Kde by ste kúpili pozemok v okrese Senec

zaujímali by ma Vaše názory, kde by ste v okr. Senec kúpili pozemok s horizontom výstavby o 5 - 6 rokov s ohľadom na výstavbu R7, obchvatu Bratislavy? Neberme teraz do úvahy rýchlosť výstavby na Slovensku a posúvanie termínov začatia výstavby R7 :-) Predstavte si, že o tých 5 rokov R7 už bude, kde by bolo teraz vhodné kúpiť pozemok za rozumnú cenu? Poobzerať sa v najpostihnutejších obciach a po postavení o 5 rokov, to už bude ok, alebo po postavení vyššie uvedených ciest sa z teraz nepovšimnutej obce stane "klenot"? :-) Resp. v ktorej obci sa po postavení týchto ciest zhorší kvalita bývania? Ďakujem za všetky postrehy a názory
Odpovedať
Profilova fotka
@mahauve my osobne sme to stavili na Hviezdoslavov, aj ked to uz je okres DS
Odpovedať
@katka8855 ďakujem za reakciu :-) Hviezdoslavov sa mi tiež pozdáva z dôvodu regiojetu ak môžem, rozšírim teda otázku aj o okres DS :-)
Odpovedať
Nekupujte pozemok s tym, ze budete chodit denne autom, dopravna situacia smerom do centra BA sa zhorsi napriek novym R7 a D4, len sa zapchy presunu na ine miesto :-( Kupujte co najblizsie BA a blizko vlaku.
Odpovedať
My predavame z rodinnych zdravotnych problemov teraz 5km od Senca. Lokalita Hruba Borsa. S vlastnym rekreacnym jazierkom. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mahauve tak isto Hviezdoslavov... mozes si vybrat 3smery cesty do BA ak je niekde zapcha + uz spominana R7 z BA bude cca 5min cesta :) tak som zvedavy ako to cele vypali...
Odpovedať
@peto99 tiež uvažujem podobne :) predsalen, ak je vlak, človek nemusí robiť taxikára väčším deckám, keď môžu ísť vlakom @barborka0212 vďaka za tip :) @andyfoto ďakujem, nad Hviezdoslavovom uvažujeme, ešte sme sa neboli pozrieť, ale tie ceny v inzerátoch sú ešte v rámci prijateľnosti :) cez víkend sa tam asi pôjdeme mrknúť, ako dedina vyzerá. Vedel by si iba tak povedať, ktorá časť Hviezdoslavova je vhodná a ktorá nie? Neplánujeme začať stavať hneď, naozaj o pár rokov, ale mať nejaký pozemok "v zálohe" by bolo fajn Miloslavov/Kvetoslavov sú o dosť väčšie ako Hviezdoslavov, že?
Odpovedať
Hviezdoslavov ani Kvetoslavov naozaj nie su blizko BA, tomu zodpovedaju aj ceny pozemkov. Pokial tam nemate rodinne a pracovne vazby, preco 5 rokov dopredu kupovat pozemok v neznamej madarskej dedine? Pretoze je teraz lacny? O 5 rokov mozno budete mat peniaze na byvanie na Kolibe ;-)
Odpovedať
@peto99 nemyslím si, že sú to "maďarské" dediny :-) Koliba ani nie, skôr na Bôriku by sa mi páčilo :) ale nemyslím si, že o 5 rokov budeme mať na Bôrik, keď teraz pýtajú 800 EUR/m a ak o tých 5 rokov naozaj budeme mať na Bôrik, nebudem sa trápiť, že mám pozemok v okr. SC/DS na ktorom nebudem stavať :-D Prečo kupovať tam? Lebo je to 30 min. vlakom na hlavnú stanicu, ľudia bývajúci a pracujúci v BA bežne chodia do roboty MHD hodinu aj s čakaním na autobus - viem, o čom hovorím, bývam v Petržalke a robím po celej BA. A prečo teraz? No človek si môže teraz vyčítať, že pred 5 rokmi nekúpil pozemok, ktorý teraz stojí viac a možno bude stáť rovnako, kto vie, stále sa bude dať znova predať za slušnú cenu, pokiaľ ti pred domom nepostavia diaľnicu, skládku odpadu alebo sa do susedstva nenasťahuje menšina :-) jo zabudla som, nie som typický mestský človek, ktorému stačí 300 metrový pozemok s trávou, ktorú kosí robotická kosačka. Chcem normálny pozemok (rozumej, čím väčší tým lepšie), kde budem mať nejaké súkromie. V "lepších" častiach ako Záhorská Bystrica, Stupava, Jarovce, Rusovce, Čuňovo... (kde pýtajú od 150 EUR/m vyššie), mi 1000 metrový pozemok nevychádza.
