečí žiadateľ o pripojenie; platný doklad totožnosti; vyjadrenie k projektovej dokumentácii; doklad o vlastníckom vzťahu k pripájanému zariadeniu (napr. list vlastníctva nie starší ako 30 kalendárnych dní, je akceptovaný výpis z link http://www.katasterportal.sk).
Odpovedať
@atlaska nepripojis pokial nie si vlastnik - to treba preukazat.
Odpovedať
@dominik_boksansky doklad o vlastníckom vzťahu k pripájanému zariadeniu je aj kupna zmluva, preto je tam to slovicko napr. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@roman010 podaj si ziadost na distribucku. V odpovedi ti zaslu pripojovacie podmienky vratane bodu napojenia. Od tohto bodu si to budes realizovat na vlastne naklady. ziadost nic nestoji a budes vediet ci je moznost pripojenia a odkial.
Odpovedať
@dominik_boksansky Nové!: Nie je potrebné prikladať dokument preukazujúci vlastnícky vzťah k nehnuteľnosti, na ktorej bude alebo už je odberné elektrické zariadenie vybudované.
Odpovedať
@megdesign ano staci aj to. Uz ked mam kupnu zmluvu onedlho mam aj LV ;)
Odpovedať
@atlaska v ktorej distribucnej oblasti?
Odpovedať
@dominik_boksansky zse
Odpovedať
@atlaska ano ti su troska vpredu. Zadavas v ziadosti vsak cislo parcely, katastr. uzemie, .... Overia si to automaticky - pozru LV online. Predsa nemozes zriadit odberne miesto na nehnutelnosti, ktoru nevlastnis. To by si mohol zriadit hocikto hocikde.
Odpovedať
@dominik_boksansky jasne nemam kam s peniazmi tak budem robit pripojky na cudzie pozemky.
Odpovedať
@atlaska ach jaj. Mas aj nehnutelnosti prenajate, docasne odberne miesta, takisto mas cierne stavby na cudzich nehnutelnostiach a dalsie pripady kedy zriadovat OM bez vlastnickeho vztahu jednoducho nie je mozne. Navyse sucastou ziadosti v zsdis je vyhalsenie: 7. Vyhlásenia Žiadateľa Žiadateľ čestne vyhlasuje, že je výlučným vlastníkom/väčšinovým spoluvlastníkom nehnuteľnosti/stavby, v ktorej je/bude odberné elektrické/elektroenergetické zariadenie (ďalej len „zariadenie“) zriadené, resp. má súhlas výlučného vlastníka/väčšinových spoluvlastníkov nehnuteľnosti/stavby, v ktorej je/bude zariadenie zriadené, so zriadením/prevádzkou/pripojením zariadenia do distribučnej sústavy na takejto nehnuteľnosti/stavbe. Jednoducho el. zriadis iba na nehnutelnost ktoru vlastnis.
Odpovedať
@dominik_boksansky ale sak preco ma presviedcas? Ved som to nedavno riesil... ZSE-D neoveruje LV ani kataster. Poslal som im ziadost o pripojenie do DS kopiu katastralnej mapy, kde som zelenym zvyraznovacom vyznacil, na ktoru parcelu chcem zriadit pripojku a oscanovanu kupnu zmluvu. Dosla odpoved, ze odkial sa mam pripojit, zaplatil som pripojovaci poplatok a pripojil sa. LV som este nemal... Onedlho su kludne aj dva mesiace...
Odpovedať
@megdesign ja ta nepresviedcam. Ved si zaslal kupnu zmluvu a podpisal prehlasenie.
Odpovedať
@dominik_boksansky ved ak davaju to prehlasenie tak ho podpise a? co na tom meni to ze nepotrebuje LV a ze dobrovolne nebudem robit pripojku na pozemku v Horneh Dilnej ktory mi nepatri a v zivote som tam nebola.
Odpovedať
momentalne mam schvalenu pripojku u suseda a elektrikarov nezaujimalo ci on s tym suhlasil pisomnou formou :-) Daj si to na papier, lebo ked sa sused jedneho dna zle vyspi a preda tvoj kabel zo svojho pozemku , tak sa mozes i pokrajat :-D A uz mam podpisanu zmluvu o pripojenie i zaplatenu a do 2 tyzdnov hodiny.
Odpovedať
@megdesign koľko ťa to stálo prosím?
Odpovedať
@pancake pripojovaci poplatok cca 300€. Ostatne zavisi od vzdialenosti stlpa od umiestnenia elektromeroveho rozvadzaca.
Odpovedať
@megdesign Ďakujem. a potom sa to ako ráta. podľa metrov?
Odpovedať
@pancake ano. Rura na stlp a aj elektromerove hodiny su stala polozka. Od vzdialenosti sa odvija dlzka a tym padom aj cena kabla+chranicky. Dalsia vec je, ci je stlp na vasej strane, alebo na druhej strane a musi sa robit pretlak popod cestu....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?