Geometrický plán

Zdravím vás , moja známa ma zameraný geometrický plán z roku 2009 avšak nikde ho nevlozila je tento geometrický plán ešte platný alebo to treba nanovo zamerať a ten starý už nieje platný?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubo310 každý GP ak ho robil geodet musí byť overený katastrom a určite majú kópiu na katastri . Takže ak ho dávala normálne robiť tak je stav určite platný a evidovaný na katastri okresu pod ktorý spadá obec
Odpovedať
@dexter89 ak sa zmenil doterajší stav, tak už je nezapísateľný. Ak sa nezmenil, mal by sa dať zapísať.
Odpovedať
@lubo310 ked GP nebol vlozeny na kataster na zapis, tak nemoze byt ani zapisany. Mozno bol len vyhotoveny..A tu platnost by som sa opytala rovno na katastri, nie som si ista..
Odpovedať
Za akým účelom bol geometrický plán vyhotovený? Bol úradne overený? Ak sa stav nezmenil a úradne overený bol (predpokladám, že áno, inak by to bol zdrap papiera) tak sa zapísať dá. Na prvej strane je kolonka pre autorizačne a úradné overenie. Skontroluj či tam máš pečiatky.
Odpovedať
@podko bol len vyhotovený nebol nikde daný áno momentálne je to ,,len zdrap papiera,, žiadne zmeny sa na danom pozemku neudiali chcem len vedieť či je ešte použiteľný keďže bol vyhotovený v roku 2009.
Odpovedať
@lubo310 pojem nebol nikde daný neexistuje. Treba sa pozrieť, či bol úradne overený = pracovníčka katastra na to poverená ho úradne overila. Je to dôležité. Zistíš to tak, či je na ňom pečiatka s dátumom v kolónke úradne overenie. Na úradné overenie ho dáva geodet. Takže ty o tom ani nevieš, len treba pozrieť spomínanú pečiatku. Úradné overenie je odlišný úkon od zapísania geometráku do katastra. Ako som už písal, dôležitý je aj účel vyhotovenia gemetrického plánu. Na prvej strane v tabuľke máš napísané Geometrický plán na ... Ak mi napíšeš tieto 2 veci až potom ti dokážem odpovedať.
Odpovedať
@podko píšem ip
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?