Odpovedať
Ceny pozemkov nestupaju, zato stupaju dane z pozemkov. Ja platim 260 E rocne. Rozmyslate podobne ako vela inych ludi /mnohi sme tym presli/, ktori su frustrovani z Petrzalky: prec, prec, prec. Daleko? Nevadi, hlavne je ticho a nevidiet panelaky. V tych dedinach zdochol pes a BA je pridaleko na vsetko, nakupy, sport aj kulturu. Teraz nic nekupujte, o rok-dva Vam mozno svitne :-)
Odpovedať
@peto99 ee mne sa v Petržalke páči, nechcem utekať = stavať za každú cenu, hovorím iba o kúpe do budúcnosti :-)
Odpovedať
Pozemok v Kvetoslavove ani Hviezdoslavove nie je ziadna lukrativna investicia do buducnosti /ani tam nemusite chodit, je to zabity cas/, mate moznost najst ovela lepsie miesto, drzim palce
Odpovedať
@peto99 kde sa tebe páči? okrem Koliby :) kde bývaš?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Mali sme podobnu dilemu asi tak pred dva a pol rokom. Do konca do uzsieho finale sa dostali Bernolakovo, Hruba Borsa, Alzbetin dvor. Ale nakoniec sa nam podarilo ziskat novostavbu v Stupave. Do dnesneho dna nelutujem toto rozhodnutie a aj napriek tomu , ze tu stal dom, v porovnani s velmi podobnym, ci priam rovnakym v okrese SC asi o 30.000eur viac. Byvame v meste, mame obchody, mame dokonca 3Dkino, lekarov, sluzby ... atd., Toto nam nevedelo dat ani Bernolakovo, ani Hr.Borsa, ani Alzbetin dvor. Mozno nie hned ale neskor by sa nam az tak zivot na dedine nepacil, som mestsky clovek , 25 rokov som przil v Raci, 5 v devinskej ale stupava ma plne vyhovuje. Aj doprava do BA, na mlynske nivy standartne to dam za 25minut. Deti chodia do skoly v Stupave, a ked pojdu na strednu zvladnu aj medzimestsku dopravu, nemusim im byt taxikar.
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna je Hviezdoslavov velmi fajn, nase dovody kupy boli - Regiojet, priazniva cena, dostupnost do BA min.3 smermi, obchod, skola, skolka v dedine, podotykam SLOVENSKE, samorin cca 5km- tam najdem vsetko, supermarkety, obchody, kino, restauracie.. a ked budem chciet ist do BA tak jednoducho sadnem do auta a idem. K tej poznamke, ze madarska dedina, - no neviem, ale zatial na mna vsetci rozpravali po slovensky. @peto99 @mahauve
Odpovedať
@ergonimum Stupava je fantastická, presne toto sú aj naše plusy pre danú lokalitu - mesto, nie ďaleko, medzimestská doprava... ALE Stupava nemá VLAK. o 10 rokov - keď dostavjú Bory, dostavajú Záhorskú pod vŕškami, zastavajú celú Kremenicu v Stupave, atď atď... bude VLAK resp. dom blízko vlaku nenahraditeľný 8-) to je proste niečo, čo jazdí VŽDY. ako električka. (samozrejme poznámka pre rýpalov - všetko záleží na počasí, nevyhnutných opravách, vyššej moci... ale veď to predsa aj pri busoch!) preto aj my zvažujeme Hviezdoslavov - a keďže už pozeráme 2 roky, vidím ten rapídny vzostup cien vs. rovnaké ceny za horšie pozemky (z hľadiska kvality, lokality, zastavonosti, metráže) než pred 2 rokmi.
