Koľko pýtať za pozemok? Alebo ako postupovať v prípade...

Dobrý deň, družstvu prenajímam pozemky - orná pôda typ parcely "C" o rozlohe dohromady 50 313 m2 v okrese Dunajská Streda. Prišla mi ponuka cez Advokátsku kanceláriu, že by to chcelo družstvo odkúpiť za orientačnú cenu 33 000,- Eur. Podľa podobných atribútov som trošku googlila a zdá sa mi to neprimerane málo. Skrz portály už mám nájdené mapky aj kompletnú dokumentáciu ohľadom toho, takže rada by som poznala váš názor na ponúkanú sumu. Taktiež by ma zaujímalo, či máte skúsenosť s nejakými znalcami z lokality a približnú cenu za posudok? Hlavne by som rada vedela, či stačí všetku dokumentáciu zaslať znalcovi mailom, alebo je nutná aj fyzická návšteva miesta? Pozemky som zdedila pred 11 rokmi, nemajú žiadne bremená, ani spoluvlastníkov a ich polohu viem len podľa katastrálnej mapky. Vopred ďakujem za každú radu, skúsenosť či pripomienku :-)
Odpovedať
@adart asi to bude chciet kupit bugar, radsej si to nachaj
Odpovedať
@adart presne ako pise @sysell este si to nechaj a pockaj neolutujes.
Odpovedať
Ako to myslite? Dost mi to prišlo teraz ako z jasného neba toto :) tak každopádne ďakujem za radu nechať si to ešte, ale radšej by som to predala, preto by som Vás poprosila vyjadriť sa ak niekto viete k otázkam, ktoré riešim :) ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ved im skus odpovedať že si ochotná predať za čo ja viem...dvojnasobok ponuky... A uvidíš.
Odpovedať
@adart vymneis 50 000m2 urodnej zeme za dake papieriky? pokial neskapinas od hladu naco predavat? platia ti daky najom tak naco? co si kupis mobil auto?
Odpovedať
Profilova fotka
Ak k sume pripíšu ešte jednu nulu bude to výhodné pre oboch.
Odpovedať
jankazb - v pondelok, teda prvý pracovný deň od prevzatia doporučeneho listu, postupne idem riešit posudok a podla toho sa odpichnem dalej. sysell - každy v živote jednáme tak ako uzname za vhodné, pýtala som sa ano aj, na vaše názory ale hlavné otázky boli: Skrz portály už mám nájdené mapky aj kompletnú dokumentáciu ohľadom toho, takže rada by som poznala váš názor na ponúkanú sumu. "Taktiež by ma zaujímalo, či máte skúsenosť s nejakými znalcami z lokality a približnú cenu za posudok? Hlavne by som rada vedela, či stačí všetku dokumentáciu zaslať znalcovi mailom, alebo je nutná aj fyzická návšteva miesta? " suffo - tak tebe nerozumiem vobec
Odpovedať
@adart Mne sa to zda hrozne malo.Ten co to od teba kupi tak postavi tam domy na predaj a ten si bude ruky mydlit ako dobre kupil.Jednoducho pytaj viac ak to chces silu mocu predat ale nezabudaj nehnutelnost nikdy nestrati hodnotu.Ja by som urcite nepredavala,ale to uz zalezi na tebe alebo ako som pisala pytaj viac zisti si po kolko u vas idu podzemky a to ze je to orna poda on to raz dva z toho urobí stavebny a az potom sa budes sudovat kolko si mohla za podzemok mat.A ty keby si si to niako rozdelila na mensie tak viem ze ludia si podzemok kupia na stavbu domu ale to sa ti musi chciet s tym zacat nieco robit.Ale ked ho mas v podnajme tak niake eura za rok mas viem o com pisem lebo aj my sme dali do podnajmu a sa o to staraju kosia atd.A to ze mu nerozumies ties sa mu to zda malo ze ti ponukli za tolke metre co je aj moj nazor.ahoj.
Odpovedať
@adart sufo to mysli, že keď im predas úrodnú pôdu nie za cca 0,5€/m2 ale za 5€/m2 budete obaja spokojný = ty dobre predas oni dobre kúpia. Inak by som to nepredával... Je to obrovská rozloha. Je to v celku? Alebo niekoľko vzdialených parciel? Kukni na nete po čom ide pôda - aspoň orientačne.
