Geometrický plán-aké dokumenty+môžem previesť na stavebný pozemok aj keď nemáme hotový projekt?

Dobrý deň, geodet nám príde spraviť nový geometrický plán, chceme existujúcu parcelu rozdeliť. Chcela by som sa opýtať, potrebujem mu k tomu priložiť nejaké dokumenty? Napr. List vlastníctva? Ak áno musím mať originál alebo nejakú úradne overenú kópiu? Alebo stačí výpis z katastra z internetu? A ďalšia vec, že vieme rozmery stavby, ale ešte nemáme hotový projekt. Môžeme už teraz geodetovi povedať že časť novovzniknutej parcely chceme odrazu previesť na stavebný pozemok? Že napr. stavba má mať 10x10 tak pre istotu dame 12x12m a tie metre prevedieme na stavebný či je to blbosť? Či radšej počkať na projektanta, aby sa on pozrel na pozemok a presne povedal/poradil, kde dať dom?
Odpovedať
@rkzk geodet nech vám vypracuje GP na oddelenie parciel tak, aby ste na novom - stavebnom pozemku mali oddelenú časť s výmerou, ktorá by plochou postačovala ako zastavaná plocha k vyňatiu z PPF, napr. aj 1/3 z celkovej výmery pozemku, resp. 1/3 dĺžky pozemku, aby ste nemuseli potom opäť vynímať nejakú časť, keď budete chcieť stavať napr. nejakú drobnú stavbu pri dome - altánok, garáž alebo prístrešok :)..
Odpovedať
Dakujem za odpoved :)
Odpovedať
@janetbla Dakujem za odpoved emoticon takze napr máme parcelu č.1210, povieme geodetovi, ze chceme rozdelit na dve...Takze budeme mat napr. parcela č. 1211 a 1212. Z toho mu povieme ze na parcele 1211 chceme mať jednu tretinu ako stavebny pozemok a zvysne dve ako travnatu plochu?
Odpovedať
@rkzk áno tak som to myslela, že nové parc. č. 1211 bude predstavovať výmeru z t.t.p., ktorá bude vyňatá z PPF. V podstate pokiaľ nebudete platiť odvody za vyňatie z t.t.p. (podľa BPEJ), tak môžete vyňať aj celú oddelenú časť - výmeru stav. pozemku, vtedy bude iba 1 nové parc. č. K žiadosti o vydanie SP nemusí byť druh pozemku zmenený, lebo pozemkový odbor vám vydá stanovisko - vyjadrenie k vyňatiu v rámci sta. konania. Zastavanú plochu pod RD Vám geodet zameria až po jeho uskutočnení, a GP na porealizačné zameranie doložíte k návrhu na vydanie kolaudačného rozh.
Odpovedať
@janetbla takže keby sme žiadali o stavebné povolenie, nemusíme mať ešte tú časť pozemku, kde bude stáť dom prevedenú z trávnateho porastu na stavebný pozemok? to môzeme az po dokoncení stavby, ked budeme kolaudovat a akoby uz "zakresli" náš hotový dom do katastralnej mapy? Ospravedlnujem sa za take otazky, ale prave zaciname a este neviem co a ako :D
Odpovedať
@rkzk stavebný pozemok v katastri neexistuje, myslela si asi zmenenú kultúru. nemusíš. Niekto to oddeľuje aj v intraviláne kvôli daniam, ale to skôr pri veľkých pozemkoch. Parcelu , ktorú uvedieš do stavebného povolenia, z nej budeš platiť daň ako za stavebný pozemok, kým neskolauduješ.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?