Káble NN nad pozemkom

Anonymný autor
Autor diskusie
Ahojte :) mame pozemok na ktorom chceme postaviť dom , cez stred pozemku idú káble NN 1-AYKYz izolované. . Káble sú cca 7 m nad zemou (dom by mal 3,8m výšku) strecha nevodiva nepôchodzna. Je možné že nám povolia postaviť tam ? Nie je to VN je to NN do 1kv izolované, stĺpy sú na obecnej strane ale káble vedú nad nasim pozemkom. Vďaka za info
Odpovedať
Silno pochybujem ze vam povolia stavat pod drotmi. Maximalne tak vam daju mensie ochranne pasmo, kvoli tym izolovanym vodicom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Ahojte :) mame pozemok na ktorom chceme postaviť…
Treba chcieť viac a to znamená pýtať sa konkrétne na úrade. Podľa mňa to bude možné.
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

Treba chcieť viac a to znamená pýtať sa konkrétne…
@frantisekca to isté mi hovorí projektant ze nevidi problem.. ale vždy keď sa pýtam niekoho kazdy hovorí ze co pod kablami nehrozí
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Treba chcieť viac a to znamená pýtať sa konkrétne…
@frantisekca vlastne kable by išli nad polkou domu
Odpovedať
Na nákrese vidím 4 (zrejme izolované) vodiče. Takých je... Pýtať sa na úrade, fórach má nulový význam. Komunikovať s tým, komu patria - distribučný podnik, má význam veľký, podstatný - a nutný.
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Na nákrese vidím 4 (zrejme izolované) vodiče. Tak…
@starysomar západoslovenská distribučna tej patria a je tam ešte obecne osvetlenie ale to je nič to obec povedala ze da prec ze to je najmenej
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

@starysomar západoslovenská distribučna tej pat…
Ak sa skutočne jedná o NN vedenie, tak by to skutočne nemal byť problém. Požiadať o vyjadrenie distribučnú spoločnosť. A aj keby, tak prekládka, pridanie stĺpu (na fotke ľavý horný roh, teda ak to dané stĺpy 1 a 2 umožňujú) by nebolo až tak finančne náročné.
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Ak sa skutočne jedná o NN vedenie, tak by to skut…
@frantisekca 5000 € keby chceme prekladku.. ešte minulý rok si tu bez dovolenka pridali káble .. pozerala som na mape google maps rok 2022 a boli nám mojim pozemkom 4 káble a teraz ich je tu 7
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

@frantisekca 5000 € keby chceme prekladku.. ešte…
Buď rada. Keby to bolo VN vedenie, štartovacia čiastka by bola viac než 10 násobok. 5000 € vzhľadom na cenu stavby je pomerne malá suma (netvrdím, že zanedbateľná), navyše, zvýši to komfort bývania. To vedenie by vám vizuálne vadilo a o 10, 15 rokov by prekládka stala podstatne viac. To, či tam nejaký kábel pribudol je vecou distribučnej spoločnosti, s kým má zmluvu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?