Odpovedať
@barborka0212 prosím o aký pozemok konkrétne ide. Môžem poprosiť o bližšie info?
Odpovedať
@peto99 "Ceny pozemkov nestupaju" - toto vobec nieje pravda. Iste zalezi od lokality, vyvoja a pod, spravnejsie je povedat "Ceny pozemkov neklesaju". Sam vlastnim pozemok kusok od Senca, ale na opacnu stranu ak sa tu debatuje, aj tam stavam a jeho hodnota podla porovnani posudkov stupla za 7 rokov o 17%, co je dnes viac nez terminovany ucet..
Odpovedať
Miloslavov - je to dost blizko, dobra lokalita, nepriechodna dedina
Odpovedať
@peto99 - a kde by si ty odporucal:D? myslim, ze si v hviezdoslavove nikdy nebol, ale pocul si, ze jedna teta povedala, ze je to madarska dedina, a ze su tam zapchy..sam mas uvedene, ze byvas v okrese SC...takze ... my ideme do alzbetinho dvora... ale celkovo, podla mna je miloslavov super, lebo je to posledna resp. prva dedina, ked ides z podunajskych biskupic, takze zapchy na hranici ...netreba vsak chodit cez luznu, to je jasne...
Odpovedať
@zuzanka.zuzu Stupava mala vlak :) Cize , postavit znova vlecku od devinskeho jazera by nemal byt problem :) ale co najdolezitejsie ma stupava je , pripojka na dialnicu D2 a o 10 rokov aj na D4 :)
Odpovedať
@ergonimum Stupava uz vlak nikdy nebude mat. 1) Bol nerentabilny, kedze trat bola vedena oklukou, tak listok stal vzdy o kus viac nez autobusovy, t.j. vlakom nik nejazdil. Ak by nebodaj obnovili trat, bude stale cesta drahsia, cize ludia radsej pojdu autobusom. 2) Koli bodu 1) sa ani nikdy nepocitalo s obnovou a rekonstrukciou, trat bola v zalostnom stave. Takze trat uz rozobrali, neexistuje. 3) Samotna zeleznicna stanica sa uz predala, resp. je na predaj, resp. sa chysta predat. Jedna sa o potencionalne lukrativne pozemky a kedze bod 2), tak nema zmysel aby si ZSR nechavala taketo majetky. http://www.zeleznicny.net/modules/AMS...
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 v madarskej dedine.. si znaly ako ta citam
Odpovedať
Profilova fotka
@mahauve my sme kupili v meste Senec.
Odpovedať
@ergonimum "by nemal byť problém" :-D samozrejme.... no aj keby mala stupava prípoj na D400, kolóny nie sú na dialniciach (okrem búračiek, jasnačka) ale pri vjazde do mesta. vidím to takmer každé ráno. krokom ideme už pri baumaxe pri zjazde do záhorskej/devínskej. ďalší prípoj je lamač/dúbravka. no a o patrónke ani nehovoriac :-|
Odpovedať
Najlepsie je mat pozemok v meste s vlakovym spojenim do BA / PK,SC, Sv.Jur - pozemky blizko centra su vsak velmi drahe/ alebo v dedine co najblizsie BA s vlakovym spojenim: smer SC /Ivanka, Bernolakovo, Biel/, smer DS /Alzbetin Dvor, Kvetoslavov/. Najviac sluzieb pribudne v Ivanke a Bernolakove /spolu vyse 12000 obyvatelov + Cierna voda/. Pezinok je drahy a Senec ho rychlo dobieha, Sv. Jur je cca 200 E/m2.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 opat si zabudol na madarsku dedinu ako si to nazval.. Hviezdoslavov ma tiez vlakove spojenie...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som za Turen, kupili sme tam pozemok a nemozem si stazovat, dedinka je mala ale velmi prijemna, starosta sa o nu dobre stara. Do Senca je to 3km, kde najdem naozaj vsetko. Vlakove spojenie Senec-Ba idealne.
Odpovedať
@jaro113 poslala som Vam IP :)
Odpovedať
Profilova fotka
Niekto s pozemkom v Malom raji?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?