Hypotéka na prázdny pozemok

Dobrý deň , chcela by som sa opýtať či tu niekto dostal tých 65-70% hypotéky , na prázdny pozemok . V banke nám ju samozrejme predschválili ale vraj ak dáme papiere od pozemku a zistia že na pozemku niečo nieje , tak to neschvália . Už to skúsiť nestihneme , pretože za tých pár dni sa stihol pozemok predať . Preto by som rada vedela , či to vlastne niekomu v banke prešlo .jedna sa o stavebný pozemok Ďakujem 🙂
Odpovedať
Vo VUB som riadne založil prázdny pozemok. Chceli odo mňa akurát vysporiadaný prístup (formou vecného bremena prejazdu a prechodu pešo na obecnej parcele, na ktorej je prístupová cesta) a územnoplánovaciu informáciu, že je na danom pozemku možná výstavba.
Odpovedať
My tak máme v UniCredit... Potrebovali len územnoplánovaciu informáciu od obce,že na pozemku sa bude môcť stavať. Pri pozemku sme zo sietí mali elektrinu,ale myslím,že oni siete vôbec nepožadovali.
Odpovedať
@lrdk @zaninka Ďakujem veľmi pekne . Čiže evidentne je to možné . To nám len realitný maklér povedal, preto som sa čudovala .
Odpovedať
Profilova fotka
@saska2556 myslím, že ak ho máte predschválený, tak by problém nemal byť.
Odpovedať
mBank dáva dokonca až 80% z ceny pozemku...
Odpovedať
@xkodiakx myslím, že mBank mal podmienku,že pri pozemku musí byť elektrina a voda. Aspoň teda, keď sme to riešili my.
Odpovedať
Ano, je to mozne, niektore banky tak poskytuju. Treba si zistit, ktora ma najlepsie podmienky a v tej si poziadat o hypoteku.
Odpovedať
som zvedava, ako dopadnete, kedze nam povedal jeden financny poradca, ze pozemok nema az taku velku hodnotu.
Odpovedať
@placika to máš pravdu že nemá ale aj tak pozemky poskytujú hypotéku, aj keď nie je asi až tak výhodná ale keď človek nemá na výber, musí aj takú zobrať.
Odpovedať
@saska2556 daj potom vediet, ako ste dopadli, som na to zvedava ci vam to schvalia.
Odpovedať
@saska2556 na stavebný pozemok hypotéku dostaneš. Stavebný pozemok = na LV je napísané ostatné plochy. Pozemok je v Územnom Pláne obce na výstavbu RD alebo je tam písomne potvrdenie starostu, že je povolená výstavba RD v tejto lokalite. Na pozemku je vydané stavebné povolenie na zdriadenie prípojok IS, k pozemku vedie príjazdová cesta (právo prechodu a prejazdu) Banky dávajú 40 - 80% podľa toho v akej lokalite sa nachádza pozemok, či je to intravilán/extravilán a podobne. Predschválená hypo znamená, že na základe príjmu a úverového registra vie banka poskytnúť maximálnu výšku úveru ale je to v podstate bezcenný papier.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?