Odpovedať
@adart ja som tym myslel ze ides predat nieco co bude navzdy, opakujem navzdy len stupat a mat vyssiu cenu, a ty to teraz predas len tak ... otazka je ci potrebujes tie peniaze na nieco dvolezite, ak nie nema najmensi zmysel predavat nieco co bude mat len vacsiu cenu za niceo co bude mat len mensiu hodnotu. Tak isto je blizko cesta? je tma pristup? ako daleko su domy? ide okolo daka elektrika? vsetklo ma velky vplyv na cenu, hod sem foto z google kde to je mozno to kupim od tebna aj j za viac
Odpovedať
Ľudia,nie každý chce byť sedliak a drieť na poli. /sedliak nieje urážka ale farmár po slovensky! :-D/ Spolubývajúcej mama zdedila tiež role a rozhodla sa rozumne,že je pre ňu dôležitejšie ich predať a zrekonštruovať dom z čoho má prínos okamžite ako mať pozemky za ktoré bude platiť daň a dostane pár eur ročne od družstva a po smrti sa to rozdelí štyrom deťom,ktoré sú už staré na to aby tam robili. Päť hektárov nie je až také obrovská výmera ako si tu niektorí vzdychli,ak je rozdrobená ako som to pochopil z príspevku tak môže byť aj problém s prístupom... Všetci hneď vidia ako na každej roli sa ide stavať satelit,pretože však keď to chce niekto kúpiť tak načo by mu to bolo? Žeby tam sadil krumple,burgyňu,alebo obilie? Divné! :-) Teraz treba zistiť ceny v okolí za obdobnú pôdu,dať protiponuku aj bez znaleckého posudku,lebo čo z výhodného posudku za ktorý zaplatíte,ale záujemca odmietne? Toto je vec ponuky a dopytu a možno situácia ktorá sa nemusí zopakovať veď kto iný by to kupoval ako ten čo tam hospodári?
Odpovedať
@petka456 - Je to pramálo.Ano za rok na tom čo to trhnem, ale tie peniažky sa mi hodia viac. @stefanby - Sú to tri parcely v celku vedľa seba a tretia je trošku inde. Cesta tam vôbec nieje v blízkosti a používa sa to len ako: Pozemok využívaný na rastlinnú výrobu... atd.. Chránená vodohospodárska oblasť a pozemok je umiestnený mimo zastavaného územia obce.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dodok Presne tak, je to kdesi medzi poľami. Katastrálne územie Veľká Lúč (Parc. č. 646/6, LV č.401), a tri vedľa seba sú K.ú. Poteho osada (Parc. č. 811, 814 a 820) Všetky tri na LV č. 485. Nikde naokolo nič nieje a nemám komu to odkázať tak prečo nežiť teraz a sporiť si na dôchodok, aby som si mohla kúpiť lepšie tabletky na bolesti chrbta?.. skrátka každý má svoje priority a ako neriešim vaše, tak neriešte ani moje :) neprišla som sa poradiť prečo si to nechať, ale ako to efektívne predať :)
Odpovedať
@adart Tak ked to chces efektivne predat pytaj viac a uvidis a ak nie tak to predaj a budes mat pokoj.Ale ja by isto nepristala na tu cenu co ti ponukol kupujuci.Skus pytat viac lebo uz druhu sancu nebudes mat ked to podpises.Ale to uz zalezi na tebe a ako uznas ty za vhodne. :-)
Odpovedať
@adart A este co ja viem a u nas sa najmenej orna poda predava za 1m2 za 20e.
Odpovedať
@adart orna poda sa predava za 5-8000€/ha, tak si to vies vyratat aku to ma cenu. Oni este na to dostanu eurodotacie a budu vysmiaty. Za tie rychlozarobene peniaze si kupis plechovu karu co za 3 roky nebude mat hodnotu. Sprav to co uznas za vhodne.
Odpovedať
Za taky smiešny peniaz im to isto nepredam toho sa netreba bat, min. 1,20,- za m2 planujem, ale inak sa skúsim ešte popýtať ako to vidia odborníci a pre istotu družstvu zadám vyššiu cenu, veď diplomaticky sa dohodnuť na cene je efektivnejšie, keď začnem u vyššej než ako u primeranej či nižšej, už len z psychologického hľadiska.
Odpovedať
@petka456 je rozdiel orná pôda kde sa plánuje stavať je tam cesta alebo v budúcnosti mohla byť taká možnosť ale určite nejde po 20€. @adart ako píšete dajte proti ponuku aj vyššiu ako chcete alebo vypovedzte nájom. Osobne ak fakt súrne nepotrebujete tak by som počkal 5r ale pod 1,5€ by som nešiel. Podľa mňa súčasne trhové ceny sú dosť nízke.
Odpovedať
@adart diskutujúci si podľa príspevkov mýlia ornú pôdu kdesi v prdeli so stavebnými pozemkami v záujových oblastiach, preto múdrejšie spravíš ak sa obrátiš na niekoho kto tomu aspoň trochu rozumie, znalec ti stanoví hodnotu, v územnom pláne okolitých obcí sa dozvieš kde sa bude rozvíjať zástavba (či sa bude približovať k tvojim pozemkom - obytné zóny, priemyselné parky, cesty, železnice...). Na základe toho si vieš spraviť analýzu zhodnotenia pozemku. Ak to bude vždy len pole a ty to chceš predať teraz je len na vás akú cenu vyrokujete. Asi sa nemýlime ak predpokladáme že cena pôdy bude stále rásť, meniť sa bude len záujem kupcov (v krízach klesá, v konjunktúre rastie a teraz sme v konjunkúre).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?