Odpoveď na príspevok od dusantt:
Vratia mi poplatok 12 EUR za original LV< ktory p… @dusantt list vlastníctva sa dá tuším aj na pošte vybaviť, tak ako výpis z registra trestov. Takže netreba dovolenku.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@dusantt list vlastníctva sa dá tuším aj na pošte… @marsdm neda sa, do 15.07 minimalne je to zakazane, odstavene.. ja nechapem preco moja dedina pozaduje po mne, aby som zaplatil a cestoval za originalom LV z katastra (inde to nejde, ani na slovensko.sk pretoze uradnicka neakceptuje nic mnou vytlacene, neoveri ten elektronicky podpis) sranda je, ze som obvolal 20 okolitych obci, a nikto nechcel ziadny LV< len ta moja poondiata obec. prachy od statu sa im pacia, ked sa prihlasim, ale takto mi to komplikuju? urad geodezia mi odpisal, ze oni sa nemozu vyjadrit k pravnemu stavu mojho problemu. ta uradnicka je tam 30 rokov, asi jej to lezie na mozog. ale ked sa jej pytam, ze podla akeho LV mi vyrubili dan z nehnutelnosti, tak uz ze to jej kolegyna, onas tym nic nema, takze tam "porusila" "predpis" ?Odpoveď na príspevok od marekjahoda:
Podla zakona o e-governmente od teba nemoze ziada… @marekjahoda volal som aj na kataster, podla nich tiez nerozumeju o co sa jedna, tam boli velmi mili a ustretovi, ale poplatok 12EUR a benzin odpustit nevedia (samozrejme). presne toto "oversi" mi hovorila,ze nejde, a ze nepojde do 15.07 (uradnicka na obecnom urade) na poste mi povedali, ze od 01.04 nemaju povolene nic vydavat. (aj tam boli mili, poznam ich pretoze tam chodim pre baliky, nemaju dovod ma tahat za nos)Odpoveď na príspevok od dusantt:
@marsdm neda sa, do 15.07 minimalne je to zakazan… @dusantt dane sa platia tak či tak. Ten trvalý pobyt má výhodu asi len pre škôlku a lekára, ak chce ísť človek podľa spádovej oblasti. Možno iní ľudia ešte nezistili takéto obmedzenie. Známa menila teraz trvalý pobyt a nehovorila o žiadnych komplikáciách. Asi závisí aj od toho úradníka.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@dusantt dane sa platia tak či tak. Ten trvalý po… @marsdm ano, zalezi od uradnika, cca 5% z toho, co som obvolal, pytaju LV. cize je to cista uradnicka sikana. PS: dane neplatia neprisposobivi obcania, tam obec nenanaha nikoho. robia len to, co im vyhovuje.