Kto môže užívať pozemok v súdnom spore?

Profilova fotka
Ahojte, chcem sa poradiť, na LV máme zapísanú parcelu o ktorú sa s nami súdia susedovci (chcú ju získať na svoj LV). Kto do rozhodnutia súdu môže danú parcelu užívať. Do podania na súd ju užívali oni, pretože my sme nevedeli, že je naša, ale potom sme ju chceli užívať my, pretože v obci prebehla ROI a my sme čisto náhodou zistili, že danú parcelu máme na LV už od roku 1984 (moja mama to má ako dedičstvo po otcovi) a tak sme to chceli v lete začať užívať, ale susedia to dali na súd, nechcú nám to dať, nemajú to oplotené a ani nič, len tam aj teraz stále sadia kadejaké smreky, a ostatné zvláštnosti... Takže, kto podľa vás má nárok danú parcelu užívať kým neprebehne súd a nedočkáme sa rozsudku, podanie bolo v okt.2010. Ďakujem. My by sme radi pozemok oplotili aspoň dreveným plotom, lebo nám tam chodia autá parkovať a ničia trávnik.
Odpovedať
ak ju mate na LV tak si ju oplotte. ak mate na LV uz nejake bremeno ci plombu koly sudu, cakajte na vyjadrenie sudu.
Odpovedať
cely zivot ste o nej nevedeli tak uz tych par mesiacov vydrzte nie? ono kludne sa mohla stat aj chyba pri ROEPe. Alebo tu parcelu v minulosti vasi predkovia ustne /cize bez akychkolvek papierov/ "predali" tym ludom - aj to sa stavalo a dost casto. a teraz su asi dost sklamany.
Odpovedať
smreky a ine rastlinstvo rychlo polej nejakym roundupom,lebo ked naratsu a zmohutneju nebudes ich moct vytat. Na strom na vlastnom pozemku,kt. ma priemer 15cm a viac potrebujes povolenie na vyrub.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Povolenie výrubu drevín v zmysle zákona č. 543/2002 Z.z. o ochrane prírody a krajiny Na výrub každej dreviny s obvodom kmeňa nad 40 cm, meraným vo výške 130 cm nad zemou a na výrub krovitých porastov s výmerou nad 10 m2, sa vyžaduje súhlas obce na ktorej území sa drevina, resp. krovité porasty nachádzajú.
Odpovedať
Jan, ked som ziadala o stavebne povolenie, na zivotnom prostredi /nie na MU v obci/ zistovali ci nebudem robit vyrub stromov s priemerom kmena viac ako 15cm a musela som napisat prehlasenie ze nebudem. Mozno sa zakon trocha zmenil po 2 rokoch kedze- Tých 15centi robi cca 47cm obvod.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?