Kúpa pozemku

Profilova fotka
potreboval by som aby mi niekto poradil, idem kupovat pozemok, ked ze som to ešte nikdy nerobil budem vdačný za kazde info a neaky postup či to treba dat najskor zamerat, ako ma vyzerat zmluva o kupe a predaji ako je to z danou navrh vkladu do katastra ako dlho trva pokial sa to všetko prejedna za všetky prispevky dakujem
Odpovedať
No pred kupou si treba zistit - teda ak chces pozemok na ktorom chces stavat dom - pozriet si list vlastictva (aktualny)..skontrolovat si vymeru, kolko je vlastnikov, o aky typ pozemku ide, či zahrada, či orna poda - zistit si - na obci- či je pozemok v zastavanom uzemi obce, či je určený na IBV - zistit si či ma dany pozemok pristupovu cestu, trebarz na katasterportali..či ta pristupova cesta je obecna albo je vlastnikom sukromna osoba (čo može byt problem pri vybavovani hypo ak by si chcel pozemok založit) - či ma dostupne inžinierske siete, popripade ako su daleko a či sa vobec da napojit..resp. či sa to vobec oplati - svetove strany pozemku..pre mna aspon ideal vstup zo severu, popripade SV - zmluvy ti urobi pravnik, rep. notar..realitka - navrh do katastra takisto (poplatok za navrh 66e, zrýchlený 265e) - ako to dlho trva? to zavisi či kupuješ za hotove alebo vybavuješ požičku ..samotna kupa je rýchla vec..podla mna.. podpišu sa zmluvy, navrh do katastra..u notara sa overia podpisy..navrh sa poda na katastri a čakaš na vklad do katastra..čakaš na LV podla toho či si podaš za 66e (90 dni) alebo zrýchleny (myslim 15 či 30 dni )..
Odpovedať
@mirko2
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
Ahoj chcela by som sa spytať aj ja. Kupujeme pozemok od suseda (zaroven je to kamarat). Musim postupovať pri kupe pozemku klasicky, s notarom a tak? Alebo si možem napisať kupnu zmluvu aj ja?
Odpovedať
@vacica59 nie, zoženieš a napíšeš zmluvu podáš na kataster a čakáš na LV. Nič komplikované. :-)
Odpovedať
no, este by som poradila obehnut si spravcov sieti a preverit a potvrdit, ze tam nemaju ziadne siete. na to sa casto zabuda a potom su ludia prekvapeni. no a samozrejme uźemny plan a aj k tomu prislusne regulativy
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Nechcem zakladat novu temu, tak pokracujem tu s otazkou: Kupit pozemok v zimnom obdobi, resp. ked je pod snehom? Boli sme sa pozriet na pozemok v Ivanke a paci sa nam lokalita, uz dlho hladame (no teda az tak dlho nie, ale je to uz 1 rok a stracam trpezlivost :-D ). Radi by sme zacali stavat cim skor, hned ako zistime nieco blizsie o konkretnom pozemku na miestnom urade a katastri - neviem, co sa kde zistuje, tak budem vdacna za konkretne tipy. ;-) Ale trochu sa obavam kupovat teraz pozemok, kym je vsetko pod snehom. Nebolo vlastne vidiet nic, ani cesty, ani prijazdovu cestu, aj ked po odhrabani snehu tam beton bol :-D . Je nejake riziko kupovat pozemok, ked je este pod snehom?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?