Je možný predaj pozemku bez môjho vedomia?

Dobry den, momentalne zijem uz 10 rokov v zahranici a trapi ma jedna vec. S manzelom sme rozvedeni uz viac ako 21 rokov, ale mame jednu vec do dnesneho dna nevysporiadanu a to, ze sme majitelmi jedneho pozemku. Moja otazka je? Moze moj ex-manzel zneuzit moju nepritomnost na Svk a predat spominany, pozemok bez mojho suhlasu, bez mojho splnomocnenia, podpisu...? V pripade ak, ano, ake pravne kroky mozem proti nemu podniknut, ked sa vratim na Svk? Dakujem Vam za odpovede a pomoc
Odpovedať
ak ste na LV vedeny obaja, nemoze bez tvojho suhlasu absolutne nic.
Odpovedať
Profilova fotka
môže podpísať tak akurát predkupnú zmluvu,pri podpise kúpnej zmluvy musia byť prítomní pri notárovi obaja predávajúci. Avšak všetko je možné a veľa podvodov sa stalo s predajmi nehnuteľnosti. Prajem veľa šťastia :-)
Odpovedať
Oficialne nemoze, kedze na zmluve musi byt notarsky overeny podpis, teda pokial si na LV zapisana. Ale na SK je mozne vsetko, aj to, ze notar overi, ze ta podpisal niekto iny :-S
Odpovedať
Prepis to na mna, a manzel neurobi nic ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
Profilova fotka
Kedze ste rozvedeni a sud nevysporiadal vase BSM po rozvode (bezpodielove spoluvlastnictvo manzelov, v listoch vlastnictva oznacene podielom 1/1), vase BSM sa po 3 rokoch od rozvodu zmenilo na podielove spoluvlastnictvo. Tzn. kazdy z manzelov vlastni 1/2 nehnutelnosti. Bez vasho suhlasu nemohol nehnutelnost predat, kedze ste spoluvlastnickou nehnutelnosti. Mal uplatnit institut predkupneho prava. Ak neuplatnil a teda aj predal, je vhodne obratit sa na sud, ale v prvom rade na pravnika. Stratene to urcite nie je. ;-) Vela stastia.
Odpovedať
k čomu vám bol doteraz pozemok? 20r ležal ladom? alebo ho niekto užíval?svoj podiel ste mohli dávno predať
Odpovedať
oficialne nemoze, ale vzhladom k tomu, ze na SVK je mozne vsetko, tak by som sa nedivila, ze sa stane aj toto. staci mas nejakeho znameho na katastri a urcite sa to da aj bez vasho vedomia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?